Η «ευρωπαϊκή» επιλογή Καντσελιέρι και το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ

Σε… ιταλική εποχή για πρώτη φορά στην ιστορία του μπαίνει ο ΠΑΟΚ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μάσιμο Καντσελιέρι.
Πηγή: sdna.gr
Η «ευρωπαϊκή» επιλογή Καντσελιέρι και το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ

Ο 52χρονος Ιταλός είναι από το βράδυ της Κυριακής επισήμως ο νέος προπονητής του Δικεφάλου και είναι εκείνος που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το χτίσιμο του νέου ρόστερ, πιάνοντας άμεσα δουλειά. Ο Καντσελιέρι, που θα συζητήσει σήμερα με τους ανθρώπους της ΚΑΕ για το αν θα εχει μαζί του δικό του συνεργάτη, θα πρέπει να σχεδιάσει από την αρχή τον νέο ΠΑΟΚ, μιας και στην ομάδα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό συμβόλαιο παίκτη. Παράλληλα, θα πέσει στο τραπέζι και το ζήτημα παραμονής των Στάθη Νεραντζάκη και Μπάμπη Καραΐσκου στο τεχνικό σταφ. 

Θα γίνει και αξιολόγηση του ρόστερ της σεζόν που έκλεισε, ενώ υπάρχει η αναμονή της απόφασης του Βαγγέλη Μαργαρίτη για το αν θα συνεχίσει για ακόμα μία σεζόν ως παίκτης της ομάδας. Ακόμα, υπάρχει και η option ανανέωσης με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, όπως επίσης θα γίνει και αξιολόγηση των νεαρών παικτών (Κωνσταντινίδης, Σκουλαριώτης).

Η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή δεν ήταν από το ξεκίνημα της έρευνας για τη θέση, προέκυψε στην πορεία και μετά από αρκετές επαφές που είχαν γίνει με Έλληνες (Λημνιάτης, Μανωλόπουλος, Κακιούζης, Γιαπλές μεταξύ άλλων). Στη λίστα υπήρχε και ο (επίσης Ιταλός) Μάρκο Ραμοντίνο, πρώην τεχνικός της Τορτόνα, ωστόσο το βιογραφικό του Καντσελιέρι έπεισε τον Θανάση Χατζόπουλο, όπως επίσης και ο Καντσελιέρι έπεισε τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να επέλθει η συμφωνία.

Η επιλογή Καντσελιέρι έχει να κάνει με την εμπειρία του εν λόγω προπονητή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς επί χρόνια ο Ιταλός ήταν στο τεχνικό τιμ της Αρμάνι Μιλάνο με χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα δίπλα στους Λούκα Μπιάνκι, Γιασμίν Ρέπεσα και Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Αλλά, και τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στο Basketball Champions League, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ, οδηγώντας τις Λιμόζ (2022-23) και Στρασμπούρ (2023-24) μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. 

Ο ΠΑΟΚ, εκτός από την επάνοδό του στην Ελλάδα, θέλει να κάνει και το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και να φτάσει τουλάχιστον ως τους «16» του BCL, αφού κάθε χρόνο πλησιάζει σε αυτόν τον στόχο χωρίς να… πιεί νερό. Επομένως, ο Καντσελιέρι έχει σημαντική ευρωπαϊκή εμπειρία σε σχέση με τους τελευταίους προπονητές που είχε συνεργαστεί  ο Θανάσης Χατζόπουλος στον ΠΑΟΚ (Μέξας, Λυκογιάννης, Τακιανός, Νεραντζάκης) και αποτέλεσε ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη της συμφωνίας.

Επιπλέον, με την κίνηση αυτή ο Θανάσης Χατζόπουλος προχωράει σε μη ελληνικό μοντέλο στον πάγκο της ομάδας έπειτα από 17 χρόνια (Ταμπ Μπάλντουιν), προσπαθώντας να αλλάξει έτσι την εικόνα του τμήματος.

Διαβάστε ακόμη...