Σφραγίδα Κροατίας και Χ στο ρελαντί...

H έκρηξη προηγείται του ωστικού κύματος. Έτσι και η φήμη προηγείται του ονόματος. Ντέγιαν Λόβρεν λοιπόν. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης.
Unbroken Unbroken
Σφραγίδα Κροατίας και Χ στο ρελαντί...
Photo Credits: @PAOKFC

Η αύρα που έφερε με την έλευση του γέμισε με τόνους αυτοπεποίθησης τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Ενέπνευσε τους συμπαίκτες του και τους ‘’ψήλωσε’’ αγωνιστικά με την παρουσία του. Ένας παίκτης που σεβόμενος την καριέρα του και την υστεροφημία του ανέλαβε την μπαγκέτα και ως μαέστρος κατεύθυνε την ποδοσφαιρική ορχήστρα στο χθεσινό παιχνίδι.

Ιδιαίτερα την αμυντική γραμμή που εναρμονίζεται και προσαρμόζεται στο δικό του στυλ. Ένα πρόσταγμα του Κροάτη και ενεργοποιεί όλα τα κύτταρα των συμπαικτών του να δουλεύουν υπερωρίες! Συγκέντρωση, προσήλωση, αυταπάρνηση. Υψηλά στάνταρ απόδοσης. Προσδίδει ασφάλεια το αρχοντικό παίξιμο του. Είναι παροιμιώδης η ψυχραιμία του. Οι δε τοποθετήσεις του είναι σεμιναριακές. Φαίνεται υπερηχητικός αλλά δουλεύει στο ρελαντί. Σβήνει τις φάσεις εν τη γένεσει τους. Αντισταθμίζει το έλλειμμα αγωνιστικού ρυθμού με την ποιότητα του.

Τί λιγότερο να περίμενε κάνεις από παίκτες με συμμετοχή σε τελικό και ημιτελικό μουντιάλ στις αποσκευές τους; Με πρωτάθλημα στην Αγγλία και Ρωσία. Με κατάκτηση CL, με συμμετοχή σε τελικό Europa League!

Είχε 9 καίριες επεμβάσεις, μια χαμένη μονομαχία στις 10 και 4 κλεψίματα. Το δε τάκλιν στο τανκ Πιερό στο 33ο λεπτό είναι ασύλληπτο! Εύκολα αμυντικός εκεί έχει πάρει κάρτα ακόμα και κόκκινη! Από το 71ο ως το 88ο λεπτό είχε 7 επεμβάσεις!

Με αυτόν λοιπόν μπροστάρη ο ΠΑΟΚ που είχε στηθεί μαεστρικά από τον Λουτσέσκου προσαρμόστηκε στο στυλ παιχνιδιού και στην στρατηγική του αντιπάλου (σέντρες, άμεσο ποδόσφαιρο, δύναμη, μαν του μαν-χαρακτηριστικό του αντίπαλου προπονητή) και χωρίς build up πήρε αποτέλεσμα όπως και πέρσι.

Πίεσε ανά διαστήματα έξω από την αντίπαλη περιοχή, μείωσε αποστάσεις, πύκνωσε τις γραμμές και αναζήτησε το τρανζίσιον. Κατέβηκε και σε χαμηλά μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο και ήλεγξε τον ρυθμό. Ίσως να επεδίωκε και την νίκη αλλά προτίμησε την διαχείριση. Μειώθηκαν οι εντάσεις και πήρε σβηστά το Χ. Εξάλλου αυτά που διακυβεύονται είναι πιο σημαντικά την Πέμπτη για την ευρωπαική του πορεία σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι.

Εφόρμησε κάποιες φορες με Τάισον και Μουργκ κάθετα αλλά δεν είχε καλή τελική προσπάθεια. Εξανάγκασε τον αντίπαλο να συγκλίνει οπότε λόγω πολυκοσμίας στον κεντρικό άξονα χαλούσε το παιχνίδι. Στα λίγα φορτώματα και σέντρες για το κεφάλι των αντιπάλων φορ ανταπεξήλθε με Κεντζιόρα, Λόβρεν και Κόλει. Γενικά δεν απειλήθηκε. Ίσα - ίσα που απείλησε με Ζίβκοβιτς και το δοκάρι του Οζντόεφ. Πέραν του γκολ ένα σουτ του δεξιού μπακ του αντιπάλου το εξουδετέρωσε ο κέρβερος Κοτάρσκι.

Φοβερό παιχνίδι τακτικά από Όττο. Θύμισε τον παίκτη των 350 παιχνιδιών της Πρέμιερ, ειδικά όταν πήγε αριστερά μιας και εκεί έπαιξε στην Αγγλία στο 70% των παιχνιδιών. 2 φορές απεσόβησε τον κίνδυνο με τις διαγώνιές καλύψεις του. Δεν ανέβηκε πολύ. Σαφώς και υπήρχε εντολή.

Γενικά όταν αναπροσαρμόστηκε το πλάνο της άμυνας με μετατόπιση ως δεξί μπακ τον Κετζιόρα (εκεί είχε λίγα προβλήματα), με Λόβρεν δεξιά, Κόλεϊ αριστερά και ΄Οττο ως αριστερό μπακ λειτούργησε αποτελεσματικά. Διότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με κορμό και δουλεμένη από πέρσι. Έτσι ένας παίκτης ενσωματώνεται πιο εύκολα στον τρόπο παιχνιδιού, στις απαιτήσεις και στα θέλω του προπονητή. Υπάρχει ένα πλάνο, μια σκαλέτα, ένα σημείο αναφοράς.

Ακόμα οι ομάδες μοντάρονται λόγω μεγάλου αριθμού μεταγραφών, χάνονται βαθμοί και το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ακόμα τις σταθερές του σε γκολ και ασίστ από τους μεσοεπιθετικούς του, τα φορ θέλουν ακόμα χρόνο αλλά παραμένει πρώτος χωρίς να έχει μεγάλη διάρκεια ποιοτικού παιχνιδιού. Αν βρει και τα πατήματα του ίσως να κατακτήσει το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του…

Υ.Γ.1. Μεγάλη υπόθεση τα στημένα. Το ειδάμε και χθες. Το 50% των γκολ στο ποδόσφαιρο. Κάτι καλό γίνεται σε αυτόν τον τομέα.

Υ.Γ.2. Άτυχος ο Κεντζιόρα στην φάση του γκολ. Σωματοδομικά δεν μπορούσε να τον παίξει. Βρέθηκε σε ανισορροπία η άμυνα και πήγε σε απομόνωση (isolation) και από θέση πίβοτ δεχτήκαμε το γκολ. Κίνηση περασμένων δεκαετιών του φορ. Σπάνια πλέον δημιουργούνται τέτοιες φάσεις...

Διαβάστε ακόμη...