Ταπεινός και πεινασμένος και ό,τι… θέλει ας βρέξει

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον να χάσει και πολλά στα playoffs. Οφείλει όμως, να δείξει επιτέλους τη νοοτροπία που τον οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μήπως και σώσει κάτι στη φετινή σεζόν.
Πηγή: sport24.gr
Ταπεινός και πεινασμένος και ό,τι… θέλει ας βρέξει
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Η απαράδεκτη εμφάνιση στη Λεωφόρο κι η ντροπιαστική ήττα από την Athens Kallithea έφεραν απογοήτευση στον ΠΑΟΚ και τον βύθισαν στην εσωστρέφεια.

Το πλέον αρνητικό είναι ότι η ήττα αυτή, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων απέναντι σε θεωρητικά βατούς αντιπάλους, κλονίζει σημαντικά όσους πίστευαν ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βελτιώσει τη θέση της στη βαθμολογία και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στα playoffs.

Από την άλλη, το γεγονός ότι οι παίκτες του Δικεφάλου, έτσι όπως τα έκαναν δεν έχουν και πολλά να χάσουν στα playoffs, ίσως να τους επιτρέψει να λειτουργήσουν διαφορετικά και να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι “ταπεινοί” στο καθοριστικό υπόλοιπο της σεζόν. Οι συνθήκες με τις οποίες μπαίνει στα playoffs δεν τους επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Όσα δεν έκανε στην κανονική διάρκεια

Ο Δικέφαλος ξεκινά αυτή την επιπλέον διαδικασία ως τέταρτος με βαθμολογική διαφορά που μεγάλωσε μετά το στραπάτσο στη Λεωφόρο. Αυτό όμως, είναι το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς τι (δεν) πέτυχε στην πραγματική οικονομία του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν είναι μόνο ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι και ότι στα παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι ομάδες της πρώτης τετράδας, έχει μόλις δυο ισοπαλίες που του έχουν βαθμολογική συγκομιδή μόλις δύο (!!!!) βαθμών.

Είναι και πως στους έξι αγώνες που έδωσαν μεταξύ τους Ολυμπιακός, ΑΕΚ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ο Δικέφαλος ήταν αυτός που δέχθηκε τα περισσότερα γκολ από όλους (10 στο σύνολο).

“Ταπεινός”, λοιπόν¨, γιατί αν και πρωταθλητής δεν κατάφερε, μέχρι τώρα, να κερδίσει κανένα μεγάλο παιχνίδι στις εγχώριες διοργανώσεις, παρά μόνο εκείνο με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson στο οποίο τελικά δεν πήρε την πρόκριση .

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίσει με “ταπεινοφροσύνη” τα παιχνίδια των playoffs μετά από μια κανονική περίοδο στην διάρκεια της οποίας μέσα στο γήπεδό της κέρδισε μόνο ένα παιχνίδι (6) περισσότερο από εκείνα που έχασε (5).

Μην ξεχνάμε ότι έχασε για πρώτη φορά μετά από 31 ολόκληρα χρόνια από τον ΟΦΗ στην Τούμπα κι ότι αποχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία του Δικεφάλου, με σκυμμένο το κεφάλι από ένα παιχνίδι απέναντι στον Βόλο.

Και στο φινάλε ότι απέναντι στην προτελευταία ομάδα της κανονικής πήρε μόνο έναν βαθμό σε δυο παιχνίδια.

Να δείξουν τη δίψα που είχαν πέρυσι

Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν από το να εμφανιστούν “ταπεινοί, αλλά περισσότερο “και πεινασμένοι” στα playoffs, μήπως και σώσουν τη φετινή σεζόν.

Μια χρονιά που εξελίσσεται τελείως διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε κανείς μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος με τον τρόπο που ο Δικέφαλος το κατέκτησε.

Ίσως η μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν να ήταν αυτή που αποπροσανατόλισε τους πάντες εντός του οργανισμού. Ίσως ήταν κι αυτή που δημιούργησε μια “ωραιοποιημένη” εικόνα και στους παίκτες και στον προπονητή και στη διοίκηση.

Από την μια, οι παίκτες που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές δεν έδειξαν σε κανένα κομμάτι της σεζόν την ίδια δίψα που είχαν πέρυσι για διάκριση.

Από την άλλη, δημιουργήθηκαν μάλλον πολύ υψηλές προσδοκίες για την ικανότητα του προπονητή να διορθώνει με κάποιο…μαγικό τρόπο τις ανορθογραφίες του ρόστερ και τα λάθη που έγιναν από τη διοίκηση στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Όλα αυτά έγιναν και θα αξιολογηθούν καλύτερα όταν περάσουν και τα έξι τελευταία και καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν. Στα ντέρμπι που θα κρίνουν τη θέση στην τελική κατάταξη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο όλοι στον ΠΑΟΚ οφείλουν να εμφανιστούν “πεινασμένοι” για επιτυχίες.

“Πεινασμένοι σαν λιοντάρια που δεν τα έχουν ταΐσει για πέντε ημέρες”, όπως είχε πει ο Στέφαν Σβαμπ σε μια από τις περυσινές αρχηγικές ομιλίες του προς τους συμπαίκτες του.

Μόνο έτσι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει την πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ειδάλλως η παρουσία του Δικεφάλου στα playoffs θα είναι απλά διαδικαστική κι η τέταρτη θέση όχι μόνο θα χαρακτηρίσει ως εντελώς αποτυχημένη τη σεζόν που τελειώνει, αλλά θα βάλει σε κίνδυνο και την επόμενη, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να παλέψει από νωρίς για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του.

Διαβάστε ακόμη...