Πώς ο Λουτσέσκου «έφτιαξε» τον Τισουντάλι (vid)

Ο Ταρίκ Τισουντάλι ήταν ο άσος στο μανίκι του Ραζβάν Λουτσέσκου στο ματς με τον Παναιτωλικό, με τον Μαροκινό να έρχεται από τον πάγκο και να «κλειδώνει» το τρίποντο σε μία γεμάτη εμφάνιση - Το τετ α τετ των δύο ανδρών που «έφτιαξε» τον 31χρονο φορ.
Πηγή: sdna.gr
Πώς ο Λουτσέσκου «έφτιαξε» τον Τισουντάλι (vid)
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Αποκτήθηκε ως ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στην κορυφή της επίθεσης και ως δεύτερος επιθετικός αλλά και στ΄αριστερά προκειμένου να βάλει πλάτη στον Τάισον. Από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σαφές πως τον δοκίμαζε στην κορυφή. Με τον Σαμάτα να είναι εκτός πλάνων, ο Ρουμάνος τεχνικός πήγε στη λογική να συνθέσει την τριπλέτα των φορ με τους Τσάλοβ, Τισουντάλι και Μπράντον.

Στα 4 επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, τα δύο με την Μάλμε και τα δύο του πρωταθλήματος (σ.σ. στο ματς με την Σάμροκ Ρόβερς δεν κατέγραψε συμμετοχή), ο Μαροκινός δεν πήρε ποτέ φανέλα βασικού, προερχόμενος από τον πάγκο, μετρώντας κατά μέσο όρο 20λεπτες συμμετοχές. Ο Μπράντον είχε δεδομένα τον πρώτο λόγο δεδομένης της συνοχής και της ομοιογένειας που έχει η ομάδα με τον Ισπανό ενώ ο Τσάλοβ έδειξε πιο έτοιμος σε σύγκριση με τον Τισουντάλι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως γνωρίζοντας πως όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει τον Μαροκινό, σκεπτόμενος πως αυτές είναι και οι πρώτες ημέρες σε ένα νέο περιβάλλον, φρόντισε να μιλήσει κατ' ιδίαν με τον παίκτη, εξηγώντας την κατάσταση και τον τρόπο σκέψης του και μεταξύ άλλων του επισήμανε πως είναι ένας παίκτης που πιστεύει πολύ, πως θα βοηθήσει δεδομένα την ομάδα και να αρπάξει άμεσα κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί...

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε μεταξύ άλλων και στον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να παίξουν για αρχή ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον πάγκο, τονίζοντας πως για εκείνον όλοι είναι σημαντικοί. Και στο ματς με τον Παναιτωλικό, ο Τισουντάλι μπήκε μέσα με πολλά κέφια. Μόλις στην πρώτη του ευκαιρία, «εκτέλεσε» τον Τσάβες για το 2-0, αφού προηγουμένως «τσίμπησε» την ασίστ του Αντρίγια και με ιδανικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, πάτησε ξανά περιοχή και με έναν απίστευτο ελιγμό σώματος, βρήκε ξανά εστία, ωστόσο, το γκολ του ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Προφανώς η άνοδος του Μαροκινού, το πρώτο γκολ και η εικόνα του μέσα στο γήπεδο μόνο προς όφελος του ΠΑΟΚ μπορεί να λειτουργήσει, ανεβάζοντας τον πήχη στον εσωτερικό ανταγωνισμό της ομάδας. Μάλιστα, ο Λουτσέσκου έκανε ο ίδιος την αποκάλυψη για το τετ α τετ με τον 31χρονο φορ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: 

«Μπορεί να παίξει και ως κλασικός επιθετικός, αλλά και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Αυτή την χρονική περίοδο, τον προτιμώ να παίξει πιο μπροστά. Είναι μία πρόκληση για τον ίδιο για να δείξει τις δυνατότητές του. Το ίδιο ισχύει και για τον Τσάλοβ. Ο επιθετικός πρέπει να δείχνει τις δυνατότητές του. Είχα μία συζήτηση με τον Τισουντάλι, του εξήγησα πως δεν είναι εύκολο να ξεκινά βασικός. Του είπα όλες τις συνθήκες που επικρατούν κατά την διάρκεια ενός αγώνα και μέχρι να προσαρμοστεί στην ομάδα. 

Προφανώς ήθελε περισσότερο χρόνο. Όταν ένας παίκτης έχει αυτήν την ποιότητα, πρέπει να μάχεται για κάθε μπαλιά, να παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και να βελτιώνεται. Θα προτιμούσα να τον είχα στην προετοιμασία για να μάθει πολλά περισσότερα.Είναι λογικό να μάθει τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο, τι θέλει από τους συμπαίκτες του. Τον είδα λίγο πεσμένο και του μίλησα. Υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Είναι ένας παίκτης που θα είναι μαζί μας για καιρό».

Διαβάστε ακόμη...