Στο 35% η απουσία του Μπερμπάτοφ
SHARE:
Η κλινική εικόνα έδειξε πως ο βαθμός ετοιμότητάς του είναι χαμηλός και απέχει αρκετά σε σχέση με το επίπεδο όπου άπαντες περίμεναν να βρίσκεται, με βάση το διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.
Ο Μπερμπάτοφ θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης που ακολουθεί εδώ και τρεις εβδομάδες και η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της περιόδου, με την ελπίδα πως τότε θα είναι σε θέση να μπει στο τελικό στάδιο επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.
Από την ημέρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ μέχρι και τώρα, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δώσει 38 παιχνίδια, με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να έχει απουσιάσει λόγω τραυματισμού στα 14 από αυτά σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα το ποσοστό απουσίας του να έχει φτάσει στο 35%. Οπως καταλαβαίνει κανείς, το ποσοστό αυτό θα ανέβει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της περιόδου, με το «ταμείο» να γίνεται στο φινάλε της σεζόν.
Παρόμοιο είναι και το ποσοστό αποχής του Ζάιρο Ντε Μασέντο, με την πορεία αποθεραπείας τού τραυματισμού του να μην έχει κυλήσει ομάδα. Ο Βραζιλιάνος αισθάνθηκε την περασμένη εβδομάδα ενοχλήσεις, λίγες ημέρες πριν από την επανένταξή του στο κανονικό πρόγραμμα. Το ποσοστό απουσίας του Ζάιρο από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, στο διάστημα απουσίας του στο ρόστερ φέτος, είναι στο 36% και όπως και αυτό του Μπερμπάτοφ, έτσι και το δικό του θα ανέβει από τη στιγμή που θα πρέπει τουλάχιστον για δυο ακόμα εβδομάδες να μείνει εκτός δράσης.
Το... 13άρι του Ροντρίγκες
Σε αντίθεση με τον Ζάιρο, ο Γκάρι Ροντρίγκες, που είχε τραυματιστεί στο ίδιο παιχνίδι με τον Βραζιλιάνο, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και βάζει πλώρη για το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στη Νέα Σμύρνη. Ο Αφρικανός εξτρέμ έχει χάσει φέτος 13 από τα συνολικά 42 παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ από τότε που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής με τη φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά.
Ο Ροντρίγκες ήταν διαθέσιμος σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Από τότε και για ένα τρίμηνο αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, τα οποία μάλιστα έδωσε μέσα σε ένα δεκαήμερο. Με βάση την αγωνιστική του προσφορά, η απουσία του Ροντρίγκες ήταν αυτή που στοίχισε περισσότερο από κάθε άλλη για τον ΠΑΟΚ.
Οι πλέον άτυχοι της σεζόν
Παναγιώτης Γλύκος και Γκόικο Τσίμιροτ έχουν συνυπάρξει για μόλις ένα 90λεπτο. Αμφότεροι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, που ήταν το δεύτερο του Βόσνιου μέσου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και παράλληλα το τελευταίο του Ελληνα γκολκίπερ μέχρι και σήμερα. Ο Παναγιώτης Γλύκος είχε υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στο φινάλε του αγώνα με την Ντόρτμουντ και υπέστη υποτροπή στην τελευταία προπόνηση πριν απ' την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, που είχε -βάσει αποθεραπείας- προγραμματιστεί στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ιανουάριο.
Πλέον, ο Γλύκος έχει μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νεα Σμύρνη. Από τα 48 παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ από τις 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα, ο Γλύκος έχει απουσιάσει στα 24 από αυτά, ήτοι έχει χάσει το 50% των αγώνων. Την τριάδα συμπληρώνει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο, στις 20 Δεκεμβρίου.
Οι υπόλοιποι «διψήφιοι»
Συνολικά οι παίκτες που έχουν χάσει πάνω από δέκα παιχνίδια λόγω τραυματισμού, κάτι που μεταφράζεται σε μίνιμουμ 20% των φετινών αγώνων του ΠΑΟΚ, είναι εννιά. Πλην των Μπερμπάτοφ, Ζάιρο, Ροντρίγκες, Γλύκου, Κωνσταντινίδη και Τσίμιροτ, υπάρχουν και οι Χάρης Χαρίσης, Μαρίν Λέοβατς και Στέφανος Αθανασιάδης.
Ο Κροάτης «έγραψε» 13 απουσίες, έχοντας υποστεί θλάση δυο φορές, ενώ ο Χάρης Χαρίσης έφτασε τους 19 αγώνες από τους οποίους απουσίασε λόγω τραυματισμού. Ο Στέφανος Αθανασιάδης συμπληρώνει τη λίστα κυρίως λόγω του τραυματισμού του στο πρώτο φιλικό της σεζόν, στο οποίο είχε υποστεί κάταγμα στο τέταρτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού, που τον είχε αφήσει εκτός δράσης για δυο μήνες. Τον Φεβρουάριο ο Κλάους είχε τον πρώτο του φετινό μυϊκό τραυματισμό.