«Ευγνώμων στον Πανσερραϊκό, ευκαιρία ζωής ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ»

Απο sdna.gr: Την προσφορά του Πανσερραϊκού στην εξέλιξή του αλλά και την ανυπομονησία να κερδίσει το στοίχημα μέσα από τη μεγάλη μετεγγραφή του στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζει μιλώντας στο SDNA ο Χισάμ Κανίς.
Πηγή: sdna.gr
«Ευγνώμων στον Πανσερραϊκό, ευκαιρία ζωής ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ»

Ο Μαροκινός επιθετικός των «λιονταριών» που θα συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι στον «Δικέφαλο» μιλά για τη σπουδαία άνοδο των Σερραίων στη Super League έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια, την πρόκληση που έρχεται μπροστά του περνώντας το κατώφλι της Τούμπας και για τη χώρα του που μπήκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας κλέβοντας τις εντυπώσεις στο Mundial του Κατάρ.

Αρχικά, για την θριαμβευτική σεζόν του Πανσερραϊκού που έκανε περίπατο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ο Κανίς δηλώνει: «Είναι κάτι ξεχωριστό, αν σκεφτεί κανείς το πού βρισκόμασταν πέρσι προσπαθώντας να σωθούμε, φέτος είναι εντυπωσιακό ότι ανεβήκαμε με 4 παιχνίδια να απομένουν για το φινάλε. To άξιζε τόσο η ομάδα συνολικά όπως κάθε παίκτης ατομικά, ο Δερμιτζάκης με το επιτελείο του αλλά και ολόκληρη η πόλη. Ήμασταν μία δεμένη οικογένεια και αυτό βοήθησε να κάνουμε σπουδαία πράγματα φέτος, είμαι ευγνώμων στον Πανσερραϊκό».

Ο 25χρονος άσος ήταν και πέρσι μέλος της μακεδονικής ομάδας με τον ίδιο να στέκεται στα όσα άλλαξαν εν συγκρίσει με την δύσκολη αγωνιστική περίοδο 2021-22 υπογραμμίζοντας ότι «πέρσι ένιωθα μεγαλύτερη ευθύνη να βοηθήσω την ομάδα ώστε να παραμένει στην κατηγορία. Ήταν δύσκολα τα πράγματα, βοήθησα πολύ περισσότερο με γκολ και ασίστ σε σχέση με φέτος που είχαμε καλύτερο σύνολο. Μάλιστα έχουμε και αρκετά αξιόλογους νεαρούς παίκτες όπως ο Μασκανάκης και ο Σοφιανός από την ακαδημία, έχουν ποιότητα και αν δουλέψουν σκληρά θα τους παρουσιαστεί η ευκαιρία για να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Ακολούθως, για το τι θα έλεγε σε έναν συμπατριώτη του αν του παρουσιάζονταν η ευκαιρία ν' αγωνιστεί στη χώρα μας, ο Χισάμ Κανίς δεν κρύφτηκε εξάροντας έναν θετικό παράγοντα αλλά βγάζοντας στη σέντρα και τα κακώς κείμενα.

«Αν είσαι νέος παίκτης και παίρνεις ευκαιρίες τότε μπορούν να σε παρακολουθήσουν κάποια μεγαλύτερα κλαμπ, να έχεις την ευκαιρία για σημαντική μετεγγραφή. Γενικότερα ωστόσο πρέπει ν' αλλάξουν πολλά στη δεύτερη κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολο και αντιεπαγγελματικό να ξεκινάει η Super League Αύγουστο και η Super League 2 Νοέμβριο, έπειτα να σταματά ξανά το πρωτάθλημα. Επίσης αρκετές ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα, σκέψου στην Ιταλία αν ομάδες δεν πληρώνουν τους παίκτες, τότε δέχονται τιμωρίες».

Το επόμενο βήμα της καριέρας του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για τη Super League 2 θα τον βρει στον ΠΑΟΚ με τον ίδιο ν' ανυπομονεί για να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» και επίσημα.

