Γιώργος Κοσίδης: Πάθος για ποδόσφαιρο, όνειρό του η καταξίωση

Δυναμική είσοδο στην Κ-19 του ΠΑΟΚ έχει κάνει φέτος ο Γιώργος Κοσίδης (κατέγραψε από πέρσι την πρώτη του συμμετοχή υπό τις οδηγίες του Πέτρου Τσιαπακίδη), ο οποίος, αν και δεκαεφτά ετών, μονιμοποιείται στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας.
Πηγή: forzaonline.gr
Γιώργος Κοσίδης: Πάθος για ποδόσφαιρο, όνειρό του η καταξίωση
Photo Credits: @PAOKFC

Γεννημένος στις 13 Ιουνίου 2007, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην ομάδα της Ηλιούπολης. Σε ηλικία επτά ετών μεταπήδησε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, όπου πλέον συμπληρώνει δέκα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας.

Αρχηγός πέρσι της πρωταθλήτριας Κ-17 του ΠΑΟΚ (φοράει το περιβραχιόνιο και από μικρότερη ηλικία), αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού (έχει ύψος 1,84 μ.). Αυτοί, που τον παρακολουθούν συχνά από κοντά κάνουν για λόγο για έναν ταχυδυναμικό παίκτη, με καλή τεχνική κατάρτιση και στα δύο του πόδια, ικανό και στο ψηλό παιχνίδι. Ηρεμος και συνεσταλμένος ως χαρακτήρας, χαμηλών τόνων, ωστόσο μέσα στο γήπεδο φανερώνει τις ηγετικές του ικανότητες. Την ίδια στιγμή, όμως, διακρίνεται και για το ομαδικό του πνεύμα και, περισσότερο από κάθετι άλλο για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, έχοντας ως όνειρο να καταξιωθεί ως επαγγελματίας παίκτης. Οσο για το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, αυτό έχει ισχύ μέχρι το 2026.

Πολύ καλός μαθητής (η μητέρα του είναι εκπαιδευτικός, ελεύθερος επαγγελματίας ο πατέρας του), πηγαίνει φέτος στη Γ΄ Λυκείου, συνεπώς η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα απαιτητική για εκείνον. Κι η αλήθεια είναι ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του, όχι μόνο με την Κ-19 του ΠΑΟΚ, αλλά και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νέων (τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν στην Κροατία με την αποστολή της εθνικής Κροατίας για τις ανάγκες διεθνούς τουρνουά) δεν του αφήνουν ελεύθερες όσες ώρες θα ήθελε, προκειμένου να τις αφιέρωνε για διάβασμα.

Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κοσίδης είναι ο μικρότερος αδελφός του 22χρονου Μιχάλη (φέτος αγωνίζεται στην πολωνική Νιεποουομίτσε δανεικός από την ΑΕΚ) και του 19χρονου Χρήστου (με θητεία στην ακαδημία του ΠΑΟΚ και νυν ποδοσφαιριστή της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ). Ο πατέρας του, με καταγωγή από την Τριάδα Σερρών, υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής, έστω και σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη...