Μουργκ: «Μια συζήτηση τα άλλαξε όλα και έμεινα στον ΠΑΟΚ!»

Ο Τόμας Μουργκ αναγεννήθηκε την περσινή σεζόν με τον Αυστριακό να έχει μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ...
Μουργκ: «Μια συζήτηση τα άλλαξε όλα και έμεινα στον ΠΑΟΚ!»
Photo Credits: @paokfc.gr website

Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής μίλησε στo FORZAONLINE για όλα αποκαλύπτοντας πως έζησε τη δύσκολη για αυτόν περίοδο που παραλίγο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο λουκ στο μαλλί του:

«Το είδα στο Pinterest και είπα στην κόρη μου αν πάρουμε το πρωτάθλημα! Το έκανα επειδή πήραμε το πρωτάθλημα, αν δεν το κατακτούσαμε δεν θα
το έκανα»

Η σεζόν η περσινή έμοιαζε λίγο με ταινία; Η ομάδα που δεν πίστευε κανείς τελικά τα κατάφερε, πήρε το πρωτάθλημα:

«Ήταν μια τέλεια σεζόν. Τα τελευταία παιχνίδια και το πως έκλεισε η σεζόν με τις νίκες επί των αθηναϊκών ομάδων και του Άρη, έμοιαζε με… ταινία του χόλιγουντ. Γενικότερα όλη η σεζόν έμοιαζε με ταινία. Όλες οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να το κατακτήσουν, αλλά τελικά το πήραμε εμείς».

Αν κλείσεις τα μάτια σου ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχεις από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;

«Οι πανηγυρισμοί στην πόλη! Όταν πήγαμε στον Λευκό Πύργο και είδα τη χαρά που δώσαμε στον κόσμο, τα συναισθήματα ήταν πραγματικάμοναδικά. Για αυτό παίζεις, για αυτό παίζουμε, για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο. Μετά από τόσα χρόνια έχω καταλάβει τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο και την πόλη. Ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά για εμένα.

Τι σκέφτηκες στο τελευταίο σφύριγμα;

«Στο 2ο ημίχρονο έκανα ζέσταμα και στα τελευταία 10 λεπτά δεν ήμουν εκεί, ήμουν… αλλού περίμενα απλά το τελευταίο σφύριγμα. Μόλις το άκουσα ενώ είμαι ήρεμος ξέσπασα ήταν μια… χιονοστιβάδα συναισθημάτων και κλάματος. Δεν μπορούσα να σταματήσω να νιώθω τόσο έντονα συναισθήματα».

Για τους πανηγυρισμούς:

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους πανηγυρισμούς ποτέ στη ζωή μου. Δεν συγκρίνονται με τίποτα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι τρελός! Αυτό δεν μπορείς να το βρεις πουθενά.

Πώς έζησες την ημέρα πριν το ματς με τον Άρη;

«Συνήθως είμαι ήρεμος και δεν σκέφτομαι πολύ. Όμως πριν από αυτό το παιχνίδι ήταν αλλιώς, ένιωθα πως κάτι μεγάλο θα συμβεί πως θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Η περσινή προετοιμασία ήταν διαφορετική από τη φετινή;

«Πέρσι προσπαθούσαμε ξανά να πιέσουμε τους εαυτούς μας όπως και φέτος, αλλά ναι για τον προπονητή θα είναι πιο εύκολο φέτος να δουλεύει με μια ομάδα που πάνω κάτω είναι η ίδια, διότι μπορεί να περάσει πιο εύκολα τα θέλω του στο τακτικό κομμάτι. Νομίζω πως φέτος ήταν πιο εύκολα τα πράγματα στην προετοιμασία, αλλά πλέον είμαστε πρωταθλητές και υπάρχει πιο μεγάλη πίεση».

Για το πώς θα περιέγραφε τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Άκουσα από τον Στέφαν να τον λέει στρατηγό και νομίζω αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να τον περιγράψω. Είναι ειλικρινής, ευθύς και αυτό μου αρέσει. Θέλω ο προπονητής να μου λέει την αλήθεια είτε κάνω κάτι καλά, είτε όχι. Ζει 100% για αυτή τη δουλειά και αυτό το κλαμπ».

Για το γεγονός πως ο κολλητός του, Στέφαν Σβαμπ έμεινε:

«Τι να πω για τον Στέφαν, είμαστε μαζί ως ποδοσφαιριστές 8.5 χρόνια. Ο Στέφαν ποτέ δεν τραυματίζεται, ποτέ δεν αρρωσταίνει. Είμαι χαρούμενοςπου έμεινε, γιατί εκτός από ένας καλός φίλος, είναι και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι έξυπνος, με γρήγορη σκέψη και ξέρω ότι μπορεί ναβοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για την… μεταμόρφωση του και πως από το φεύγω τελικά πήρε νέο συμβόλαιο:

«Είναι απλό, τα πρώτα χρόνια παρότι δεν ήμουν στο 100% ήμουν οκ. Ήταν η πρώτη μου φορά εκτός Αυστρίας και έπαιξαν πολλά ρόλο για την απόδοση μου. Όμως ναι είναι όπως είπες, υπήρξε μια περίοδος που όλα έμοιαζαν τελειωμένα για εμένα στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσα να παίξω εδώ. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση που θα μας έκανε όλους χαρούμενους. Εκείνη την περίοδο αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμένα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση τελικά. Την περσινή σεζόν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μίλησα με τον Λουτσέσκου. Ήταν μια καλή ειλικρινής κουβέντα και μου είπε πως είμαι κομμάτι της ομάδας, του εξήγησα πως το βλέπω. Υπήρχαν δύο δρόμοι ή να φύγω, ή να μείνω και να παλέψω. Διάλεξα να μείνω, να παλέψω και να δείξω σε όλους, κυρίως στον εαυτό μου τι είμαι ικανός να κάνω. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν τα παρατάω και χαίρομαι που τελικά έμεινα».

Για το αν το νούμερο 10 του φαίνεται… βαρύ:

«Για εμένα όχι δεν είναι. Ξέρω πως το νούμερο 10 στο ποδόσφαιρο έχει ιστορία. Για εμένα είναι ένα νούμερο που μου αρέσει και το έπαιρνα πάντα μικρός, άλλωστε αυτή είναι και η θέση μου».

Για το πώς θα περιέγραφε τον Ιβάν Σαββίδη:

«Είναι ο πατέρας μας. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ δια ζώσης, αλλά το νιώθεις πως είναι γύρω μας. Μιλάει πάντα μαζί μας, είτε ιδιωτικά, είτε σε όλη την ομάδα. Καμιά φορά μιλά μαζί μας όχι για ποδόσφαιρο, αλλά για εμάς για να δει αν είμαστε καλά. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, αλλά τοκάνει γιατί θέλει να είμαστε καλά. Όταν πέρασα τη δύσκολη περίοδο που συζήτησαμε πριν μιλήσαμε πολλές φορές».

Διαβάστε ακόμη...