Ζολνόκι: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ το ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου»

Ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει πίσω του την ήττα από τον Πανιώνιο κι έχει επικεντρωθεί στην αναμέτρηση της Τετάρτης (20:15, ΕΡΤ 3), με τη Ζολνόκι, για την 3η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. H ουγγρική ομάδα, είναι στο 0-2 μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια και ετοιμάζεται για τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας στην ιστοσελίδα της πως πρόκειται για το πιο δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά!
Πηγή: paok24.com
Ζολνόκι: «Το πιο δύσκολο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ το ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου»
Photo Credits: @PAOK BC

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Έρχεται ο πιο δύσκολος αγώνας της φάσης των ομίλων.

Η Ζολνόκι θα επισκεφθεί την Τετάρτη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, για να συνεχίσει τις διεθνείς εμφανίσεις της με την ομάδα του ΠΑΟΚ mateco, η οποία αποκλείστηκε από το Basketball Champions League και «προσγειώθηκε» στο FIBA Europe Cup.

Η ομάδα του Ιταλού προπονητή Μάσιμο Καντσελιέρι, είναι το ξεκάθαρο φαβορί του πρώτου ομίλου, καθώς μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει και τις δύο αναμετρήσεις για το FEC. Kατάφερε να κερδίσει τους Βέλγους εκτός έδρας, ενώ με την Πόρτο είχε αυτοπεποίθηση εντός έδρας. Ο προπονητής των Ελλήνων ουσιαστικά πορεύεται με εννιά παίκτες στο ροτέισον στον όμιλο, εκτός από τους έξι Αμερικανούς. Εναλλάσσει τρεις (ή μάλλον δύο) εγχώριους παίκτες που έχουν προσδώσει αξία στο προϊόν της ομάδας.

Παρεμπιπτόντως, οι δύο ομάδες κοντράρονται μετά από δύο αγωνιστικές, τουλάχιστον από πλευράς πόντων (163-163 αμφότερες), υπό αυτό το πρίσμα, πέραν της ευθυγράμμισης των άστρων, μπορούμε να ελπίζουμε ότι η ομάδα μας, θα έχει την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη στους γηπεδούχους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι οι παίκτες μας θα πρέπει να ξεπεράσουν το αίσθημα κόπωσης που προκαλούν τα ταξίδια και οι αγώνες, να μην επιτρέψουν στον εαυτό τους πολλές αδράνειες κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών και να παίξουν το κυριαρχικό μπάσκετ που τους χαρακτηρίζει μέχρι τώρα.

Η κοινή ιστορία του ΠΑΟΚ και της Ζολνόκι, δεν ξεκινάει την Τετάρτη. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήταν αντιμέτωπες ήταν το 2015/16. Τότε -σχεδόν στην ημέρα ακριβώς πριν από 9 χρόνια- στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, αποδείχτηκε καλύτερη στην έδρα της κατά (72-69) η ελληνική ομάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένας συγκεκριμένος, ο Μπάλας Πέρινγκερ, ήταν ακόμα στην αποστολή ως δεκαεννιάχρονος νεαρός.

Παρεμπιπτόντως, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να επιδείξει αξιόλογες επιτυχίες στη φετινή χιλιετία ούτε στο εγχώριο Πρωτάθλημα/Κύπελλο, ούτε στο διεθνές, το καλύτερο αποτέλεσμα είναι μια δεύτερη θέση στο Κύπελλο από το 2019… Στο πρωτάθλημα βρίσκεται μακριά από το 1-2 και μάλλον θα μπει στην 20ετία που αυτό κρίνεται μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Οπότε η καλύτερη δυνατή ευκαιρία παραμένει στο FIBA Europe Cup, όπου έχει ακόμα την ευκαιρία να το κάνει.

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε αυτό, αφού ούτε στη διεθνή σκηνή θέλουμε να παίξουμε τον χαρακτήρα του συμπαθούς ηττημένου, αφού βλέποντας τα δύο πρώτα ματς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι παίκτες μας να φύγουν νικητές από το γήπεδο στον έναν ή στον άλλον από τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες. Ποιος ξέρει αν το κακό σερί δε θα σπάσει στη Θεσσαλονίκη…

Δεν υπάρχει χαμένος αγώνας, όπως λέει πάντα ο προπονητής Βίντιν, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο έργο που έχουμε μπροστά μας. Και αυτό είναι τώρα που προσπαθούμε να κερδίσουμε με ένα ασυμβίβαστο παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ, έστω και αν στα χαρτιά υπόσχεται να είναι μια σχεδόν αδύνατη αποστολή».

Διαβάστε ακόμη...