Ο Κοτάρσκι του Σεπτεμβρίου είναι απόλαυση

Υπερπολύτιμος για τον ΠΑΟΚ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι τον Σεπτέμβριο που έδωσε συνολικά και τις πέντε αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχε στο καλεντάρι του ο Δικέφαλος σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφήνοντας ένα εξαιρετικό δείγμα «γραφής» και αποτυπώνοντας το καλό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται με δεδομένες τις εμφανίσεις του.
Πηγή: forzaonline.gr
Ο Κοτάρσκι του Σεπτεμβρίου είναι απόλαυση
Photo Credits: @PAOKFC

Αρχής γενομένης από την εκτός έδρας έξοδο του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο έως και την εντός έδρας υποχρέωση με τον Άρη στην Τούμπα, ο Κροάτης τερματοφύλακας «άνοιξε» ακόμη έναν κύκλο διαδοχικών συμμετοχών με άκρως θετικό πρόσημο εξ ου και η αναγνώριση του κόσμου που τον ανέδειξε ως τον MVP του προηγούμενου μήνα σε σχετική ψηφοφορία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Τι έκανε -όμως- ο Ντόμινικ Κοτάρσκι από πλευράς στατιστικής άποψης;

Στην εκτός έδρας απαιτητική έξοδο στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (1-2) σημείωσε δύο αποκρούσεις, εκ των οποίων η μία μέσα στη μεγάλη περιοχή, μοιράζοντας σε συμπαίκτες του 32 πάσες από τις συνολικά 40 που επιχείρησε (σ.σ 80% ποσοστό επιτυχίας). Παράλληλα, προχώρησε σε έξι μακρινές μπαλιές (6/13) ενώ φρόντισε να κερδίσει τη μοναδική εναέρια μονομαχία που έδωσε με αντίπαλο παίκτη, καθιστώντας τον εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα στην επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Στις δύο διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων» στην Ελλάδα με Παναθηναϊκό και Βόλο, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι φρόντισε να αφήσει εκ νέου το «στίγμα» με 4 (σ.σ δύο στη μεγάλη περιοχή) συνολικά αποκρούσεις, 1 πετυχημένη έξοδο (1/1), 30 επαφές με τη μπάλα και ποσοστό επιτυχίας 70% στις πάσες που μοίρασε στους συμπαίκτες του κόντρα στο σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο σε μία βραδιά που συνοδεύτηκε με «λευκή» ισοπαλία και έφερε στο επίκεντρο τους δύο τερματοφύλακες των ομάδων. Όσον αφορά το εκτός έδρας παιχνίδι στο Βόλο, κράτησε τον ΠΑΟΚ «ζωντανό» με μία απόκρουση πέναλτι στα πρώτα λεπτά του αγώνα ενώ κατέγραψε 15 επιτυχημένες πάσες στις συνολικά 17 που επιχείρησε, 7 εύστοχες μακρινές μπαλιές στις συνολικά 9 που έκανε και 32 επαφές με τη μπάλα.

Αυτή η εμφάνιση που ξεχωρίζει για εκείνον είναι κατά την ευρωπαϊκή «μάχη» του Δικεφάλου στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαράι. Παρά την ήττα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του στο League Phase του UEFA Europa League, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι σημείωσε 7 αποκρούσεις με μόλις μία εκτός περιοχής και 2/2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, γνωρίζοντας την αποθέωση του τουρκικού Τύπου που σχολίασε με άκρως κολακευτικές αναφορές την εικόνα του.

Κατά το τελευταίο δείγμα «γραφής» του το Σεπτέμβριο κόντρα στον Άρη και την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Stoiximan Super League, ο Κροάτης τερματοφύλακας σημείωσε 5 αποκρούσεις, 41 επαφές με τη μπάλα, 22/27 επιτυχημένες πάσες προς τους συμπαίκτες του και 6/11 στοχευμένες μακρινές μπαλιές.

Διαβάστε ακόμη...