Noor1: «Ανοίγουν» το κρυφό κινητό του Γιαννουσάκη
SHARE:
Επτά μήνες έπρεπε να περάσουν για να δοθεί εντολή να «ανοίξει» το κρυφό κινητό που χρησιμοποιούσε στη φυλακή ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, για την υπόθεση μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα μέσω του πλοίου Noor1. Κι αυτό γιατί αρχικά ο πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά, Ιωάννης Μανούχος είχε απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέως υποστηρίζοντας ότι το κρυφό κινητό δεν θα συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης του ναρκοπλοίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Documento» που κυκλοφορεί σήμερα. Πρόκειται για τον ίδιο δικαστή που προήδρευσε στο συμβούλιο το οποίο θα επικύρωνε ή θα απέρριπτε την απόφαση για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Εκείνο που ερευνούν οι δικαστικές αρχές είναι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Γιαννουσάκη και η ανταλλαγή μηνυμάτων κατά την περίοδο Αύγουστος-Οκτώβριος 2017. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο καθώς συμπίπτει με τις βεβιασμένες απόπειρες του ισοβίτη να αποφυλακιστεί και προφανώς με τις σχετικές με αυτήν του την προσπάθεια συνομιλίες, επαφές, αλλά και τυχόν συναλλαγές.
Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν συνομιλίες και μηνύματα που θα εισφέρουν στοιχεία ικανά να τεκμηριώσουν, ως αδιάψευστα γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στην αλλαγή συμπεριφοράς του ισοβίτη, ο οποίος άλλα κατήγγειλε τη μία φορά κι άλλα την άλλη, καθώς και να εξηγήσουν τις αντιφατικές επίσημες καταθέσεις και συνεντεύξεις του σε διάφορα Μέσα. Στις μακροσκελέστατες συνεντεύξεις του ο Γιαννουσάκης άλλοτε φωτογράφιζε συγκεκριμένα πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση του ναρκοπλοίου κι άλλοτε έπαιρνε πίσω όσα είχε οικειοθελώς πει, καταγγέλοντας εκβιασμούς και πιέσεις.
Όπως και να 'χει όμως είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης του "Noor1" και ο εντοπισμός ενός κρυφού παράνομου κινητού μέσα στις φυλακές προφανώς κι έπρεπε να αξιοποιηθεί από τις αρχές,, ως ένα ακόμη μέσο διερεύνησης της υπόθεσης, που θα μπορούσε μάλιστα να λύσει πολλούς από τους γρίφους της σκοτεινής αυτής ιστορίας.
Γι' αυτό άλλωστε και είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά η άρνησή τότε του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, που υπό την προεδρία του προέδρου Πρωτοδικών Ιωάνννη Μαλούχου είχε απορρίψει αίτημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, η οποία διενεργούσε την έρευνα για τα ανοικτά σκέλη της υπόθεσης, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνεσης για το χρονικό διάστημα από 26/8/17 ως 26/10/17.
Σημειώνεται ότι ο κ.Μαλούχος προήδρευσε την περασμένη Τετάρτη και στο συμβούλιο που κλήθηκε να επικυρώσει ή όχι τη διάταξη της κ.Τζίβα με την οποία απαγορεύτηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους τρεις συνεργάτες του και συγκατηγορουμένους του η έξοδος από τη χώρα μετά την άσκηση των κακουργηματικών διώξεων σε βάρος τους.
Αξίζει να σημειωθεί το αίτημα της κ.Τζίβα για να "ανοίξει" το κινητό του Γιαννουσάκη εξετάστηκε εκ νέου από το ίδιο συμβούλιο, το οποίο όμως συγκροτήθηκε από άλλους δικαστές, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά δεκτό. Και τώρα αναμένονται τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που θα δείχνουν τα... νταραβέρια του ισοβίτη το κρίσιμο εκείνο χρονικό διάστημα. Στοιχεία που θα αξιολογηθούν από την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς του Πειραιά, πρόεδρο Πρωτοδικών Ευαγγελία Αλεξακίδου, στην οποία χρεώθηκε η δικογραφία για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, μετά την άσκηση των βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργάτων του για εγκληματική οργάνωση, η δράση της οποίας συνδέεται με τη μεταφορά, διακίνηση, χρηματοδότηση και αποθήκευση των τόνων ηρωίνης του "Noor1".