Οι τραυματισμοί που κόστισαν μέσα στην χρονιά
SHARE:
Από την αρχή της χρονιάς, οι έννοιες ΠΑΟΚ και τραυματισμοί ήταν ταυτόσημες. Η προετοιμασία ξεκίνησε με τους Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο να είναι στο πλαίσιο της αποθεραπείας από τις εγχειρήσεις χιαστού και τον Πόντους Βέρνμπλουμ από την εγχείριση στον αχίλλειο τένοντα. Παρόλα αυτά η χρονιά είχε και αυτή τις στιγμές ατυχίας για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με μεγαλύτερη απώλεια αυτή του Ζαμπά, αλλά και του Κρέσπο, αλλά και διαστήματα απουσίας που είχαν οι Βαρέλα, Ελ Καντουρί, πρόσφατα ο Πέλκας και ο τραυματισμός του Ντόουγκλας Αούγκουστο μετά την καραντίνα στο χιαστό.
Η μεγαλύτερη απώλεια σε διάρκεια είναι αυτή του Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχασε ένα ματς για έναν μυϊκό τραυματισμό και άλλα 28 μέχρι και σήμερα από τον τραυματισμό του στο φιλικό με την Δόξα Δράμας τον Νοέμβριο. Ο Ζαμπά δεν έπαιξε κόντρα στον Βόλο τον Οκτώβριο και μετά στο πρωτάθλημα μέτρησε 16 αγώνες απουσίας στην κανονική διάρκεια, 6 στα play-off μέχρι και σήμερα και άλλα 6 παιχνίδια κυπέλλου. Η συνολική απουσία έχει φτάσει τους 7 μήνες και μπορεί να συμπληρώσει και τον 8ο εάν δεν αγωνιστεί στα εναπομείναντα παιχνίδια και επιστρέψει με το καλό τη νέα χρονιά.
Ο δεύτερος άτυχος της χρονιάς είναι ο Άνχελ Κρέσπο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, έχει χάσει 21 παιχνίδια μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Πανιώνιο μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ συμπληρώνει 6 μήνες απουσίας. Ο παίκτης που στην χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος δεν έχασε ούτε λεπτό στα 30 παιχνίδια του ΠΑΟΚ έχασε τους αγώνες με Ατρόμητο και Άρη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, ήταν στην αποστολή με την ΑΕΚ, έχασε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και αγωνίστηκε για 20 λεπτά κόντρα στην Λαμία στην εκτός έδρας νίκη με 0-1. Το πρόβλημα που είχε στο πόδι, υποτροπίασε και έτσι ο Ισπανός όχι μόνο δεν ξαναέπαιξε μέχρι σήμερα, αλλά γύρισε στην Ισπανία για να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Εκτός από τους 9 αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Κρέσπο έχασε και τους 6 αγώνες του κυπέλλου, αλλά και του 6 των play-off μέχρι και σήμερα. Συνολικά ο Κρέσπο έχει λείψει 6 μήνες από την ομάδα του ΠΑΟΚ με την παρουσία να φαίνεται ίσως η κομβικότερη, εάν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό γκολ και φάσεων που δέχεται ο ΠΑΟΚ το διάστημα της απουσίας του.
Μετά τον Κρέσπο, ένας άλλος σημαντικός κρίκος της ΠΑΟΚτσήδικης αλυσίδας που φέτος δεν μπόρεσε να δέσει, είναι ο αρχηγός. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ξεκίνησε την χρονιά ως τραυματίας από την ρήξη χιαστού στο γήπεδο της Λάρισας τον Απρίλιο του 2019. Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ εν τέλει τη φετινή χρονιά έχει λείψει συνολικά 3+1 μήνες και 16 παιχνίδια. Στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια της φετινής σεζόν με Άγιαξ και Σλόβαν, αλλά και στα πρώτα 6 παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν σε φάση αποθεραπείας από τον περσινό του τραυματισμό. Εν συνεχεία, έχασε τους δύο αγώνες κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και 4 παιχνίδια στα play-off μέχρι και σήμερα.
