Η πιο γνωστή οπαδός του ΠΑΟΚ: «Όλα τα καθορίζω ανάλογα με την ομάδα»

Την γνωρίζει η… μισή Τούμπα. Την γνωρίζει το 1/3 της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και είναι ευρέως γνωστή στα Χανιά! Θα έχετε δει το όνομά της στο tik tok. Μία «μαυρομάλλα», που μιλά για τον ΠΑΟΚ, «τρελαίνεται» με τον ΠΑΟΚ, αντιδρά αυθόρμητα, ταξιδεύει με την αγαπημένη της ομάδα από την Ελλάδα μέχρι και την Τουρκία.
Πηγή: bnsports.gr
Η πιο γνωστή οπαδός του ΠΑΟΚ: «Όλα τα καθορίζω ανάλογα με την ομάδα»

Αυτή είναι η Φένια Μανιουδάκη και το BN Sports ήρθε σε επαφή μαζί της, σε μία εκπληκτική συνέντευξη! Μιλά για όλους και για όλα, απαντά σε δίλημμα, κάνει λόγο για τον «μικρό Γιαννάκη» και περιμένει… ευρωπαϊκό τίτλο το 2030!

Μία ιδιαίτερη συνέντευξη. Μία ιδιαίτερη συζήτηση. Μία προσωπικότητα που ξεχωρίζει, μία κουβέντα μαζί της που είχε μεγάλη διάρκεια και ουδείς κατάλαβε πότε πέρασε ο χρόνος.

Ονομάζεται Φένια Μανιουδάκη και οι μικρότεροι σε ηλικία αναγνώστες του BN Sports θα την γνωρίζετε! Είναι με διαφορά άλλωστε, η πιο γνωστή οπαδός του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα.

Ασχολείται επαγγελματικά με το tik tok, την ακολουθούν περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι στα social media, μεταφέρει τον κόσμο της στην… Τούμπα μέσα από τις αντιδράσεις της και αναλύει κάθε λογής συνάντηση, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων!

Είναι αφοπλιστικά ειλικρινής, συζητά ανοιχτά και για τον «μικρό Γιαννάκη», αναφέροντας πώς γνωρίστηκαν, αλλά και πώς είναι ο ίδιος ως άνθρωπος, εκτός γηπέδων.

Υπέροχη συζήτηση με την Φένια, που αξιοποιεί το tik tok με έναν ιδιαίτερο τρόπο στην Ελλάδα, με γνώμονα την «ευγενή άμυλα». Ναι, να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ναι, να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο το 2030, αλλά ποιος δεν χάρηκε με όσα έζησαν πέρυσι οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Europa Conference League!

Απολαύστε τη συνέντευξη με τη Φένια Μανιουδάκη…

 Αρχικά λοιπόν, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τις πρώτες σου αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ; Πώς έγινες, γιατί έγινες, ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι που πήγες στην Τούμπα;

«ΠΑΟΚ έγινα από τον πατριό μου! Μένουμε μαζί από τότε που ήμουν 11 μηνών και γενικά, έτσι μεγάλωσα! Με είχε μαζί του από πάρα πολύ μικρή να βλέπουμε μπάλα και ειδικότερα, τον ΠΑΟΚ. Μεγάλωσα με το «ΠΑΟΚ ολέο, ΠΑΟΚ ολέο». Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να υποστηρίζω κάτι άλλο. Με ιντρίγκαρε τότε τόσο πολύ αυτό το πέταλο που κουνιόταν τόση ώρα, ρυθμικά, όλοι μαζί ταυτόχρονα. Ήταν… τρομακτικό! Μου άρεσε τόσο πολύ όλο αυτό.

Μένοντας στα Χανιά, δεν μου ήταν εύκολο να βλέπω τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη η απόσταση, από τη μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη. Το πρώτο ματς που είδα στην Τούμπα είναι… αστείο. Με πήγε η μαμά μου και όχι ο πατριός μου! Ήταν τέλος Οκτωβρίου του 2018, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0. Είναι η χρονιά του πρωταθλήματος, με γκολ των Λημνιού και Πίτροβιτς. Στη θύρα 7 είχαμε καθίσει. Μέχρι και πριν από αυτό, έβλεπα την ομάδα μου όταν έπαιζε στην Κρήτη, με τον ΟΦΗ και τον Πλατανιά.»

Πόσο πολύ σε επηρεάζει στην καθημερινότητά σου ο ΠΑΟΚ; Πόσο επηρεάζεται η διάθεσή σου μετά από μία νίκη ή μία ήττα;

«Με επηρεάζει απίστευτα ο ΠΑΟΚ στην καθημερινότητά μου. Σε κάποιους μπορεί να φανεί τρελό, αλλά καθορίζω το πρόγραμμά μου με βάση τα ματς του ΠΑΟΚ! Δουλεύω κανονικά για παράδειγμα, αλλά όχι Πέμπτη και Κυριακή που παίζει η ομάδα. Τότε παίρνω τα ρεπό μου. Ακόμη και οι βόλτες με τους φίλους μου, καθορίζονται από τον ΠΑΟΚ.

Η διάθεσή μου επηρεάζεται από το εκάστοτε παιχνίδι. Αν χάσω ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είναι καλός, έχει κάνει 20 τελικές προσπάθειες και η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα, με εκνευρίζει. Προφανώς και με επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό! Στεναχωριέμαι, απογοητεύομαι μέχρι και για 2-3 ημέρες μετά.

Και το ίδιο ισχύει και από την αντίθετη πλευρά. Όταν πήραμε το πρωτάθλημα, δεν κοιμήθηκα για την επόμενη εβδομάδα. Και αν με ρωτάς, μου φαίνεται… χαζό. Καθόμουν, κοιτούσα το ταβάνι, χαζογελούσα σαν παιδί. Αυτό συνέβαινε για μία εβδομάδα!»

Ποιο είναι το πιο σπουδαίο ματς για εσένα, στην έναρξη της σεζόν; Ποιο και γιατί δηλαδή είναι το παιχνίδι που περιμένεις περισσότερο από κάθε άλλο να δεις στην Τούμπα;

«Το σπουδαιότερο ματς σε κάθε έναρξη της σεζόν είναι το ΠΑΟΚ – Άρης στην Τούμπα, ίσως και το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Νομίζω ότι είναι τα δύο πιο… ζόρικα ντέρμπι, δίχως φυσικά να υποτιμήσω κάποια από τις άλλες ομάδες. Είναι αυτά που βγάζουμε λίγο περισσότερο μένος, αντιλαμβάνεσαι πώς το λέω. Αυτό όμως, μέσα σε μία σεζόν, αλλάζει! Αν κοντράρομαι σε ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, προφανώς και αυτό θα περιμένω να δω στην Τούμπα, περισσότερο από κάθε άλλο.»

Πες μας για εσένα. Με τι ασχολείσαι, τι σπουδάζεις, πώς μπήκε το Tik tok στη ζωή σου;

«Είμαι 20 χρονών, έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στα Χανιά, όπως σας είπα. Πέρασα στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο. Μπαίνω στο 3ο έτος.

Όσον αφορά το tik tok… Μπήκε στη ζωή μου όταν μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη. Τότε ήταν και το Μουντιάλ, που είχε μεταφερθεί χειμώνα αντί για καλοκαίρι. Είχα ανεβάσει ένα tik tok trend, που αφορούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τότε, είχα λάβει ένα σχόλιο από έναν άνδρα που έλεγε «μου μάθατε όλες μπάλα, δεν ξέρετε τι είναι το οφσάιντ, κτλπ». Κατάλαβες σε τι ύφος ήταν αυτό το σχόλιο.

