O ΠΑΟΚ το πιο κερδοφόρο και ορθολογικό project της Ελλάδος

Σήμερα θα μιλήσουμε για λεφτά, για κέρδη και ζημιές μεταγραφών, κέρδη από την συμμετοχή στην Ευρώπη και θα καταρριφθούν κάποιοι μύθοι.
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
O ΠΑΟΚ το πιο κερδοφόρο και ορθολογικό project της Ελλάδος

Άλλωστε όταν κυνηγάς θέση σε όμιλο CL για τα λεφτά δεν το κάνουν οι Ελληνικές ομάδες; και όχι εάν κουνήσουν το σεντόνι; Είχαμε αναφερθεί σε αναλυτικό μας άρθρο ότι ο ΠΑΟΚ κούνησε όλα τα σεντόνια των Ευρωπαϊκών ομίλων, πήγε πάνω από την φάση των ομίλων του CL, στο αντίστοιχο πρωταθλητριών και είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνική ομάδα συνολικά σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.

https://www.paokmania.gr/podosfairo/eyropi/244130-o-paok-poy-tentose-ola-ta-sentonia

Θα δούμε με βάση την ιστοσελίδα transfermarkt τους 4, ΠΑΟΚ και τέως ΠΟΚ ποιοί έχουν κέρδη, ζημιές με βάση την διοίκηση Σαββίδη, Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη όσον αφορά τις πωλήσεις-αγορές των παικτών. (πηγή transfermarkt)

Επίσης θα δούμε με βάση την ιστοσελίδα (www.football-coefficient.eu) τα κέρδη των τελευταίων 7 χρόνων Ευρώπη. Ορίζουμε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη σελίδα έχει μέχρι 7 χρόνια ιστορικό και τυγχάνει να είναι ένα καλό διάστημα όπου πήραν πρωτάθλημα, κύπελλο και οι 4, θέσεις στην Ευρώπη όλοι, ενώ πιο πίσω απουσίαζαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Έτσι είναι ένα καλό δείγμα η 7ετία γιατί το πρωτάθλημα μας γίνεται πλέον ανταγωνιστικό λόγω Σαββίδη και όχι μονοκρατορία του ενός του Πειραιά. Σε αυτό το διάστημα μπήκαν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι, μπήκε το VAR κτλ.

Τί λένε τα συμπεράσματα  από τους πίνακες:

1) Ο ΠΑΟΚ στα 13 χρόνια Σαββίδη έχει 41εκ. κέρδη από πωλήσεις (μέσα στον υπολογισμό υπολογίστηκαν τα 6εκ. μεταπώληση Λούκας και τα 3εκ. του Κουλιεράκη, ενώ δεν υπολογίστηκαν κάτι ψηλά μεταπώληση Άκπομ,Τζώλη κτλ), με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ σχεδόν σε όλες τις μεταγραφές τους κρατάει υπέρ του ένα 10-15% γιατί πιστεύει στην εξέλιξη τους. Ο Ολυμπιακός με δύο χρόνια παραπάνω διοίκηση ο Μαρινάκης και με πολλές συμμετοχές σε CL έχει λίγο παραπάνω κέρδη από μεταγραφές 48εκ., η ΑΕΚ Αθηνών έχει 25εκ. μεταγραφικές ζημιές 11-12 σεζόν και περιμένει τον Γκαρσία να ξελασπώσει και ο Παναθηναϊκός έχει 22εκ. ζημιές και περιμένει τον Ιωαννίδη να ξελασπώσει.

2) Το σημαντικό είναι να πηγαίνεις σε κάθε Ευρωπαϊκή διοργάνωση καλά, αυτό που έλεγαν οι παλιοί, μάζεψε και ας είναι ρώγες...

Χαρακτηριστικό όλο αυτό που λέμε, είναι η πορεία της ΑΕΚ Αθηνών, πήγε το 2018 σε όμιλο CL και πήρε μόνο 15 εκ σε σχέση με τον Ολυμπιακό που πήρε 35 εκ γιατί είχε καλή παρουσία στην Ευρώπη, ελέω και αυτόματων προκρίσεων μέσω Ελλάδος σε όμιλο CL.

H ΑΕΚ Αθηνών είχε λιγότερα έσοδα από ΠΑΟΚ μια και ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην πήγε σε όμιλο CL αλλά επειδή δεν υποτιμά καμία διοργάνωση Europa -Conference του έρχονται με άλλο τρόπο τα χρήματα, πιο δύσκολος τρόπος.

3) ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος σε έσοδα από Ευρώπη με 47εκ., με τον Ολυμπιακό στα 117εκ. στην 7ετία (είναι οι δύο χρονιές που μπήκε σε όμιλο CL), 3η την ΑΕΚ Αθηνών με 33εκ. και 4ο τον Παναθηναϊκό με 14εκ. έσοδα.

4) Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με Ολυμπιακό φαίνεται να έχει πιο σημαντικές μεταγραφικές εφεδρείες για επιπλέον έσοδα γιατί δεν έχει κανένα δανεικό στο ρόστερ, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δίνει υπεραξία σε παίχτες, όπως ο Κωνσταντέλιας (20-25εκ.), Τζίμας (5-15εκ.), Μιχαηλίδης (5εκ.), Ζιφκοβιτς (5-10εκ.), Ντεσπόντοφ (5-10εκ.), Τσαλόφ (5-10εκ.), Κοτάρσκι (5-10 εκ.), Καμαρά (5-10εκ.), Σορετίρε (5-10εκ.) και ίσως φέτος τον ξεπεράσει σε κέρδη από μεταγραφές και σε συνολικά έσοδα. Σε παρένθεση είναι τα ποσά ενδεχόμενης πώλησης.

5) Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει και Β ομάδα στο ποδόσφαιρο ανδρών σε σχέση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που δεν έχουν και αυτό βοηθάει την επιπλέον κερδοφορία του, πχ πάιρνει πιο εύκολα νεαρούς από την Β ομάδα για να συμπληρώσει ρόστερ στην Ευρώπη που είναι υποχρεωτικό.

6) Λεπτομέρεια σημαντική στην 7ετία που μπήκε το VAR και οι ξένοι διαιτητές και μειώθηκε η επιρροή του Ολυμπιακού στους τίτλους ο ΠΑΟΚ έχει κέρδη από πωλήσεις σε μεταγραφές 38,167εκ. και ο Ολυμπιακός έχει κέρδη 6,74εκ. 

7) Ακόμη μια λεπτομέρεια που τα επόμενα χρόνια θα παίξει ρόλο είναι ότι η UEFA θα πιέσει για υποχρεωτική ύπαρξη γυναικείας ομάδας με ακαδημίες κτλ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο μπροστά σε αυτό σε σχέση με τους ανταγωνιστές του και ειδικά με τον βασικό του αντίπαλο που δεν έχει καν γυναικείο τμήμα.

8) Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει 2ο προπονητικό του, αγοράστηκαν ήδη 150 στρέμματα και θα εκτινάξει περισσότερο την κερδοφορία του.

9) Στο θέμα του γηπέδου είναι απλό για τον ΠΑΟΚ:

Α) Ή θα πρέπει να το κάνει όπως ο ΠΑΟ να δώσει την Τούμπα και να του κτίσουν με αντιπαροχή, δίπλα στο προπονητικό σε άλλα 220 στρέμματα γήπεδο ποδοσφαίρου μαζί με κλειστό.

Β) Ή όπως η ΑΕΚ Αθηνών να γκρεμίσει την Τούμπα και να πάρει τα μισά χρήματα της κατασκευής του γηπέδου από το κράτος και να παίζει στο Καυτατζόγλειο.

10) Εάν έμπαινε σε όμιλο CL για να πάρει τα χρήματα που πήρε ο Ολυμπιακός (35εκ.), με δεδομένο ότι έχουν την ίδια ευρωπαϊκή βαθμολογία, θα αυξανόταν και άλλο η κερδοφορία του, φυσικά ο δρόμος ανάπτυξης με πρωταθλητισμό και selling club δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο.

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΗΓΗ TRANSFERMARKT

ΠΑΟΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ 13 ΣΕΖΟΝ

Πίνακας κερδοφορίας ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 15 ΣΕΖΟΝ

Πίνακας κερδοφορίας ΟΣΦΠ επί εποχή Μαρινάκη


ΑΕΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ 11-12 ΣΕΖΟΝ

Πίνακας κερδοφορίας ΑΕΚ επί εποχής Μελισσανίδη


ΠΑΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ 13 ΣΕΖΟΝ

Πίνακας κερδοφορίας ΠΑΟ επί εποχής Αλαφούζου


ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΕΤΙΑ (www.football-coefficient.eu)

ΠΑΟΚ

πίνακας Ευρωπαϊκών κερδών του ΠΑΟΚ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

πίνακας Ευρωπαϊκών κερδών του ΟΣΦΠ


ΑΕΚ

πίνακας Ευρωπαϊκών κερδών της ΑΕΚ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πίνακας Ευρωπαϊκών κερδών του ΠΑΟ

Διαβάστε ακόμη...