Δύο διαφορετικοί κόσμοι
SHARE:

Πρώτο σερβίς στη νέα σεζόν για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που ξεκινάει την ευρωπαϊκή του πρόκληση από το «σπίτι» του φιλοξενώντας την ελβετική Νάφελς σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τη φάση των «64» του Challenge Cup.
Το παιχνίδι απέναντι στους Ελβετούς θα αποτελέσει και τα... αποκαλυπτήρια για τον Δικέφαλο μπροστά στο κοινό του, με τους «ασπρόμαυρους» να εμφανίζονται με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους, αλλά πάντα γεμάτοι ποιότητα με στόχο να διεκδικήσουν όλους τους εγχώριους τίτλους και να κάνουν το καλύτερο δυνατό και εκτός συνόρων.
Η μεγαλύτερη φυσικά αλλαγή του ΠΑΟΚ έρχεται στην «κεφαλή» της ομάδας, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι να αφήνει τη Σύρο και να... ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει τα ηνία από τον Γιάννη Καλμαζίδη.
Το ρόστερ ενισχύθηκε με την άφιξη των: Ντεν Ντρις, Ράπτη, Βουλκίδη, Γιόρνα, Κόστα, που θα αποτελέσουν βασικά γρανάζια του φετινού Δικεφάλου, μαζί με τους Ουόλς και Κοκκινάκη που παρέμειναν από την περασμένη σεζόν.
Στα ασπρόμαυρα συνεχίζουν οι Τακουρίδης (νέος αρχηγός του ΠΑΟΚ) μαζί με τους Γάτση, Σωτηρίου, Μπούτο, ενώ αποκτήθηκαν και οι Μιχελάκης, Μούχλιας, Ηλίας.
Η έκτη παρουσία στη διοργάνωση
Η Ευρώπη αποτελεί σίγουρα ένα... απωθημένο για το τμήμα καθώς μπορεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια να δίνει σταθερά το παρών στις διεθνείς διοργανώσεις, όμως η πορεία του δεν έχει φτάσει και πολύ μακριά.
Αυτή θα είναι η έκτη φορά που ο Δικέφαλος θα λάβει μέρος στο CEV Challenge Cup.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν συμμετάσχει άλλες πέντε φορές στη διοργάνωση. Το 2001, το 2004, το 2005, το 2006 και το 2022.
Σε 16 αγώνες στη διοργάνωση μετράει 11 νίκες και 5 ήττες. Αποκορύφωμα φυσικά της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο CEV Challenge Cup οι αλησμόνητοι αγώνες με την Πάντοβα εκεί όπου η πρόκριση στην οχτάδα χάθηκε στον πόντο.
Τρίτη φορά με ελβετικό αντίπαλο
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αντίπαλο από την Ελβετία, καθώς είχαν προηγηθεί οι «μάχες» με Λωζάννη και Σενουά Γενεύης στο παρελθόν.
Ενθουσιασμός για την επιστροφή
Στα ευρωπαϊκά... σαλόνια επιστρέφει η Νάφελς μετά τον Δεκέμβριο του 2018. Η ελβετική ομάδα έχει κερδίσει 9 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της, ισάριθμες φορές το κύπελλο και άλλες 8 το σούπερ καπ. Βέβαια, πρόκειται για επιτυχίες προηγούμενων ετών, καθώς το τελευταίο τρόπαιο ήταν τη σεζόν 2015-2016.
Προπονητής στην Νάφελς είναι ο Ματίας Ράφνερ και ξένοι της ομάδας ο Ισραηλινός Γκολντρίν Ιλίγια, ο Πολωνός Μπλαζέι Ποντλέσνι, ο Ρίστο Νικόλοφ από τη Βόρεια Μακεδονία, ο Λεάντρο Μέχια από την Κολομβία και ο Φινλανδός Άντι Ροπόνεν.
Οι Ελβετοί γνωρίζουν ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κάτι που παραδέχτηκε και ο Ματίας Ράφνερ στις δηλώσεις του.
Ωστόσο, στην ομάδα επικρατεί ενθουσιασμός για την συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη, όπως εξήγησε και ο αρχηγός των Ελβετών, Μάρκο Γκίγκλι.
«Μέχρι στιγμής το μυαλό μας ήταν εστιασμένο στο πρωτάθλημα. Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα, όμως υπάρχει στεναχώρια για τους βαθμούς που έχουμε χάσει έως τώρα. Ωστόσο, η συμμετοχή μας στο Challenge Cup είναι μια νέα πρόκληση. Είμαστε αουτσάιντερ, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τους νεαρούς παίκτες. Ελπίζουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη για να έχουμε στην ρεβάνς την υποστήριξη του κόσμου μας».
Δεν ξεκίνησε καλά
Η Νάφελς έχει δώσει μέχρι στιγμής τρία επίσημα παιχνίδια στη σεζόν. Μετράει μία νίκη και δύο ήττες στο ελβετικό πρωτάθλημα.
Στην πρεμιέρα επικράτησε με 3-1 της Volley Schoenenwerd, για να ακολουθήσουν οι ήττες με 3-2 από την Λοζάνη και με 3-1 από την Αμρισβίλ.
Η ρεβάνς της Ελβετίας και τι ακολουθεί
Η διοργάνωση του CEV Challenge Cup ξεκινάει από την προκριματική της φάση των «64» με φόντο την πρόκριση στο main phase και τη φάση των «32».
Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει μια «καθαρή» νίκη ώστε να πάει με σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ρεβάνς της Ελβετίας που είναι προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου.
Εφόσον ο Δικέφαλος καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νάφελς, τότε θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την Μοντάνα από τη Βουλγαρία, το Νοέμβριο.
Κάλεσμα στον κόσμο
Οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι θέλουν τον κόσμο στο πλευρό τους στο πρώτο ματς της σεζόν, αλλά και φυσικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.
Τα εισιτήρια για τον αγώνα με την ελβετική ομάδα κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.
Στο μεταξύ από σήμερα Τετάρτη στη διάθεση του κόσμου του ΠΑΟΚ βρίσκονται και τα εισιτήρια διαρκείας.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας έχουν ως εξής:
Θύρες 3, 8, 13, 18: 50€
VIP Silver: 100€
VIP Gold: 150€
VIP Lounge: 400€
Το εισιτήριο διαρκείας περιλαμβάνει τους εντός έδρας των κάτωθι διοργανώσεων:
Volleyleague ανδρών
Κύπελλο Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών
League Cup «Νίκος Σαμαράς»
CEV Challenge Cup
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα πραγματοποιείται από τα εξής σημεία διάθεσης:
PAOK BC Store (PAOK Sports Arena): 11:00-18:00
Γραφεία Α.Σ. ΠΑΟΚ (Γήπεδο Τούμπας): Δευτέρα – Πέμπτη 10:00-18:00 & Παρασκευή 10:00-15:00
Για την προμήθεια των εισιτηρίων διαρκείας είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.