Πολλοί μνηστήρες για έναν ΠΑΟΚ
SHARE:
Η ομάδα του ΠΑΟΚ προσπαθεί να ανασυνταχθεί για να κερδίσει, μέσω των πλέι οφ, την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τον κόσμο της ομάδας απασχολεί περισσότερο ποια θα είναι η επόμενη μέρα.
Πως ο ΠΑΟΚ θα πορευτεί από το καλοκαίρι και έπειτα και ποιος θα είναι ο προπονητής που θα αναζωπυρώσει τα όνειρά του για την δημιουργία μιας ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο.
Το Sport24.gr επιχειρεί να αναλύσει όλα τα δεδομένα, αλλά και την φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το θέμα, προκειμένου δώσει στους αναγνώστες του μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει.
Η επίσημη θέση που αρχίζει με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή
Ας αρχίζουμε από αυτό που επισημαίνει σταθερά το τελευταίο διάστημα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. "Ο σχεδιασμός της νέας περιόδου αρχίζει με την επιλογή τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα αξιολογήσει το υλικό της ομάδας και το υπάρχον τεχνικό τιμ και θα πάρει τις αποφάσεις του". Με απλά λόγια ο νέος τεχνικός διευθυντής θα διαλέξει τον νέο προπονητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ιάκωβος Αγγελίδης μελετά ήδη 6-7 περιπτώσεις ξένων (και όχι Ελλήνων) τεχνικών διευθυντών και μέχρι τις αρχές Μαΐου θα κάνει την τελική του επιλογή.
Ο Γ.Χ. από υπηρεσιακός... μόνιμος
Με βάση την παραπάνω θέση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο νέος τεχνικός διευθυντής να προκρίνει την παραμονή του Γιώργου Γεωργιάδη στον πάγκο. Αν συμβεί αυτό, μάλλον θα έχει βάλει το χέρι του ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει εκμυστηρευτεί στους συνεργάτες του ότι νιώθει πως αδίκησε τον 43χρονο τεχνικό, με την απόφασή του να μην του δώσει μέχρι σήμερα την ευκαιρία να στήσει ο ίδιος μία ομάδα από την αρχή της περιόδου. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η προοπτική μπορεί να προχωρήσει αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ.
Λουτσέσκου, Αγκίρε και Μπόλονι
Πάμε και σε τρία ονόματα που συζητιούνται στα πέριξ και εντός των γραφείων της Τούμπας, χωρίς, όμως, προς το παρόν τουλάχιστον να υπάρχει κάποια επαφή.
Ραζβάν Λουτσέσκου:
Ο τιμ μάνατζερ της SKODA Ξάνθης, Γιώργος Καζναφέρης δήλωσε χθες πως "δεν υπήρξε θέμα με τον ΠΑΟΚ, ούτε θα υπάρξει", εκτιμώντας πως η συνεργασία της ομάδας του με τον Ρουμάνο τεχνικοί θα συνεχιστεί και του χρόνου. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο 46χρονος τεχνικός αρέσει στον Ζήση Βρύζα, που αν και υπό παραίτηση έχει γνώμη που μετράει στα υψηλά κλιμάκια του ΠΑΟΚ.Το έργο του Λουτσέσκου στην Ξάνθη δεν περνά απαρατήρητο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Τούμπα υπάρχει και ο Ρατς που έχει έναν καλό λόγο για τον συμπατριώτη του. Και φυσικά, ο Λουτσέσκου, όπως κάθε φιλόδοξος προπονητής, ψάχνεται για το κάτι παραπάνω.
Χαβιέ Αγκίρε:
Ο 57χρονος Μεξικανός τεχνικός είχε "παίξει" για τον ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2013, τότε, όμως, προτίμησε να παραμείνει στην Εσπανιόλ και ο ΠΑΟΚ να πάρει τον Χουμπ Στέφενς. Προπονητής από το πάνω ράφι, αλλά πάνω από τα ηλικιακά στάνταρ που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, μπορεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο, αν ο Σαββίδηςε επιλέξει να φέρει πίσω στον ΠΑΟΚ τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός έχει δηλώσει πως ο Αγκίρε είναι ο αγαπημένος του προπονητής και πολλοί δεν θα έλεγαν όχι σε ένα δίδυμο Αγκίρε-Γκαρσία στον πάγκο του "Δικεφάλου".
Λάσλο Μπόλονι:
Ο Ρουμάνος τεχνικός ολοκληρώνει σε λίγες εβδομάδες την συνεργασία του με την Αλ Κορ από το Κατάρ και ο ίδιος με δηλώσεις του πριν λίγες μέρες έκανε άνοιγμα για επιστροφή στον ΠΑΟΚ. Η ηλικία του (κλεισμένα 62) είναι σαφώς ένα μείον, όμως η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου (και ανθρώπων) του ΠΑΟΚ υπάρχει η αίσθηση ότι στην προηγούμενη θητεία του, χωρίς τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, πρόσφερε και έχει ακόμη να δώσει πράγματα στην ομάδα. Η ανάδειξη του Κώστα Σταφυλίδη και η πώλησή του στην Λεβερκούζεν του πιστώνεται, ενώ κουβαλά και το παράσημο μίας σημαντικής ευρωπαϊκής επιτυχίας με τη νίκη-πρόκριση επί της Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Στον ΠΑΟΚ πλέον δεν καθορίζει τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Ζήσης Βρύζας με τον οποίο δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις. Αντίθετα, υπάρχει ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον οποίο συνεργάστηκε άψογα και ήταν από τους ανθρώπους που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ.
Πάντως, ως επίλογο, καλό είναι να υπογραμμίσουμε και πάλι το βασικό σενάριο που λέει "πρώτα τεχνικός διευθυντής, που μετά θα επιλέξει προπονητή". Και ίσως το προφίλ του νέου κουμανταδόρου της ΠΑΕ σε αγωνιστικά θέματα να είναι αυτό που θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα, ένας τεχνικός διευθυντής από την Ισπανία ή βγαλμένος από την ισπανική σχολή, είναι λογικό να θέλει να εφαρμόσει ένα τέτοιου είδους μοντέλο και στον ΠΑΟΚ.