Από 12 παιχνίδια εκτός αγώνων έχουν οι Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί. Ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ που πέρυσι είχε υποστεί ρήξη χιαστού στον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, έλλειπε φέτος για 3,5 μήνες. Εξ αρχής έχασε τους 4 ευρωπαϊκούς αγώνες του Αυγούστου και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Απουσίασε στους αγώνες με Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Ατρόμητο και Άρη στην αρχή, ενώ οι ολιγόλεπτες συμμετοχές του με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης έφεραν και μία μίνι απουσία του σε 4 παιχνίδι έπειτα. Με Λαμία, Βόλο, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, ο Μαουρίτσιο ήταν εκτός για να επιστρέψει μέσα στο Νοέμβριο κανονικά στην ομάδα, μέχρι και σήμερα. Από την πλευρά του ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν είχε έναν μεγάλο τραυματισμό, αλλά 3 διαφορετικά διαστήματα μέσα στην χρονιά. Εξ αρχής έχασε τον αγώνα με τον Πανιώνιο τον Σεπτέμβριο, έλλειπε με την Λαμία και Βόλο στον πρώτο γύρο, ενώ στον Δεκέμβριο ο τραυματισμό του, τον άφησε εκτός για 9 συνεχόμενα παιχνίδια. Με Ατρόμητο, Άρη, ΑΕΚ, Αστέρα, Λαμία, Βόλο και Παναθηναϊκό στο δεύτερο γύρο, αλλά και στους δύο αγώνες με τον ΟΦΗ στο κύπελλο ο Ελ Καντουρί δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, ενώ από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα με ελάχιστα προβλήματα που δεν έχουν κοστίσει στην ομάδα.
Εκτός από τις μακροχρόνιες απουσίες είχαμε και μερικές στιγμές που ένας μικρός τραυματισμός μπορεί να σου αφήσει έναν σημαντικό παίκτη εκτός μάχης σε ένα κρίσιμο σημείο. Ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Δημήτρης Πέλκας δεν είχαν πολλές άτυχες στιγμές μέσα στην χρονιά με 4 και 5 χαμένα παιχνίδια αντίστοιχα. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, τραυματίστηκε στο τέλος της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης και έτσι έχασε τους αγώνες με την Λαμία, τον Βόλο, τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ. Από την άλλη ο Δημήτρης Πέλκας, μέσα στην χρονιά δεν είχε σημαντικές ενοχλήσει που να τον κρατήσουν εκτός για μεγάλο διάστημα, παρά μόνο στο τέλος. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τραυματίστηκε στο τέλος του αγώνα και αυτός ο τραυματισμός ήδη του έχει κοστίσει την παρουσία στους αγώνες με ΟΦΗ (2 παιχνίδια), Άρη και ΑΕΚ, αλλά και στον κρίσιμο δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Τέλος δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και το νέο μεγάλο άτυχο της χρονιάς, τον Ντόουγκλας Αούγκουστο. Ο Βραζιλιάνος μέσος τραυματίστηκε σε μία προπόνηση της ομάδας μετά την καραντίνα και υπέστει ρήξη χιαστού. Σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα στο κέντρο, ο Αούγκουστο δεν μπόρεσε να προσφέρει στην ομάδα του στα play-off και στον επαναληπτικό του κυπέλλου και είναι άγνωστο εάν τελικά επιστρέψει μέσα στον Νοέμβριο ή αργότερα...
Το θέμα του Μίσιτς, μιας και δεν έχει σχέση με έναν ποδοσφαιρικό τραυματισμό, δεν υπάρχει λόγος να μπει και στο παραπάνω κείμενο. Ήδη αρκετοί άσχετοι, λαϊκιστές και επικίνδυνοι για τα ερτζιανά της πόλης, έχουν κάνει τις διαγνώσεις του. Εμείς όπως πάντα κρατάμε το επίπεδο πολύ ψηλότερα για να ασχοληθούμε με οποιονδήποτε θέλει να πατήσει σε προβλήματα υγείας, ώστε να κάνει ακροαματικότητες...