Ο πολύτιμος Μπάμπα, η διαχείριση από τον Λουτσέσκου και οι περιορισμένες εναλλακτικές

Οι εκτιμήσεις για την κατάσταση του Ραχμάν Μπάμπα ενόψει του αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν, η διαχείρισή του και οι περιορισμένες εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sport24.gr
Ο πολύτιμος Μπάμπα, η διαχείριση από τον Λουτσέσκου και οι περιορισμένες εναλλακτικές
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Η αναγκαστική αλλαγή του Ραχμάν Μπάμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena διαφοροποίησε άρδην τα δεδομένα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Η έξοδος του Γκανέζου, σκόρερ του γκολ, από το παιχνίδι έφερε τον Γιόνι Ότο στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Τόμας Κεντζιόρα στο δεξί, με τον Ντέγιαν Λόβρεν που ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά των στόπερ να μετατίθεται δεξιά και τον Ομάρ Κόλι να παίρνει θέση στα στόπερ.

Οι εκτιμήσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πολύτιμος ακραίος αμυντικός του Δικεφάλου είναι καθησυχαστικές, παρά το γεγονός ότι οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, προϋπήρχαν, απόρροια της σκληρής προσπάθειας που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια, με τελευταίο αυτό απέναντι στην FCSB.

Ο Μπάμπα ένιωσε ένα σφίξιμο στη διάρκεια του ντέρμπι, ενημέρωσε το τεχνικό επιτελείο που αποφάσισε να τον αντικαταστήσει για να τον προφυλάξει.

Κι αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι του Δικεφάλου αισιοδοξούν ότι δεν θα υπάρξουν επακόλουθα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε τη Δευτέρα (21/10) ρεπό στους ποδοσφαιριστές του κι από την Τρίτη (22/10) θα ξεκινήσει μαζί τους την προετοιμασία για το παιχνίδι της Πέμπτης (24/10) με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League.

Φυσικά κι η κατάσταση του Μπάμπα θα αξιολογηθεί από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και θα ξεκινήσει θεραπείες για να προλάβει τον αγώνα με τους Τσέχους.

Σε ενδεχόμενη απουσία του βέβαια η αντικατάστασή του δεν θα είναι και τόσο εύκολη κι αυτό διότι στη λίστα που έχει δηλώσει ο ΠΑΟΚ στην UEFA για την κυρίως φάση του Europa League υπάρχει λειψανδρία στους αμυντικούς.

Η εναλλακτική για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι μόνο ο Γιόνι Ότο, με τον Ζόαν Σάστρε, σε μια τέτοια περίπτωση να καλύπτει το δεξί.

Ούτε ο Βιεϊρίνια, ούτε ο Τζόναθαν Γκόμες -που αποκτήθηκε για να καλύπτει τον Γκανέζο, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά -δεν έχουν μπει στη λίστα εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν για τους μη γηγενείς ποδοσφαιριστές κι έτσι, οι λύσεις είναι περιορισμένες.

Αντίστοιχα, περιορισμένες είναι οι λύσεις και στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Ντέγιαν Λόβρεν να αποκτάται μετά το τέλος της προθεσμίας για την κατάθεση της λίστας.

Στη λίστα υπάρχουν οι Τόμας Κεντζιόρα, Ομάρ Κόλι και Γιάννης Μιχαηλίδης, με τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη εναλλακτική.

Γεγονός που δυσχεραίνει τη μετατόπιση του Πολωνού, αν υπάρξει ανάγκη του Τόμας Κεντζιόρα στο δεξί της άκρο, όπως έγινε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν, πιθανό στο απευκταίο, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, σενάριο να προκύψει ανάγκη στους μπακ να χρειάζεται να στηριχθεί ακόμη και στον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που στην εθνική Σερβίας καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει στη διάθεσή του τον Ραχμάν Μπάμπα για το ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Έτσι κι αλλιώς, ο 30χρονος ακραίος είναι σημαντικός και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, έχοντας ήδη τρία γκολ και μια ασίστ στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Γι' αυτό κι η διαχείριση του πολύτιμου Γκανέζου θα είναι σημαντική στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...