Κίμινκ: «Είπα ναι στον ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα λεπτά»

Ο Ολλανδός πασαδόρος μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του.
Πηγή: paok24.com
Κίμινκ: «Είπα ναι στον ΠΑΟΚ μέσα σε δέκα λεπτά»
Photo Credits: @paok24

Ο Βέσελ Κίμινκ μίλησε στην πατρίδα του, για την απόφαση του να συνεχίσει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, καθώς και για το προσωπικό του θέμα και την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

«Στην πραγματικότητα έχω περισσότερες από δύο εβδομάδες διακοπές για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό», λέει ο ίδιος. Αυτό το διάστημα των διακοπών συμβαίνει καθώς δε θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολλανδία. Ο νέος πασαδόρος του ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε ξένους συλλόγους από το 2017. Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και τέσσερα χρόνια στην Τσεχία, σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο βήμα.

«Ήθελα να δω κάτι διαφορετικό. Κάποια στιγμή ήρθε ο εκπρόσωπός και μου είπε για τον ΠΑΟΚ. Τότε είπα ναι μέσα σε δέκα λεπτά. Πάντα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα».

Ο Κίμινκ ανυπομονεί ιδιαίτερα για τους φανατικούς οπαδούς για τους οποίους είναι γνωστοί οι ελληνικοί σύλλογοι. 

«Είναι σίγουρα ένα βήμα προς τα πάνω. Οι ελληνικοί σύλλογοι έχουν κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο τρεις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια» σημείωσε.

Ο Ολλανδός μίλησε και για το θέμα με το διαβήτη τύπου 1 που αντιμετωπίζει… 

«Ίσως θα μπορούσα να γίνω καλύτερος αν δεν τον είχα, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ». Παρά το συγκεκριμένο θέμα, μόλις ολοκλήρωσε την ένατη χρονιά του ως διεθνής. Στο ίδιο διάστημα, έπαιξε σε περισσότερους από 200 διεθνείς αγώνες για την εθνικής Ολλανδία.

Το μεγαλύτερο όνειρό του, πάντως, ήταν να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κίμινκ φοβάται ότι αυτό το όνειρο έχει εξαφανιστεί αφού δε θα βρίσκεται στο Παρίσι φέτος. 

«Πιθανότατα δε θα συνεχίσω για άλλα τέσσερα χρόνια και σίγουρα όχι στην εθνική ομάδα. Οπότε αυτό το όνειρο μπορεί να έχει τελειώσει. Εξακολουθώ, όμως, να πιστεύω ότι είναι σπουδαίο να παίζεις στο εξωτερικό. Αλλά κάποια στιγμή θα κινηθεί και το εσωτερικό μέτωπο. Θα το πάρω σεζόν με τη σεζόν από εδώ και πέρα».

Διαβάστε ακόμη...