Η ακαδημία του Οζντόεφ στο Γκρόζνι και τα σχέδια για την προπονητική

Από forzaonline.gr: Ο Μάγκομεντ Οζντόεφ είναι ο κλασικός τύπος της σχολής των ποδοσφαιριστών που δεν θέλουν να χάνουν ούτε στην προπόνηση!
Πηγή: forzaonline.gr
Η ακαδημία του Οζντόεφ στο Γκρόζνι και τα σχέδια για την προπονητική

Και παρότι στο σπίτι του, στο μακρινό Γκρόζνι, σε περίοπτη θέση υπάρχουν τα επτά μετάλλια από τα τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας, ο ίδιος δηλώνει διψασμένος για τίτλους!

«Όταν λένε ότι μετά από μια σειρά πρωταθλημάτων, το κίνητρο εξαφανίζεται, πείτε το σε έναν παίκτη της Μπάγερν ή της Γιουβέντους. Προσωπικά δεν μου αρέσει να χάνω ούτε στην προπόνηση», είχε παραδεχθεί σε μια μεγάλη συνέντευξη την εποχή που είχε πάρει μεταγραφή στην Τουρκία και την Καραγκιουμρούκ,

Ο ΝΕΟΣ... ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ

Ο 30χρονος χαφ ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν ο ένας από τους χαφ για τον οποίο «καιγόταν» το καλοκαίρι να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Το είχε αποκαλύψει τις μέρες που η ομάδα ήταν στην Ολλανδία, βλέποντας τη «μαύρη τρύπα» που είχε δημιουργηθεί στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, μετά την αποχώρηση του Γιάσμιν Κούρτιτς και λίγο αργότερα του Ντάγκλας Αουγκούστο.

Του θύμιζε, όπως είχε πει τότε, σε πολλά χαρακτηριστικά τον Χοσέ Μαουρίτσιο, έναν ποδοσφαιριστή που του έδινε σιγουριά στη μεσαία γραμμή. Αυτό έψαχνε στο πρόσωπο του Ρώσου κι αυτά φαίνεται ότι σιγά-σιγά αρχίζει να τα βρίσκει, γνωρίζοντας ότι και την περίπτωσή του χρειαζόταν να περάσει ο κατάλληλος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Ο Οζντόεφ από τα χρόνια που ήταν στη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης έδειχνε ότι έχει καλή ποδοσφαιρική παιδεία, έδειχνε να είναι καλός μαθητής και εξοικειωμένος σε έναν τρόπο παιχνιδιού απέναντι σε κλειστές άμυνες που θα βρει και στην Ελλάδα. «Ο Πίρλο μου έμαθε πώς να κινούμαι σωστά στο γήπεδο – κανείς στη Ρωσία δεν μου το είπε. Με έμαθε να δουλεύω στο γήπεδο με το κεφάλι. Τώρα βλέπω πολλές στιγμές στο γήπεδο διαφορετικά», είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση όταν αγωνιζόταν στο τουρκικό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

Ήταν 22 Ιουνίου όταν για πρώτη φορά το όνομα του Μάγκομεντ Οζντόεφ είχε «εμφανιστεί», μέσω δημοσιευμάτων στη Ρωσία, ως μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, που είχε δουλέψει την περίπτωση απόκτησής του από την Καραγκιουμρούκ, αλλά χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 45 ημέρες για να φτάσει στην απόκτηση του Ρώσου ποδοσφαιριστή, καθώς δεσμευόταν με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την Καραγκιουμρούκ.

Στα πρώτα δύο ευρωπαϊκά ματς με την Μπεϊτάρ υπήρχαν μόλις δύο (Τσιγγάρας, Σβαμπ) διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή. Ο Ντάγκλας Αουγκούστο ήταν τιμωρημένος και συνέχισε να είναι εκτός μέχρι να φύγει για τη Γαλλία και τη Ναντ, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν ξεμείνει από λύσεις πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Χάιντουκ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League.

Ο Οζντόεφ ήρθε στη Θεσσαλονίκη τέσσερις ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι, έκανε μια – δύο προπονήσεις με τη νέα ομάδα του και χωρίς καλά να γνωρίζει τα ονόματα των συμπαικτών του κλήθηκε να μπει να παίξει στο «καυτό» Πόλιουντ του Σπλιτ. Ο Ρώσος δε φοβήθηκε, έπεσε στη μάχη. Έπεισε με το καλημέρα τον Λουτσέσκου για την προσωπικότητά του. «Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου ως προπονητής που έβαλα έναν παίκτη με δυο προπονήσεις. Ήταν ένα ρίσκο για μένα», είχε παραδεχθεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

ΜΟΣΧΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η αγαπημένη του πόλη είναι η Μόσχα. «Δεν υπάρχει άλλη πόλη σαν αυτήν», λέει ο Ρώσος χαφ, αλλά του αρέσει και η Θεσσαλονίκη, όπως του άρεσε η ζωή στην Κωνσταντινούπολη. Αρχίζει να προσαρμόζεται με την οικογένεια του στην πόλη, θεωρεί πολύ καλή τη ζωή και φυσικά του αρέσει ο ελληνικός ήλιος.

ΕΚΤΟΣ ΡΩΣΙΑΣ

Το καλοκαίρι ήταν εύκολη η απόφαση για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Μετά την αποχώρηση του Πίρλο δεν έβλεπε προοπτική στην Καραγκιουμρούκ, πίεσε για να γίνει η μεταγραφή του, καθώς δεν ήθελε με τίποτα να επιστρέψει στη Ρωσία, καθώς ήθελε για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια να αγωνιστεί στην Ευρώπη

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΟΥΤΣ

Ο Οζντόεφ, αν κάποτε αποκτήσει πολλά χρήματα, θα ήθελε όπως έχει αποκαλύψει να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα! Αυτό είναι το όνειρό του. Στη γενέτειρα του, το Γκρόζνι, έχει δημιουργήσει τη δική του ακαδημία, ενώ ξέρει για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Θα ήθελα να δοκιμάσω ως προπονητής».

Διαβάστε ακόμη...