Έχω πάρει πάρα πολλά τέτοια σχόλια γενικώς. Δεν έδινα ποτέ βάση σε όλο αυτό. Εκείνη την στιγμή όμως, τρελάθηκα. Το είδα σε ημίχρονο ματς του ΠΑΟΚ και αποφάσισα να απαντήσω. Έγραψα ότι η ανθρωπότητα έχει εξελιχθεί, δεν συζητάμε για έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο, όπως ήταν παλαιότερα.

Πρέπει να είναι αποδεκτό αυτό, μπορεί και μία γυναίκα να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Αυτό του είπα, η απάντηση έγινε… viral, την επόμενη ημέρα ξύπνησα με αρκετούς χιλιάδες followers. Και όσο περνούσε ο καιρός μου ζητούσαν να σχολιάζω αγώνες του ΠΑΟΚ.

Μετά τα ντέρμπι. Μετά τα ματς του Champions League και κάπως έτσι ξεκίνησε!»

Τι θα ήθελες να πετύχεις μέσω του Τik tok, σε πλαίσιο διετίας; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου και πόσο έχει αλλάξει ως στιγμής η ζωή σου, λόγω της εφαρμογής;

«Αν μου έλεγες δύο χρόνια πριν, πως θα είμαι στο σπίτι μου, στη Θεσσαλονίκη, και ότι θα βγαίνω έξω και θα με σταματάνε για φωτογραφία, δεν θα το πίστευα. Ποιος θα το σκεφτόταν αυτό… Η εκτίμηση του κόσμου είναι το καλύτερο πράγμα από όλα.

Έχει αλλάξει η ζωή μου, αισθάνομαι πως παίρνω περισσότερη αγάπη. Δεν έχω αλλάξει καθόλου ως άνθρωπος. Ναι, όλοι κρύβουμε ένα ψώνιο μέσα μας. Εγώ αυτό προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω προς όφελός μου. Θέλω να συνεχίσει να πηγαίνει καλά αυτό που κάνω. Να μεγαλώσει το κανάλι, να με μάθει περισσότερος κόσμος, να προκύψουν ευκαιρίες για εμένα. Θέλω να γίνουμε μία μεγαλύτερη οικογένεια!»

Θεωρείς εντελώς ειλικρινά, πως μία άλλη κοπέλα, με διαφορετική εμφάνιση, θα είχε την ίδια απήχηση με εσένα στο Tik Tok;

«Σίγουρα, όταν κάνεις κάτι που εκθέτει τον εαυτό σου στα social media, μετράει πάντα και η εμφάνιση για να σου δώσει κάποιος σημασία. Όταν μιλάει μία γυναίκα για μπάλα, προφανώς και προσελκύει περισσότερους άνδρες. Αν αυτή η γυναίκα είναι όμορφη, τότε θα της δώσουν και περισσότερη σημασία.

Αυτό θεωρώ πως είναι και ένα από τα λάθη που λαμβάνουν χώρα στις μέρες μας. Αν μία κοπέλα λοιπόν, είχε παραπάνω κιλά και συζητούσε για ποδόσφαιρο, είναι πραγματικότητα πως μπορεί να είχε λιγότερους ακόλουθους από εμένα, ακόμη και αν μιλούσε καλύτερα από εμένα. Έχω δηλαδή εγώ 75.000 ακολούθους, εκεί θα είχε 50.000! Είναι πρόβλημα αυτό, αλλά πράγματι συμβαίνει.»

Μίλησέ μου λίγο για ένα βίντεο. Πώς σου έρχεται μία ιδέα, πόση προετοιμασία θέλει, πόσο χρόνο σου παίρνει, έως ότου να δημοσιευτεί;

«Ωραία ερώτηση. Τα βίντεό μου έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Για παράδειγμα, πριν πάω στο γήπεδο, ξεκινάω ένα vlog. Όταν ετοιμάζομαι, όταν βγαίνω από το σπίτι, κάποιες προβλέψεις για το ματς, είτε με τον Γιάννη, είτε με κάποιον άλλον που θα βρω στον δρόμο μου. Τον αγώνα, τις αντιδράσεις μου, αυτές του πατριού μου. Και στο τέλος, η ανάλυση του αγώνα.

