ΠΑΟΚ vs Άιντραχτ, ερμηνεία των εμβλημάτων
SHARE:
Στις 5 Οκτωβρίου παίζει ο ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης,ο ΠΑΟΚ με το Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό που κουβαλάει τη δικιά του ιστορία παίζει με το Μονοκέφαλο αετό της Αγίας, Ρωμαϊκής, Γερμανικής Αυτοκρατορίας, που κάποτε ήταν Δικέφαλος.
Η αιώνια κόντρα μεταξύ Βυζαντίου και Αγίας Γερμανικής Αυτοκρατορίας αποτυπώνεται στο παρακάτω άρθρο του βιβλίου...
Η ιστορία του Βυζαντινού Δικέφαλου
Η ιστορία λέει ότι τον ξαναεισήγαγε στο Βυζάντιο ο Ισαάκιος Κομνηνός το 1057- 1059 ενώ οι ρίζες κρατούν και από Μικρά Ασία και από Αρχαία Ελλάδα. Ο Δικέφαλος Αετός του Βυζαντίου σύμφωνα με Βυζαντινές και Δυτικές πηγές ήταν πάντα Χρυσός σε κόκκινο φόντο ενίοτε Ασπρόμαυρος όταν οι Δυτικοί απευθύνονταν στο Βασιλιά της Ελλάδας στα δικά τους έγγραφα. Ασπρόμαυρο Δικέφαλο είχε ο Αυτοκρατορικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και το άλλο άκρο της Μεγάλης Ελλάδας η Βυζαντινή Σικελία, ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε στο Βυζάντιο Μαύρος σε κίτρινο φόντο. Φυσικά η Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε πόλεις του Πόντου, Κωσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη είχε σαν επίσημη σημαία και τα 4Β.
Ασπρόμαυρος Δικέφαλος Πόντος-Ελλάδα –Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα)
Χρώματα του Βυζαντίου
Άλλωστε το Βυζάντιο διαχρονικά εκεί που ήταν οι Ρωμιοί, Χριστιανοί στα παράλια της Μικράς Ασίας και του Πόντου κυριαρχούσε το Μαύρο και το πορφυρό στα Οικόσημα των Δυναστειών.
Καταλονικός Άτλας και Βιβλίο όλων των Βασιλειών
Εδώ είναι καλό να αναφερθεί ότι στον Καταλονικό Άτλα του 1375 μ.Χ ο πλέον αξιόπιστος μεσαιωνικός Άτλας και στο Βιβλίο όλων των Βασιλείων, μόνο η Αυτοκρατορία του Πόντου είχε Χρυσό Δικέφαλο σε κόκκινο φόντο και η Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη και μια πόλη του Πόντου (Ιωνόπολη ή Ηράκλεια),είχαν σημαία με τα 4Β. Αξίζει να σημειωθεί από την σημερινή Ελλάδα η μόνη πόλη που είχε σημαία ήταν η Θεσσαλονίκη!
Αγία Ρωμαϊκή, Γερμανική Αυτοκρατορία
Από την άλλη η Αγία Γερμανική, Ρωμαϊκή, Αυτοκρατορία ξεκίνησε με Μονοκέφαλο Μαύρο αετό σε κίτρινο φόντο στα 800 μ.Χ. ο οποίος ίσως είχε επηρεαστεί από τον αντίστοιχο του Πόντου, της Σινώπης που υπήρχε στα αρχαία χρόνια. Μετά από μια επιγαμία με Βυζαντινό άρχοντα, ο Μονοκέφαλος Αετός τους σε κίτρινο φόντο έγινε Δικέφαλος σε κίτρινο φόντο και ακολούθησε την Αυτοκρατορία των Γερμανών που ήταν 100% ανταγωνιστική της Αυτοκρατορίας των Βυζαντινών, Ελλήνων, Ρωμιών.
Μαύρος Δικέφαλος σε κίτρινο φόντο...
Ο Δικέφαλος αετός που βλέπουμε στα προαύλια της Ελλαδικής μας Εκκλησίας είναι μια ανεπίσημη σημαία της Εκκλησίας της Ελλάδας και σε πιο σκληροπυρηνικές στην Ορθοδοξία μονές του Αγίου Όρους τον βλέπουμε ασπρόμαυρο, οι σφραγίδες στα επιστολόχαρτα των μητροπολιτών είναι διαφορετικές. Υπάρχουν αρκετές εικασίες και υποθέσεις. Μια υπόθεση λέει ότι μπήκε πρόσφατα χρονικά με εντολή Χριστόδουλου. Μια άλλη υπόθεση λέει ότι όταν αποσχίστηκε η Ελλαδική εκκλησία το 1850 μ.Χ με υπογραφή του Βαυαρού, Γερμανού Όθωνα μπήκε στα προαύλια ίδιο χρώμα με το Δικέφαλο της Αγίας Γερμανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά σε πιο Βυζαντινό σχέδιο για να του θυμίζει την δικιά τους Αγία, Ρωμαϊκή, Γερμανική Αυτοκρατορία και στην ουσία η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να μην έχει σχέση με την Κωνσταντινούπολη. Μην ξεχνάμε η Ελλαδική εκκλησία της Αθήνας ελέγχει κυρίως τις Μητροπόλεις της Νότιας Ελλάδας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης την Βόρεια Ελλάδα κυρίως, μέχρι και σήμερα.
