Διατροφολογικός έλεγχος στους παίκτες του ΠΑΟΚ mateco

Η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας, δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα. Μεταξύ των οποίων είναι και η σωστή διατροφή των αθλητών και για τον λόγο αυτό η ομάδα μας συνεργάζεται φέτος με τον διατροφολόγο Άκη Χατζησταυρίδη.
Διατροφολογικός έλεγχος στους παίκτες του ΠΑΟΚ mateco
Photo Credits: @PAOK BC

Ήδη, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και σε τακτά χρονικά διαστήματα υπάρχει διατροφολογικός έλεγχος όλων των παικτών του ΠΑΟΚ mateco από τον κ.Χατζησταυρίδη.

Ο κ. Χατζησταυρίδης, σχετικά με την σημασία της σωστής διατροφής στον επαγγελματικό αθλητισμό εξηγεί:

«Σε ένα άθλημα απαιτητικό όπως το μπάσκετ, η τροφή λειτουργεί ως καύσιμο. Η ποιότητα του γεύματος σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να μειώσει το χρόνο… ανάρρωσης μετά από μια απαιτητική προπόνηση, να δημιουργήσει τις συνθήκες ενδυνάμωσης που απαιτούνται για το άθλημα και να ενισχύσει την αντοχή του αθλητή και να τον βοηθήσει να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση».

Ο Άκης Χατζησταυρίδης είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, διαθέτει αρκετά χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό διατροφικών προγραμμάτων, την επιτυχή στοχοθέτηση και την αθλητική διατροφή. Από φέτος συνεργάζεται με την ομάδα μας, ενώ συνεργάζεται ταυτόχρονα με την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, αλλά και με την Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών των αθλητών με ειδικές ανάγκες.

Διαβάστε ακόμη...