Ο βράχος Λόβρεν ήταν ανίκητος στην OPAP Arena και έδειξε γιατί θα είναι ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ

Ο Ντέγιαν Λόβρεν ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena μετά τον σκόρερ, Ραχμάν Μπάμπα, δείχνοντας ότι μπορεί να αναλάβει σταδιακά χρέη "ηγέτη" στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.
Πηγή: sport24.gr
Ο βράχος Λόβρεν ήταν ανίκητος στην OPAP Arena και έδειξε γιατί θα είναι ο ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Ο ΠΑΟΚ έφυγε όρθιος από την OPAP Arena χάρη στο 1-1 με την ΑΕΚ και παρέμεινε στην κορυφή έχοντας συγκάτοικο τον Άρη, από τον οποίο όμως υστερεί στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ένωση ήταν ελαφρώς καλύτερα από τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι όμως ανταπεξήλθαν αρκετά καλά όταν πιέστηκαν κι εκείνοι με τη σειρά τους είχαν κάποιες ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν.

Στην άμυνα ο Ντέγιαν Λόβρεν, που πήρε φανέλα βασικού, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έκανε εξαιρετική δουλειά όντας ίσως ο κορυφαίος των Θεσσαλονικέων μετά τον σκόρερ Ραχμάν Μπάμπα.

Όσα έκανε ο Λόβρεν κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Κροάτης πολύπειρος στόπερ έπαιξε στο πλάι του Τόμας Κεντζιόρα και προωθήθηκε ελάχιστα από τον χώρο ευθύνης, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 41 ενέργειες με την μπάλα, με μόλις δύο εξ αυτών να είναι πάνω από τη μεσαία γραμμή. Κατά κύριο λόγο είχε να αντιμετωπίσει τον Λιβάι Γκαρσία, με τον παρτενέρ του να επωμίζεται το βάρος του μαρκαρίσματος του Πιερό.

Τα στατιστικά του Ντέγιαν Λόβρεν στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ
Photo Credits: @sport24

Μελανό σημείο στην εμφάνισή του οι πάσες του, καθώς είχε 14/21 εύστοχες πάσες ενώ ήταν εύστοχη και η μια μακρινή μεταβίβαση από τις τρεις που επιχείρησε στο σύνολο. Ο Κροάτης επηρεάστηκε από το γεγονός ότι το build-up του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ δεν ήταν απολύτως επιτυχημένο.

Στο καθαρά αμυντικό κομμάτι ο Λόβρεν βγήκε κερδισμένος στις οκτώ από τις εννιά μονομαχίες που έδωσε. Κέρδισε και τις τέσσερις που έδωσε στο χορτάρι και τις 4/5 στον αέρα δείχνοντας ανίκητος με όποιον είχε μπροστά του.

Παράλληλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δύο κλεψίματα και τέσσερα τάκλιν, δύο εκ των οποίων είχαν και αποτέλεσμα κόβοντας τον αντίπαλο, ενώ έκοψε και ένα σουτ που επιχείρησε ο Κοϊτά στο 74ο λεπτό. Τέλος απομάκρυνε μακριά από την περιοχή του Κοτάρσκι την μπάλα, εννέα φορές, για να απομακρύνει κάποιον κίνδυνο.

Μοναδική μεγάλη φάση της Ένωσης στον χώρο δράσης του ήταν εκείνη του 38ου λεπτού, όταν ο Ρότα νικήθηκε εξ επαφής από τον Κοτάρσκι και στη συνέχεια ο Περέιρα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κροάτης στόπερ μονομάχησε νωρίτερα στον αέρα με τον Πιερό, με τον Αϊτινό φορ να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα. Αυτή ήταν η μοναδική εναέρια μονομαχία που έχασε στο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές ο Λόβρεν είχε μια θετική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ. Δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί αρκετά καλά στον ΠΑΟΚ και σταδιακά θα μπορεί να καλύψει επαρκώς το κενό που άφησε ο Κουλιεράκης στο κέντρο της άμυνας, ως μια αξιόπιστη και ηγετική λύση, με την εμπειρία που διαθέτει για το κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

Διαβάστε ακόμη...