Ο Θανάσης Κατσαρής μπορεί να υπερηφανεύεται για το μότο «μια ζωή όλο ΠΑΟΚ»

Ο Θανάσης Κατσαρής, ο οποίος έχει συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής στον ΠΑΟΚ και κλείνει 26 χρόνια στην προεδρία του Ερασιτέχνη, αναμένεται στις προσεχείς εκλογές να ανανεώσει για ακόμα μια τριετία τη θητεία του στον προεδρικό θώκο.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Θανάσης Κατσαρής μπορεί να υπερηφανεύεται για το μότο «μια ζωή όλο ΠΑΟΚ»
Photo Credits: @acpaok

Γεννημένος το 1949 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ο Θανάσης Κατσαρής, μεγάλωσε κυριολεκτικά στα τσιμέντα της Τούμπας και μπορεί να υπερηφανεύεται για το μότο «μια ζωή όλο ΠΑΟΚ» που τον συνοδεύει από το 1974, έτος κατά το οποίο εγγράφθηκε ως μέλος στον Ερασιτέχνη.

Κρυμμένος πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας δηλώνει «πιστός στρατιώτης» του άσπρου και του μαύρου, με ανιδιοτελή αγάπη για τα τέσσερα ιερά γράμματα και ενεργό συμμετοχή στα κοινά του Συλλόγου από τις 30 Δεκεμβρίου του 1997 όταν μετά την παραίτηση του Απόστολου Αλεξόπουλου ανέλαβε τα ηνία του ΑΣ και στις εκλογές που ακολούθησαν το 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά είκοσι έξι ολόκληρα χρόνια συμπληρώνει ως εκλεγμένος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, μετράει μισό αιώνα προσφοράς στον ΠΑΟΚ, ένας απλός φίλαθλος που ξεκίνησε από τα τσιμέντα της θρυλικής Τούμπας, έγινε μέλος του Ερασιτέχνη το 1974, μέλος διοικήσεων του συλλόγου από το 1988 και με προφανή στόχο να είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ στην συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής του Συλλόγου.

Ο Θανάσης Κατσαρής, είναι αλήθεια, αμφιταλαντεύτηκε το προηγούμενο διάστημα, ήδη, από τα μέσα του προηγούμενου έτους είχε αρχίσει να μιλάει περί της διαδοχής του και να συζητάει διάφορα σενάρια με πιθανούς υποψηφίους για να τον αντικαταστήσουν στον προεδρικό θώκο του Ερασιτέχνη.

Η πολύωρη κουβέντα που είχε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας με τον Ιβάν Σαββίδη έκαμψε πολλές από τις αντιρρήσεις που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, που όλα τα χρόνια της παρουσίας του αποτελεί «ασπίδα» για τα τμήματα, αλλά και καθοριστικό ρόλο στις διοικητικές εξελίξεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ των προηγουμένων ετών. Ο Θανάσης Κατσαρής έμαθε όλα αυτά τα χρόνια να φωνάζει στα δύσκολα, ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησης με τον ισχυρό άνδρα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ δεν δίστασε να αναφερθεί αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα πολυάριθμα τμήματα του Ερασιτέχνη, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν φέρει τίτλους και επιτυχίες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του στάθηκε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Ταγαράδων, όσο και στο θέμα που αφορά την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Το ζήτημα του νέου γηπέδου έχει «παγώσει» το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου να ξεπεραστούν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες και να ξεμπλοκάρει το έργο.

Ο Θανάσης Κατσαρής έχει υπάρξει στο παρελθόν «κυματοθραύστης» στις απονενοημένες προσπάθειες πολλών να γίνουν κυρίαρχοι του χώρου. Από τον Γιώργο Μπατατούδη στα τέλη της δεκαετίας του ’90, τον Γιάννη Γούμενο κοντά στο 2004, ακόμα και στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη που εμφανίστηκε το 2006 χωρίς την παραμικρή εγγύηση να θέλει να επενδύσει στο νέο γήπεδο.

Δώδεκα χρόνια μετά την εμπλοκή του ομογενή επιχειρηματία στα κοινά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Κατσαρής δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει πράξη το όνειρο εκατομμυρίων, είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Διαβάστε ακόμη...