O Μπελιάουσκας που… νίκησε τον Γκάρετ (vids)

Ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, χρονικά και είναι πιθανό να αποτελέσει και την τελευταία γενικά για το καλοκαίρι αυτό, αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη με έβδομο ξένο.
Πηγή: paok24.com
O Μπελιάουσκας που… νίκησε τον Γκάρετ (vids)

Ο 26χρονος Λιθουανός, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Παλατάκι φορώντας τα ασπρόμαυρα, ενώ στο παρελθόν έχει έρθει ως αντίπαλος, παίζοντας για τη Νεπτούνας, τρεις φορές. Ο Μπελιάουσκας θα αποτελέσει τον τρίτο Λιθουανό που θα παίξει στον ΠΑΟΚ, μετά τον Ντελινινκάιτις και τον Αντριουσκεβίτσιους και η επιλογή του ήρθε στο προσκήνιο τα τελευταία 24ωρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει αρκετά το θέμα του Μπίλι Γκάρετ, ωστόσο από τη στιγμή που έβλεπε ότι η οριστική συμφωνία με τον Αμερικανό δεν προχωρούσε, «έτρεξε» το θέμα του Μπελιάουσκας, τον οποίο και έκλεισε άμεσα.

Ο Λιθουανός, μετά από μία τριετία στη Νεπτούνας και μία σεζόν στη Νεβέζις, «ξενιτεύτηκε» για πρώτη φορά το 2019, για λογαριασμό της ισπανικής Ομπραντόιρο (στην οποία υπήρξε συμπαίκτης με τον Κώστα Βασιλειάδη) και έμεινε εκεί μέχρι το 2022. Πέρσι, βρέθηκε στη Γερμανία και στη Φράπορτ Σκαϊλάινερς, «έγραψε» τα καλύτερα νούμερα του, με 13.9 πόντους μ.ο. και 42.3% στο τρίποντο. Μόνο στην τελευταία του σεζόν στη Λιθουανία, είχε καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (42.4%).

Την τελευταία του σεζόν στην Ισπανία, είχε καταγράψει και ένα εκπληκτικό 6/7 τρίποντα κόντρα στη Μπασκόνια, απόδοση που είχε αναγκάσει την ACB να του ετοιμάσει ξεχωριστό βίντεο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω…

Διαβάστε ακόμη...