Το θαύμα του ΠΑΟΚ

Οι μέρες περνούν, ωραία τα γέλια με τους αστείους αντιπάλους και τις αποτυχίες τους, αλλά η ευτυχία του ΠΑΟΚτσή δε λέει να κοπάσει. Και πως να μην ήταν έτσι δηλαδή;
Equalizer Equalizer
Το θαύμα του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @Paokmania.gr

Ο Δικέφαλος έκλεισε τη σεζόν με άκρως επιτυχημένο τρόπο, με ιστορική κατάκτηση πανάξιου τίτλου κόντρα στην κυριολεξία σε όλους και σε όλα. Ένας τίτλος που, ξαναγράφω, επιβεβαίωσε πως όλοι όσοι τόσα χρόνια φωνάζαμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ΕΦΙΚΤΟ να κάνει πρωταθλητισμό χωρίς να διαλύεται οικονομικά, δεν ήμασταν απλά ονειροπόλοι.

Τι εννοώ;

Νομίζω πως δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Δικέφαλος έκανε τρομερή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε τρεις θεσμούς, έχοντας αξιοσημείωτα κενά και ανορθογραφίες στο ρόστερ του…

Διότι, πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μέχρις ενός σημείου κυνηγούσαμε τρείς (3) στόχους, έχοντας πρακτικά ως βασικό σέντερ φορ τον συμπαθέστατο (στα δικά μου μάτια, αντιπαθέστατο για άλλους) Μπράντον Τόμας, δεύτερο δεκάρι τον, ξεχασμένο – παραγκωνισμένο – «κατσικωμένο» στο συμβόλαιό του, Τόμας Μουργκ, με ξεκάθαρη λειψανδρία στα εξτρέμ (ακόμα περιμένουμε την έξτρα προσθήκη που θα έλυνε τα χέρια του προπονητή από το Γενάρη…) και βέβαια με την ηχηρή αποτυχία στα στόπερ, όπου ο βασικός και αρχηγός Ιγκασον αντικαταστάθηκε με τον τουρίστα Εκονγκ που ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ, διαλύοντας τους μύες του κάπου στην Αφρική.

Ναι, μέσα σε λίγες γραμμές, και χωρίς να μπει κανείς σε φοβερές λεπτομέρειες, αναδεικνύεται το πόσο μεγάλος άθλος ήταν αυτό που πέτυχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Και μιλάμε απλώς για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς να μπούμε σε διοικητικά, επικοινωνιακά, παρασκηνιακά και τα λοιπά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2024.

Πως λοιπόν να μη ξεκινάμε αυτό το καλοκαίρι με αισιοδοξία; 

Είναι δεδομένο, ότι ο ΠΑΟΚτσής έχει κάνει… μεταπτυχιακό στα κρύα ντους και τις σοκαριστικές ανατροπές ψυχολογίας. Είμαστε όλοι βέβαιοι πως, δε μπορεί, κάτι θα στραβώσει.

Όμως αυτό που βιώνουμε είναι μια ιστορική «ευθυγράμμιση» των ασπρόμαυρων πλανητών. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Τίτλος, χωρίς πολιτικές μαφίες, λήγοντα συμβόλαια, παρασκηνιακές πιέσεις και άλλες ζυμώσεις να εκβιάζουν τον ΠΑΟΚ. Χωρίς να έχουμε κάτι άμεσο να μας απειλεί.

Είναι κι αυτό κάτι να σκεφτούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με σύνεση και καθαρό μυαλό, να γίνουν οι απαραίτητες και λελογισμένες κινήσεις, ώστε να κάνουμε επιτέλους το βήμα παραπάνω.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...