Κάνω ταξίδια με την ομάδα, τα ματς του ΠΑΟΚ Β’, τα ματς της Κ19 που πηγαίνω. Σε όλα κάνω vlog, ακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Βλέπω λοιπόν τι μου αρέσει από όσα τραβάω, κρατάω κάποιες αντιδράσεις μου που είναι αστείες και αρχίζω να φτιάχνω το βίντεο.

Μου παίρνει από 20 λεπτά, μέχρι και 1,5 ώρα. Δεν είναι όμως τίποτα… στημένο. Όλα είναι αυθόρμητα. Και αυτό πιστεύω πως έχει τραβήξει τον κόσμο!»

Ποιοι είναι οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ που έχεις «καλύτερες» σχέσεις και γιατί;

«Είναι μία ερώτηση που μπορεί να αποπροσανατολίσει πολλούς. Αρκετοί θα διαβάσουν την απάντησή μου, θα νομίζουν πως είναι κολλητοί μου. Και πως όλοι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν την ύπαρξή μου. Αυτό όμως, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Γνωρίζομαι λοιπόν καλύτερα με τον Μπράντον Τόμας, διότι είχαμε κάνει ένα βίντεο παλιά, το οποίο πήρε και μεγάλη απήχηση. Δεν υπάρχει δεύτερος όμως. Έφυγε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, μαζί του είχα μία προσωπική σχέση, καθόλου ερωτική προφανώς.

Γνωριζόμαστε όμως οικογενειακά, επειδή τόσα χρόνια μεγαλώσαμε στην ίδια πόλη. Είμαστε φίλοι, τον ξέρω από τα Χανιά. Θα ήθελα να έχω πιο κοντινή σχέση με τον Αντρέ Βιεϊρίνια, γιατί είναι ο παίκτης που εκτιμώ πιο πολύ από όλους!

Στην έκπληξη που έκανε η ομάδα στον Γιάννη, τους γνώρισα όλους, μίλησα με όλους, τον Μιχαϊλίδη και τον Τσαούση, που είναι εξαιρετικά παιδιά.»

Πες μας με τρεις λέξεις πώς αισθάνθηκες στην περσινή, χαμένη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ…

«Δεν νομίζω πως υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτήν την ευκαιρία του Ανσαριφάρντ. Είχα γυρίσει στα τρία τελευταία λεπτά και δεν κοιτούσα την οθόνη. Είχα την κολλητή μου δίπλα και την ρωτούσα σε ποιο λεπτό ήταν το ματς.

Είχε σταματήσει ο χρόνος. Νόμιζα πως περνούσαν πέντε λεπτά και κυλούσαν μερικά δευτερόλεπτα. Δεν το έχω ζήσει ξανά. Κάποια στιγμή, κοίταξα στο 93ο λεπτό την οθόνη και εκεί, έτυχε να δω τη φάση.

Τρόμος, ταχυκαρδία, ανακούφιση. Αυτά αισθάνθηκα, δεν μπορώ να τα περιγράψω!»
 Μίλησέ μου λίγο για τον Γιαννάκη. Για τη γνωριμία σας, τη σχέση σας τώρα και πώς αυτή εξελίχθηκε…

«Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε στις 31 Αυγούστου του 2023. Είχε τύχει να δει ένα βίντεό μου στο tik tok για το Χαρτς – ΠΑΟΚ. Μου ζήτησε λοιπόν να δούμε μαζί τον επαναληπτικό, το ΠΑΟΚ – Χαρτς και του είπα ναι.

