The Chalov Case (vid)

Το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα πέτυχε ο Φιόντορ Τσάλοφ, ο οποίος δίνει «μάχη» με το χρόνο προκειμένου να προσαρμοστεί σε έναν δύσκολο ρόλο που έχει στον ΠΑΟΚ - Η εκπληκτική ανάλυση των Ρώσων, η ανάκτηση αυτοπεποίθησης και η χαρά του 26χρονου στράικερ.
Πηγή: sdna.gr
The Chalov Case (vid)
Photo Credits: @PAOKFC

Για εκείνους που τον γνωρίζουν καλά, το χαμένο πέναλτι με την Σάμροκ Ρόβερς κλόνισε την αυτοπεποίθηση του 26χρονου στράικερ, ο οποίος έψαχνε σαν... τρελός το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα. Το πέτυχε με έναν τρόπο ανορθόδοξο στο Πανθεσσαλικό, δίνοντας νέα τροφή στους Ρώσους για σχόλια και άρθρα, έχοντας κάτι περισσότερο από εμμονή με τον Τσάλοφ.

Υπάρχουν και εκείνοι όμως που παρακολουθούν επισταμένως τα πεπραγμένα του έμπειρου επιθετικού με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έχοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις πρώτες του ημέρες στον Δικέφαλο σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του παίκτη.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανάλυση των Ρώσων, ο Τσάλοφ ψάχνει να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, να βρει τη θέση του στο σύστημα του ΠΑΟΚ και χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει: «Ο Φιόντορ πέτυχε τελικά το πρώτο του γκολ εναντίον του Βόλου, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε και ο προπονητής αποφάσισε να κάνει rotation. Η πρώτη του καθοριστική στιγμή ήρθε μετά από 374 λεπτά παιχνιδιού (παρόλο που κέρδισε ένα πέναλτι για την ομάδα του), ωστόσο, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του, είναι δύσκολο να πεις ότι ήταν κακός.

Για όσους τον γνωρίζουν, ο Τσάλοφ λειτουργεί με αυτοπεποίθηση και αυτός ο στόχος είναι κομβικός για εκείνον, καθώς αγωνίζεται να βρει τη θέση του στο σύστημα της ελληνικής ομάδας. Χρησιμοποιείται ως καθαρό εννιάρι με λίγες επαφές και πρέπει να έχει τελειώματα, να εκτελεί από το σωστό σημείο στο σωστό χρόνο (το λεγόμενο tap-in), να κερδίζει χώρο στο κουτί, όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στην κατοχή.

Ο Τσάλοφ λατρεύει να παίζει με την μπάλα, απολαμβάνει να συμμετέχει στο ματς και σε αυτό το στυλ διαπρέπει. Στον ΠΑΟΚ, μετά βίας αγγίζει την μπάλα και όταν το κάνει, θα πρέπει να έχει άμεσο αντίκτυπο και να πάρει εξαιρετικά γρήγορες αποφάσεις, κάτι που τον δυσκολεύει στην παρούσα φάση, έχοντας 72% ποσοστό σε ακρίβεια πάσας ανά παιχνίδι.

Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το στυλ και τις απαιτήσεις που έχουν από εκείνον, αλλά έχοντας παρακολουθήσει τους αγώνες του ΠΑΟΚ, είναι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ένας δύσκολος ρόλος, κάτι που αποτυπώνεται και στις μονομαχίες, έχοντας κερδίσει το 42%.

Αυτό το γκολ με τον Βόλο είναι κομβικό για εκείνον, γιατί είχε ήδη χάσει μια μεγάλη ευκαιρία νωρίτερα και ένα πέναλτι, που πρέπει να κλόνισε την αυτοπεποίθησή του. Το γκολ ήταν τυχερό, αλλά μπορούσες να νιώσεις όλη τη χαρά του Φιόντορ. Είμαι σίγουρος ότι θα καθιερωθεί και θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε νέα ύψη».

Η αλήθεια είναι πως ο Τσάλοφ δεν έκρυψε τη χαρά του για το… ρόδι που έσπασε, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει για το διπλό στην Πόλη: «Ήταν ένα σημαντικό γκολ για εμένα. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ και μας στήριξε, ήταν σα να παίζουμε στην έδρα μας. Ελπίζω να έρθουν πολλά περισσότερα γκολ από εμένα.Τώρα ακολουθεί το ευρωπαϊκό ματς, πάμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη».

Οι συμπαίκτες του πάντως φρόντισαν να τον βγάλουν μπροστά στον κόσμο, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ενορχηστρωτή της εξέδρας.

Διαβάστε ακόμη...