Πάντως όλες οι σοβαρές ξένες και εγχώριες αναφορές, πηγές λένε ότι ποτέ δεν ήταν επίσημη κρατική σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μαύρος Δικέφαλος σε κίτρινο πανί, παρά απλό οικόσημο Οικογενειών, Δυναστειών, αλλά αντίθετα ο Ασπρόμαυρος Αετός του Στόλου Πόντου, της Ελλάδας, της Μεγάλης Ελλάδας , ο Χρυσός Δικέφαλος σε κόκκινο πανί του κράτους του Πόντου, της Αλεξάνδρειας κτλ, τα 4Β ήταν οι επίσημες σημαίες και το επιβεβαιώνουν και αξιόπιστες εγχώριες και ξένες πηγές. Φυσικά ο μέσος ανενημέρωτος Νεοέλληνας επειδή τον βλέπει στα προαύλια της Ελλαδικής –Αθηναικής Εκκλησίας νομίζει ότι είναι του Βυζαντίου...
ΒΑΕ1923 - ΑτΕΚ1924 - ΑΕΚΘ1925 - ΠΑΟΚ1929
Όπως και να έχει αυτό το ίδιο σχέδιο το πρωτοσυναντάμε αθλητικά, που αλλού στην Θεσσαλονίκη, στην δικιά μας ΑΕΚΘ1925 με τα ίδια χρώματα και μάλιστα σήμα, σφραγίδα και χρώματα τα είχε δηλώσει αμέσως επίσημα με την ίδρυση της όπως η ΒΑΕ 1923 το σήμα και σφραγίδα της..
Η ΑΕΚΘ 1925 είναι η 3η αθλητική ομάδα της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών 1923 (4η ο ΠΑΟΚ), προηγήθηκαν η ΒΑΕ1923 και το ΑτΕΚ1924 (Φεβρουάριο) Μαύρο Δικέφαλο σε πορφυρό καταστατικό, με έδρα Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚΘ με Δικέφαλο Αετό και τα αρχικά της σημαίνουν ότι ακριβώς ο ΠΑΟΚ για όσους ξέρουν Ελληνικά και δεν παίζουν με τις λέξεις κάνοντας φτηνή προπαγάνδα, προφέροντας την ομάδα όπως τους βολεύει για να φαίνεται ότι προήλθε από την ΑΕΚ Αθηνών και αποκρύπτοντας την ύπαρξη της ΒΑΕ1923 και του ΑτΕΚ1924. Και την άρρηκτη σχέση της με ΠΑΟΚ και το κοινό μητρικό σωματείο Ένωση Κωνσταντινουπολιτών 1923.
Οι ποδοσφαιριστές ήταν ακριβώς οι ίδιοι που έκαναν τον ΠΑΟΚ και πιο μπροστά ήταν και στην ΒΑΕ1923 αλλά και στο ΑτΕΚ1924 και στην πρώτη ΑΕΚΘ1925 πριν αλλάξει διοίκηση,
Φεύγοντας όλοι οι ποδοσφαιριστές της κάνοντας τον ΠΑΟΚ το 1926 συνέχισε με νέα διοίκηση πολύ λίγο το ποδοσφαιρικό τμήμα μέχρι που 20/03/1929 με εντολή της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών 1923 ο ΠΑΟΚ απορρόφησε την ΑΕΚΘ και ο Δικέφαλος αετός επιστράφηκε στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που κάποιοι τον φορούσαν από το 1923.
Μαυροβούνιο -Σερβία
Δυστυχώς το Αθηνοκεντρικό, Ελληνικό κράτος μας δεν φρόντισε να κατοχυρώσει τον Χρυσό Δικέφαλο Αετό σε κόκκινο φόντο του Πόντου και των Παλαιολόγων, Κομνηνών και τα 4Β της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης και το 2004 το Μαυροβούνιο πήρε το Χρυσό Δικέφαλο αετό σε κόκκινο φόντο και η Σερβία τα 4Β. Αγωνιστήκαμε κυρίως να πάρουμε το Αστέρι της Βεργίνας από τα Σκόπια όπως και έγινε τελικά το 2018 σαν το Αρχαίο σύμβολο της Μακεδονίας και το βάζουμε στα Ελληνικά Διπλώματα κτλ και ξεχάσαμε να κατοχυρώσουμε τον συγκεκριμένο Δικέφαλο και τα 4Β.
Ο ΠΑΟΚ όπως είδαμε έχει τα ασπρόμαυρα χρώματα του Δικέφαλου του Αυτοκρατορικού στόλου του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας, της Σικελίας και της Μεγάλης Ελλάδας, του Βασιλιά της Ελλάδας σύμφωνα με έγγραφα εποχής και η Άιντραχτ επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, στο πρώτο σήμα της; Αγίας Γερμανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με Μονοκέφαλο Αετό κάτι αντίστοιχο σχηματικά με τον Μονοκέφαλο Φοίνικα το πουλί που χρησιμοποιήθηκε σαν σφραγίδα προς πάσα απόδειξη μέχρι 4/07/1969 της ΑΕΚ της Αθήνας όπου πρόσθεσε και επίσημα τον Δικέφαλο Αετό σαν σήμα στην παραπάνω ημερομηνία.
Καλή επιτυχία ΠΑΟΚ, παίξε για το βάρος της ιστορίας που κουβαλάς, είσαι ο μοναδικός, original θεματοφύλακας του Βυζαντινού Δικέφαλου με τα ασπρόμαυρα και το Χρυσό περίβλημα του.
Περισσότερα για την ιστορία του Βυζαντινού Δικέφαλου αετού ΕΔΩ