Δεν ξέρω γιατί είπα ναι, σκέφτηκα πως είναι ένα παιδί, γιατί να το αρνηθώ; Μου το έχουν ζητήσει αρκετοί, δεν ξέρω γιατί είπα στο συγκεκριμένο παιδί ναι. Στους περισσότερους, λέω όχι ευγενικά, γιατί θέλω να είμαι μόνη μου όσο βλέπω το παιχνίδι, να είμαι συγκεντρωμένη αποκλειστικά σε αυτό.

Είδαμε πράγματι το ματς μαζί και έκτοτε, δεν έχουμε χάσει ματς, εκτός από το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που ήμουν στα Χανιά με την οικογένειά μου. Είναι το μόνο ματς που δεν ήμουν στην Τούμπα πέρυσι.

Έχουμε έρθει και στην Αθήνα μαζί, έχουμε δει το Ελλάδα – Καζακστάν. Η σχέση μας είναι εξαιρετική, έχουμε δεθεί πάρα πολύ!»

Πώς είναι ο Γιαννάκης μετά το ταξίδι, τη δεδομένη χρονική στιγμή; Μπορείς να μας δώσεις μία εικόνα;

«Ο Γιάννης είναι πάρα πολύ καλά. Τώρα γυρνάει, πλησιάζουν οι ημέρες, αρχές Οκτώβρη. Πήγε πολύ καλά η επέμβαση. Έχω καταλάβει πως ακόμη και πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε, θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Ωραίο ταξίδι η Αμερική, αλλά ο Γιάννης θέλει να γυρίσει πίσω στην Τούμπα, στα αδέρφια του, σε εμάς, σε όλους. Τον περιμένω!»


 Εμείς που δεν γνωρίζουμε προσωπικά τον Γιαννάκη, βλέπουμε ένα παιδί αγνό, πρότυπο για όσους παρακολουθούν από κοντά το ποδόσφαιρο. Πες μας 2-3 πράγματα περισσότερα για τον χαρακτήρα του.

«Τι μπορώ να πω για αυτό το παιδί. Είναι ένα 14χρονο παιδί, που εκτιμάει πενταπλάσιες φορές, τα πράγματα που εκτιμάμε όλοι οι υπόλοιποι. Αν με ρωτήσεις εμένα δηλαδή, δεν καταλαβαίνω γιατί με αγαπάει τόσο.

Αυτό το γνωρίζει αυτός. Είναι ένα παιδί με κινητικά προβλήματα και όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί αυτό στην Ελλάδα, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμφανίστηκα εγώ λοιπόν στον δρόμο του και η παρουσία μου δίπλα στον Γιάννη, εκτιμάται πέντε φορές περισσότερο.

Με αγαπάει πολύ, με ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό, μου φαίνεται… απίστευτο, γιατί εγώ νιώθω πως δεν κάνω τίποτα. Τι έχω κάνει εγώ για αυτό το παιδί; Είμαι δίπλα του και τον στηρίζω. Ναι, και; Έχω κάνει πολλά περισσότερα πράγματα για άλλους ανθρώπους. Δεν το εκτίμησαν ούτε στο… μισό. Και μετά βλέπω πώς σκέφτεται ο Γιάννης... Απλά τον αγαπάω!»

Τέλος, έχω μία γρήγορη ερώτηση! Πρωτάθλημα φέτος ή ευρωπαϊκό τίτλο για τον ΠΑΟΚ το 2030;

«Δεν θέλω να έχω παιδί μέχρι το 2030, αλλά αν έχω; Θα ήθελα να ζήσει τέτοιες στιγμές. Τα σκέφτομαι όλα. Όλοι χαρήκαμε με την περσινή επιτυχία του Ολυμπιακού. Νομίζω πως θα σου έλεγα ευρωπαϊκό το 2030. Γιατί δεν ξέρω αν θα είχαμε ποτέ ξανά την ευκαιρία. Όπως και να έχει, ΠΑΟΚ θα είμαι. Με τίτλους ή χωρίς. Αλλά θα πω ευρωπαϊκό τίτλο, θα μου φαινόταν απίστευτο!»

Διαβάστε ακόμη...