Το «θρίλερ» της Μάλμε: Η πρωταθλήτρια Σουηδίας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (vids)

Στο πρωτάθλημα της Σουηδίας, τα πάντα πέρσι κρίθηκαν στο... νήμα. Η Μάλμε επέστρεψε από την κόλαση στον παράδεισο και έδειξε πως είναι μία ομάδα πολύ σκληρή για να πεθάνει.
Πηγή: sdna.gr
Το «θρίλερ» της Μάλμε: Η πρωταθλήτρια Σουηδίας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (vids)

Με μία πρόχειρη ματιά, το βέβαιο είναι πως η περσινή σεζόν συγκεντρώνει πολλά κοινά στοιχεία για Μάλμε και ΠΑΟΚ. Υπέφεραν μέχρι την τελευταία αγωνιστική αλλά στο φινάλε γεύτηκαν το πιο... γλυκό πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Για τους Θεσσαλονικείς είναι όλα λίγο πολύ γνωστά, ας δούμε όμως και τα όσα έζησε η αντίπαλος του Δικεφάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πριν την προτελευταία αγωνιστική της Allsvenskan, η Μάλμε ήταν στην δεύτερη θέση με 61 βαθμούς, στο -2 από την πρωτοπόρο Έλφσμποργκ. Όλα έδειχναν πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά δύο στροφές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί η Μάλμε δοκιμαζόταν στην έδρα της δυνατής Χάκεν (σ.σ. τερμάτισε 3η) ενώ για την Έλφσμποργκ τα πράγματα ήταν πολύ πολύ πιο εύκολα απέναντι στην ουραγό του πρωταθλήματος που εν τέλει υποβιβάστηκε κιόλας.

Και κατά το ήμισυ τα πράγματα εξελίχθηκαν... ομαλά. Η Μάλμε ηττήθηκε από την Χάκεν με 4-2 και λίγο πριν αποχαιρετήσει οριστικά το πρωτάθλημα, δέχθηκε ανέλπιστο δώρο από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Η Έλφσμποργκ έσωσε μετά κόπων και βασάνων το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), ισοφαρίζοντας στο 95΄. 

Και, ναι, το πρωτάθλημα της Σουηδίας είχε πάρει φωτιά!

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν στο -3 από την Έλφσμποργκ, την οποία υποδεχόταν στο «σπίτι» της στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της χώρας. Και είχαν ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων.

Και η μαγεία ξεκινά...

Η ισοπαλία και η νίκη ήταν αρκετή για τους φιλοξενούμενους, αλλά ένα γκολ πέναλτι άφησε την Έλφσμποργκ με άδεια χέρια. O Ισαάκ Κίζε Τελίν ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης και έστειλε την Μάλμε στα ουράνια, αγκαλιά με το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Και μην αρχίσετε τα... Σουηδία γίναμε, γιατί το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση καθώς οι οπαδοί της Έλφσμποργκ έβαλαν φωτιά στα προστατευτικά δίχτυα της κερκίδας, σε μία προσπάθεια να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο ενώ στη συνέχεια επενέβη η Αστυνομία. Απάντησαν - φυσικά - οι της Μάλμε και ο τελικός χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα της χώρας ως... αιώνιος.

Η ιστορία όμως είχε γράψει: Μάλμε, πρωταθλήτρια Σουηδίας.

Διαβάστε ακόμη...