Οι τέσσερις «1000άρηδες» του ΠΑΟΚ

Από thessports.gr: Με θετικό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ φέτος, έχοντας κάνει καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πηγή: thessports.gr
Οι τέσσερις «1000άρηδες» του ΠΑΟΚ

Ένα δύσκολο καλοκαίρι ολοκληρώθηκε για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με συνεχόμενες αναμετρήσεις στα προκριματικά του UEFA Conference League, εκεί όπου δεν υπήρχε περιθώριο λάθους.

Ο Δικέφαλος όχι μόνο τα κατάφερε στην Ευρώπη, αλλά εμφανίζεται ανταγωνιστικός και στην Super League, όντας τρίτος και στο -5 από την κορυφή.

Το πρώτο κομμάτι της σεζόν έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς.

Σε αυτά τα πρώτα 15 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ διακρίθηκαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ομάδα από το πρώτο έως το πιο πρόσφατο παιχνίδι, αυτό κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν έλειψε ούτε... δευτερόλεπτο από τις φετινές αναμετρήσεις του Δικεφάλου, όντας παρών και στα 15 παιχνίδια, καταγράφοντας 1.350 αγωνιστικά λεπτά.

Το απόλυτο 15/15 το έχει κάνει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις αναμετρήσεις της ομάδας, έχοντας παράλληλα και κομβικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Σε 1.175 λεπτά ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σημείωσε οκτώ γκολ και τρεις ασίστ και είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.

Μόλις δύο παιχνίδια πρωταθλήματος έχει χάσει ο Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ. Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός ήρθε στις αρχές του καλοκαιριού στον ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας. Μετά την αποχώρηση του Ίνγκι Ίνγκασον, ο Έκονγκ κλήθηκε να μπει στα... παπούτσια του.

Ο Έκονγκ έχει συμμετάσχει στα 13 από τα 15 φετινά παιχνίδια των «ασπρόμαυρων», καθώς ο Ράζβαν Λουτσέσκου θέλησε να τον ξεκουράσει στους αγώνες απέναντι σε Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 30χρονος στόπερ έχει αγωνιστεί 1.144 λεπτά και βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τους παίκτες που αγωνίστηκαν περισσότερο φέτος.

Ένας ακόμη παίκτης έχει ξεπεράσει το «φράγμα» των 1.000 αγωνιστικών λεπτών κι αυτός είναι ο Ράχμαν Μπάμπα. Ο Γκανέζος αριστερός μπακ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ μετά από δύο σχεδόν χρόνια και η παρουσία του κρίνεται σημαντική.

Ο Μπάμπα έχει καταγράψει ήδη 12 συμμετοχές και μία ασίστ για τη σεζόν 2023-2024, ενώ έχει αγωνιστεί για 1.013 λεπτά.

Κοντά στα 1.000 αγωνιστικά λεπτά βρίσκονται οι... ακούραστοι Τάισον και Σβαμπ, ενώ και ο Κεντζιόρα θα καταφέρει σύντομα να μπει στην εν λόγω λίστα.

Διαβάστε ακόμη...