«Θα πάω στον ΠΑΟΚ ώστε να παλέψω για τη θέση μου, είναι μία ευκαιρία που περίμενα σε όλη μου τη ζωή, ένας πολύ ξεχωριστός σύλλογος που έχει υπέροχους φιλάθλους. Μίλησα με τον φίλο μου, Ελ Καντουρί, μου είπε τα καλύτερα για το κλαμπ, δεν είναι εύκολο να συνεχίζεις από τη δεύτερη κατηγορία σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αυτό ωστόσο μου δίνει την ώθηση για να δουλέψω περισσότερο και πιο σκληρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» έγραψαν ιστορία στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο όντας η πρώτη αφρικανική χώρα που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ο Κανίς μιλά με υπερηφάνεια στο SDNA τόσο για το κατόρθωμα της χώρας του, όσο και για την επιθυμία του να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της εθνικής του.

«H ομάδα του Μαρόκου αγωνίζεται σαν οικογένεια, φάνηκε αυτό και στα παιχνίδια που έδωσε στο Κατάρ. Οι παίκτες έπαιζαν ο ένας για τον άλλο καταφέρνοντας να κάνουν κάτι ανεπανάληπτο για την Αφρική. Εύχομαι να καταφέρουν το καλύτερο δυνατό και τώρα στο Copa Africa. Είναι όνειρο για μένα να φορέσω τη φανέλα της ανδρικής ομάδας, όπως και κάθε νεαρού που ξεκινά από τη χώρα να παίζει ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά ο νέος εξτρέμ των «ασπρόμαυρων» για να προσθέσει:

«Aτομικά έχει αθλητές με τρομερή ποιότητα όπως για παράδειγμα ο Ζιγιές της Τσέλσι, ο Εν-Νεσίρι της Σεβίλλης, ο Μπουφάλ και άλλοι. Και στην Ελλάδα ωστόσο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί παίκτες, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό και ο Νορντίν Άμπραμπατ. Ήμουν τόσο χαρούμενος όταν τον αντιμετώπισα στο κύπελλο με τον Πανσερραϊκό κόντρα στην ΑΕΚ. Όταν τον βλέπεις να αγωνίζεται, αισθάνεσαι ότι παίζει μόνος του, είναι λες και πρόκειται για τρεις ποδοσφαιριστές σε έναν!».

Γεννημένος στο Βιμερκάτε της Βόρειας Ιταλίας, από Μαροκινούς γονείς, ο Χισάμ Κανίς μυήθηκε στα κόλπα της στρογγυλής θεάς από μικρή ηλικία με την εκκίνησή του να καταγράφεται το 2012 στις ακαδημίες της Ρενάτε και μεταπήδησε στην Αλμπινολέφε για ν' ακολουθήσουν ακόμη πέντε σταθμοί κατά την περιπλάνησή του στο «μπελ παέζε» (Νοβάρα, Καταντζάρο, Κούνεο, Φάνο και Περγκολετέσε).

Κλείνοντας, ο ίδιος δίνει τις προβλέψεις του στο SDNA για τους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς που σημαδεύονται από τη συμμετοχή ισάριθμων ιταλικών ομάδων (Ίντερ, Ρόμα και Φιορεντίνα) αναφέροντας:

«Θέλω να πω ότι είμαι φίλαθλος της Μίλαν οπότε νιώθω απογοητευμένος που έμεινε εκτός στο Champions League από τη μεγάλη της αντίπαλο. Είμαι σίγουρος ότι η Ίντερ θα χάσει στον τελικό από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Ραφαέλ Λεάο, αγωνιζόμαστε και στην ίδια θέση, έχει τρομερή ποιότητα και βελτιώθηκε αρκετά. Τώρα στο Europa League, παρά το γεγονός πως η Σεβίλλη είναι κυριολεκτικά η βασίλισσα του τουρνουά, θα δώσω ένα προβάδισμα στη Ρόμα και λόγω Μουρίνιο. Τέλος για τον τελικό του Conference δίνω 50-50 πιθανότητες για Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ».

Διαβάστε ακόμη...