ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ο ρέφερι Έκμπεργκ ερευνήθηκε πρόσφατα από εισαγγελείς για φορολογικά εγκλήματα
SHARE:
Σύμφωνα με τη σουηδική ιστοσελίδα, «fotbollskanalen.se», τον περασμένο Δεκέμβριο ο εισαγγέλεας δεν απήγγειλε κατηγορίες, αλλά η υπόθεση κατόπιν απόφασης του δικαστή οδήγησε τον Σουηδό ρέφερι να πληρώσει περίπου 60.000 ευρώ στις φορολογικές αρχές της χώρας του.
Σύμφωνα το ρεπορτάζ, ο Έκμπεργκ ερευνήθηκε από τους εισαγγελείς για «φορολογικά εγκλήματα που συνδέονται με το γεγονός ότι για αρκετά χρόνια δεν φορολογούσε τα χρήματα που κέρδισε, τις εργασίες στο εξωτερικό και ότι τελικά έπρεπε να πληρώσει σχεδόν 600.000 SEK (σ.σ. περίπου 60.000 ευρώ) σε φόρους και προσαυξήσεις φόρου στη Σουηδική Φορολογική Υπηρεσία».
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, «ο Έκμπεργκ δεν ανέφερε εισόδημα από την UEFA στις φορολογικές δηλώσεις του και στη συνέχεια δήλωσε ότι "μαζί" με την Εφορία προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο οφείλονταν στο γεγονός ότι «δεν ήταν έμπειρος σε αυτό εδώ». Στη συνέχεια ο δικαστής δεν θέλησε να απαντήσει αν ήταν ο ίδιος που επικοινώνησε με την Εφορία για να διορθώσει τις δηλώσεις του ή η Αρχή που τον αναζήτησε.
Βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, ο εισαγγελέας Μάρτιν Χάνσον που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση, δήλωσε στο Fotbollskanalen ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για ύποπτα φορολογικά αδικήματα αφού έλαβε την έρευνα της Σουηδικής Φορολογικής Υπηρεσίας για τον Έκμπεργκ.
Ο Χάνσον υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο Έκμπεργκ δεν ανακρίθηκε ποτέ για την υπόθεση, αλλά ότι ήταν σε επαφή με την Σουηδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προτού αποφασίσει να κλείσει την προκαταρκτική έρευνα και να στείλει την υπόθεση πίσω στη φορολογική υπηρεσία, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να αποφασίσει για τις προσαυξήσεις φόρου
Ως αιτιολόγηση της απόφασης να κλείσει η προκαταρκτική έρευνα και επομένως να μην απαγγελθούν κατηγορίες, ο Χάνσον ανέφερε στον φάκελο της υπόθεσης ότι: «Με το ανακριτικό υλικό που είναι τώρα διαθέσιμο, δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι το άτομο ή τα άτομα που ήταν ύποπτοι έχουν διαπράξει εγκλήματα».
«Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι ο ύποπτος είχε τέτοια πρόθεση ή επέδειξε τέτοια αμέλεια που απαιτείται για να είναι ποινική η διαδικασία», ανέφερε ακόμη.