Η δεκάδα των περισσότερων συμμετοχών-Οι «σταθερές» του Λουτσέσκου

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των πλέι-οφ βρισκόμαστε στην Ελλάδα, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει σε μία διαδικασία να βρει τον εαυτό του.
Πηγή: paoktoday.gr
Η δεκάδα των περισσότερων συμμετοχών-Οι «σταθερές» του Λουτσέσκου
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Δικέφαλος προέρχεται από μία μέτρια σεζόν, με την παρουσία του στο πρωτάθλημα να είναι άκρως μέτρια, με την συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας να τερματίζει στα προημιτελικά, ενώ κατάφερε να βρίσκεται στην φάση των “32” του Europa League, όπου και αποκλείστηκε από την FCSB. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου, είναι αυτοί που κατά κύριο λόγο ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύεται πολύ τα τελευταία χρόνια.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους πρώτους δέκα, τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή που μιλάμε.

1ος ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο οποίος έχει συμπληρώσει 3.660 λεπτά συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης τερματοφύλακας διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του και κάναμε πολύ καιρό να τον δούμε εκτός αποστολής και συγκεκριμένα σε δύο σερί ματς, με Αστέρα Τρίπολης και Καλλιθέα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

2ος είναι ο Τόμας Κεντζιόρα, με 3.480 λεπτά. Ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός είναι η σταθερά του Λουτσέσκου και το δείχνει με κάθε τρόπο σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Άξια ο Κεντζιόρα βρίσκεται στους ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει το προσωνύμιο “τίμιος”.

3ος είναι ο Ράχμαν Μπάμπα με 3.135 λεπτά. Ο Γκανέζος βρίσκεται πλέον στα 30 του χρόνια και στον ΠΑΟΚ λαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Λουτσέσκου, κάτι το οποίο συζητήθηκε μέσα στη σεζόν αρκετές φορές, καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης του ώστε να προφυλάσσεται. Κάτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα εφόσον παραμείνει στο ρόστερ της νέας σεζόν, θα απασχολήσει τον Δικέφαλο και το 2026.

4ος ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, με 2.823 αγωνιστικά λεπτά. Ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός αποτελεί παίκτη-βαρόμετρο για την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο “Ντέλιας” δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του φέτος, έχοντας πολλούς τραυματισμούς, όμως παίζει με πάθος και με τον τρόπο του, βοηθάει όσο μπορεί τον Δικέφαλο.

5ος σε συμμετοχές είναι ο Μαντί Καμαρά, με 2696 λεπτά. Ο ποδοσφαιριστής από την Γουινέα ήρθε το καλοκαίρι του 2024 στον ΠΑΟΚ και έχει δείξει πώς δικαίως προσπάθησαν αρκετά οι άνθρωποι της ομάδας για να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

6ος στην σχετική λίστα είναι ο Μάγκομεντ Οζντόεφ, με 2648 λεπτά. Ο Ρώσος διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του και μαζί με τη περσινή του απόδοση, από τον Ιανουάριο του 2024 έως και σήμερα, παρουσιάζει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

7ος είναι ο Τάισον, με 2592 λεπτά. Ο 37χρονος Βραζιλιάνος παρά τα χρόνια του, είναι μια σταθερά για τον Λουτσέσκου, ενώ ο ίδιος φέτος πραγματοποιεί μια σεζόν που για την ώρα δεν έχει ομοιότητες με τη περσινή, πάρα ταύτα αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που δίνει λύσεις.

8ος είναι ο Γιόνι Όττο με 2564 λεπτά. Ο 31χρονος Ισπανός μπακ είναι τραυματίας αυτή τη στιγμή και δεν φαίνεται εύκολο να αγωνιστεί ξανά με την φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός. Οι λύσεις που έδωσε ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν στον Δικέφαλο ήταν εξαιρετικές, με τις δύο πλευρές να συζητούν για την νέα χρονιά για νέα συμβόλαιο. Για την ώρα ο Όττο πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον Δικέφαλο.

9ο στη σχετικά λίστα βρίσκουμε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς με 2433 λεπτά. Πολύ πιθανόν θα τον βρίσκαμε πιο ψηλά στη λίστα, εάν δεν είχε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Ιανουαρίου. Ο Σέρβος είναι εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, δικαίως, και διανύει μια καλή σεζόν.

10ος στη λίστα είναι ο Στέφαν Σβαμπ με 2233 λεπτά. Διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και αναμφίβολα έχει προσφέρει τα μέγιστα καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα.

Χωρίς λεπτά συμμετοχής βρίσκουμε τέσσερις παίκτες, τους Τσαούση, Ταλιχμανίδη (δανεικός στον Μακεδονικό), Μοναστηρλή και Μπαλωμένο. Με ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, βρίσκουμε τους Θυμιάνη (130 λεπτά), Τσιφτσή (180 λεπτά) και Σέρχιο Πένια (217 λεπτά).

Σε ένα γενικό συμπέρασμα να πούμε ότι ο Λουτσέσκου από τις μεταγραφές, έχει επιλέξει τον Καμαρά πολύ περισσότερο από όλες τις προσθήκες, είτε καλοκαιριού είτε Ιανουαρίου, ενώ οι εννιά παίκτες που συμπληρώνουν την δεκάδα, αποτελούν ποδοσφαιριστές που έχει δουλέψει ο Ρουμάνος προπονητής και τα προηγούμενα χρόνια με τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...