Μουργκ: «Κρατήσαμε σχεδόν όλους τους παίκτες από πέρσι, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση» (vid)

Στη σημασία της παραμονής κομβικών παικτών στο ρόστερ όπως ο Σβαμπ, ο Κεντζιόρα στάθηκε ο Τόμας Μουργκ μιλώντας μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης με την Χιμπέρνιαν: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση». Αποστολή στο Χορστ.
Μουργκ: «Κρατήσαμε σχεδόν όλους τους παίκτες από πέρσι, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση» (vid)
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Αυστριακός άνοιξε τα χαρτιά του, επισημαίνοντας στις δηλώσεις του την σπουδαιότητα της ομοιογένειας που διατήρησε ο ΠΑΟΚ φέτος, έχοντας χάσει ουσιαστικά επί του παρόντος μόνο έναν παίκτη, τον Μεϊτέ. Ο Τόμας Μουργκ μίλησε για την δύσκολη περίοδο της προετοιμασίας αλλά και το έργο του Λουτσέσκου που είναι πιο... εύκολο φέτος καθώς έχει σχεδόν τον ίδιο κορμό στα χέρια του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τόμας Μουργκ: 

Για το συμπέρασμα που απορρέει από την προετοιμασία μέχρι στιγμής

«Είναι μια πολύ έντονη περίοδος για εμάς, σχεδόν κάθε μέρα έχουμε διπλή προπόνηση. Έχουμε παίξει ήδη δυο φιλικά παιχνίδια. Ο προπονητής προσπαθεί να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής από 45 λεπτά σε κάθε ενδεκάδα και για κάθε παίκτη. Είναι μια περίοδος με ένταση, με πολλή δουλειά αλλά είναι η προετοιμασία και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα, ότι είναι σκληρή περίοδος. Είναι ένα μέρος του παιχνιδιού αυτό». 

Για το feeling του μέχρι τώρα για την δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία: 

«Δεν έχω διαφορετικό feeling για την προετοιμασία φέτος, δουλεύουμε πολύ καλά εδώ και μέσα από μια δύσκολη περίοδο με σκληρές προπονήσεις, πρέπει να αποκτήσουμε μια καλή φυσική κατάσταση ενόψει της νέας σεζόν. Αυτός είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε για να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για τα επίσημα παιχνίδια. Η ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε κρατήσει σχεδόν όλους τους παίκτες από πέρσι, αρχίζουμε να χτίζουμε και μια καλή φυσική κατάσταση. Στο παιχνίδι με την Χιμπέρνιαν δεν ήμασταν φρέσκοι και αυτό είναι λογικό από τις σκληρές προπονήσεις που κάνουμε, αλλά η ομάδα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Για τις διαφορές με την περσινή προετοιμασία: 

«Είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς φέτος, επειδή είμαστε ένα γκρουπ δεμένο με λίγες αλλαγές και όπως είπα και πριν, οι περισσότεροι παίκτες είναι εδώ. Ειδικά για τον κόουτς είναι ακόμα πιο εύκολο σε σχέση με την περσινή προετοιμασία, αλλά στην προετοιμασία δεν υπάρχει χρόνος για λόγια αλλά μόνο για δουλειά. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα καλό σημείο τόσο στην φυσική κατάσταση, όσο και σε τακτικό επίπεδο, αλλά και ψυχολογικά. Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε σωστά, και για τον προπονητή είναι πιο εύκολο φέτος μιας που από πέρσι έχουμε μείνει σχεδόν η ίδια ομάδα». 

Για τους λόγους που έχασε ο ΠΑΟΚ από την Χιμπέρνιαν: 

«Σίγουρα στο ποδόσφαιρο κανείς δεν θέλει να χάνει, ακόμα και αν είναι φιλικό. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, απλά κάναμε 2-3 εύκολα λάθη που από αυτά δεχτήκαμε το γκολ. Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, δεν αξίζαμε να χάσουμε ειδικά με την εικόνα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Έπρεπε να ήμασταν μπροστά στο σκορ στα πρώτα 45 λεπτά βάσει των ευκαιριών που κάναμε».

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...