Πανηγυρική αθώωση για τον Θόδωρο Ζαγοράκη!

Από gazzetta.gr: Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απάλλαξε τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απ' όλες τις κατηγορίες, που του είχαν απαγγελθεί τον Σεπτέμβριο του 2012.
Πηγή: gazzetta.gr
Πανηγυρική αθώωση για τον Θόδωρο Ζαγοράκη!

Το υπ' αριθμόν 1373/2016 βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποτελεί πανηγυρική δικαίωση για το Θόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για πράξεις απιστίας και υπεξαίρεσης, κατά το διάστημα 26-6-2007 έως και 25-1-2012, όπου διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας είχε κατηγορηθεί για ζημιά που υπερέβαινε το ποσό των 30.000.000 ευρώ και υπεξαίρεση 120.000 ευρώ, βάσει αυτών των κατηγοριών η ανακρίτρια του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το 2014, τον είχε υποχρεώσει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Τελικά τέσσερα χρόνια μετά, στις 24 Νοεμβρίου του 2016, βγήκε η οριστική απόφαση του Συμβουλίου, που καθαρογράφτηκε και επιδόθηκε σήμερα, με την οποία όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν και καμία κατηγορία, ούτε ποινή υφίσταται, πλέον, για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο τον Σεπτέμβριο του 2012, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ερχομό του Ιβάν Σαββίδη στον σύλλογο, έπειτα από την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για υπεξαίρεση και απιστία, στην περίοδο που βρισκόταν στην προεδρία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Πολλά ακούστηκαν, γράφθηκαν και ειπώθηκαν, τότε, από ανθρώπους οι οποίοι οκτώ μήνες νωρίτερα είχαν οδηγήσει τον Ζαγοράκη σε παραίτηση από την προεδρία. Ο ήρωας του 2004 και ο άνθρωπος, που είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην αγωνιστική αναγέννηση του ΠΑΟΚ, άκουγε από μερίδα οπαδών της ομάδας να τον αποκαλούν «κλέφτη», «απατεώνα» και να κατηγορείται ότι «έβαλε χέρι» στο ταμείο της ΠΑΕ.

Λόγια και απόψεις που ορισμένοι μέχρι και σήμερα συμπεριέλαβαν στις αναφορές τους κάθε φορά που η κουβέντα πήγαινε γύρω από το όνομα του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ στον πόλεμο λάσπης, που δέχθηκε ο ίδιος και η οικογένεια του.

Πως φτάσαμε στις κατηγορίες

Όλα ξεκίνησαν από την «Έκθεση Ελέγχου των Οικονομικών Καταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιόδους 1/7/2007 έως την 30/6/2010», που αφορά την περίοδο που άσκησε διοίκηση στην ΠΑΕ ο Ζαγοράκης και η οποία είχε παραδοθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ από τις αρχές Οκτωβρίου του 2011, όμως το πόρισμα δεν δημοσιοποιήθηκε, καθώς ο Ερασιτέχνης έκρινε ότι είναι προς το συμφέρον του συλλόγου να μη γίνουν γνωστά τα στοιχεία της έκθεσης.

Όμως, υπήρξαν επιλεκτικές διαρροές της έκθεσης, με αποτέλεσμα το Νοέμβριο του 2011, ο οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, να ζητήσει από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε έλεγχο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν το πόρισμα της έκθεσης και εξέτασαν τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ, όπως και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Η στάση του Ιβάν Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης στάθηκε από την πρώτη στιγμή «σύμμαχος» στο πλευρό του Θόδωρου Ζαγοράκη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, ενώ είναι χαρακτηριστική η φράση του, «θα ήταν η πιο αδύναμη απόφαση να βάλουμε όσους από αυτούς ήταν εν ζωή στη φυλακή, μιλάω για μετόχους, προέδρους, ιδιοκτήτες», που ανέφερε κατά τη διάρκεια της μακράς ομιλίας του στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, υπό τη δική του προεδρία στις 17 Οκτωβρίου.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο πρώην αντιπρόεδρος, Ηλίας Βιολίδης, με βάση το πόρισμα του ΣΔΟΕ, αλλά στη δική του περίπτωση περιλαμβάνεται και το γνωστό θέμα των επιταγών ύψους 752.846 ευρώ, το οποίο πρέπει να σημειωθεί, ότι έχει προχωρήσει σε ρύθμιση απέναντι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...