«Σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να μην δεχθεί γκολ»

Από paok24.com: Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Τάσος Τασιόπουλος, μέλος της ομάδας του Δικεφάλου που απέκλεισε την Άρσεναλ, με αφορμή τον μεθαυριανό αγώνα με τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
«Σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να μην δεχθεί γκολ»

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Για το πρώτο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ: «Αυτά τα πρώτα παιχνίδια υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τις ομάδες. Είναι λίγο δύσκολο να προβλέψεις τι θα δούμε. Επίσης οι ομάδες από το Ισραήλ πάντα δημιουργούσαν προβλήματα στις ελληνικές. Οπότε θέλει προσοχή. Σημαντικό είναι να μην δεχθείς γκολ, το μηδέν στην άμυνα. Προβλέπω ένα κλειστό παιχνίδι, επειδή ακόμα οι ομάδες δεν έχουν βρει ρυθμό. Από τη μια δημιουργεί ένα άγχος στους παίκτες ο περσινός αποκλεισμός, αλλά κι ένα μεγάλο κίνητρο. Πέρσι ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε και φέτος πρέπει να βρεθεί στους ομίλους».

Για την ευρωπαϊκή προοπτική του Δικεφάλου και των ποδοσφαιριστών του: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, σου δίνει την ευκαιρία να διακριθείς και να σε δει ο κόσμος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μένει στο βιογραφικό σου μια πρόκριση επί της Άρσεναλ. Είναι σημαντικό και το πρωτάθλημα φυσικά, αλλά το βήμα παραπάνω το κάνεις μέσα από την Ευρώπη».

Για την κλήρωση με τη Χάιντουκ Σπλιτ: «Δύσκολη αλλά αμφίρροπη. Δεν είναι απαγορευτικές οι κληρώσεις. Είναι σημαντικό για τους παίκτες και για τη διαχείριση του υλικού, δηλαδή να παίζει το σύνολο του ρόστερ. Σημαντικό είναι και για την ομάδα να μπει στους ομίλους. Οι πιο μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήρθαν στα δύσκολα. Άρσεναλ, Τότεναμ κλπ. Πιστεύω ότι αν προσέξει την άμυνα του, θα προκριθεί στους ομίλους».

Για την άμυνα και την αντικατάσταση του Ίνγκασον με τον Έκονγκ: «Ο Ίνγκασον ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής, ένας ηγέτης. Η εμπειρία του Έκονγκ είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί από την αρχή να γίνει ο ηγέτης της άμυνας. Βέβαια η άμυνα αφορά όλη την ομάδα κι ο κύριος Λουτσέσκου είναι πολύ έμπειρος προπονητής και θα βρει τον τρόπο να το κάνει. Θα επαναλάβω ότι το μηδέν είναι βασικό. Αυτό κάναμε και κόντρα στην Άρσεναλ στην Τούμπα. Δεν ξεχνιούνται εκείνα τα βράδια, το σφύριγμα της λήξης στο Λονδίνο, η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μοναδικές στιγμές».

Για την κρισιμότητα της ευρωπαϊκής παρουσίας: «Η Ευρώπη είναι η προβολή για αυτούς τους παίκτες, θα τους ανεβάσει επίπεδο. Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, οι ευρωπαϊκές επιτυχίες είναι ένας βασικός παράγοντας, μαζί με τις επιτυχίες στο πρωτάθλημα».

Για τις συνθήκες που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ στο Ισραήλ: «Ένα καλό του καύσωνα είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι προετοιμασμένος για τις συνθήκες που θα συναντήσει στο Ισραήλ. Όταν λέω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει το μηδέν, είναι επειδή δεν έχει ρυθμό. Μέσα από τα παιχνίδια βρίσκεις τον ρυθμό σου επιθετικά, θέλει χρόνο, στο αμυντικό κομμάτι θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο».

Για την κλήρωση με τη Χάιντουκ: «Είναι νωρίς να το συζητάμε, αλλά πιστεύω ότι οι ομάδες μας κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους είναι πιο οργανωμένες και φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα, σε σχέση με θεωρητικά αδύναμους αντιπάλους. Ίσως να είναι και πλεονέκτημα μια κλήρωση με τη Χάιντουκ».

Διαβάστε ακόμη...