Γνώριμος του ΠΑΟΚ ο διαιτητής της ρεβάνς

Μεγάλη εμπειρία στην Ιταλία, μικρότερη στην Ευρώπη και…στην Α’ κατηγορία της UEFA.
Πηγή: paok24.com
Γνώριμος του ΠΑΟΚ ο διαιτητής της ρεβάνς

Μετράμε αντίστροφα για τον επαναληπτικό του ΠΑΟΚ με τη Μάλμε, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, παιχνίδι το οποίο έχει οριστεί για την Τρίτη (13/8) στις 20:30, στην Τούμπα.

Η UEFA όρισε ως διαιτητή της αναμέτρησης τον 43χρονο Ιταλό, Μάρκο Ντι Μπέλο, μέλος της Α’ κατηγορίας με αρκετά μεγάλη εμπειρία στην χώρα του, αφού έχει σφυρίξει 161 παιχνίδια της Serie A.

Μάλιστα, πρόκειται για γνώριμο στον ΠΑΟΚ διαιτητή, αφού ήταν στο παιχνίδι των Play-Off  τη σεζόν 2019/20 με την ΑΕΚ, στην Τούμπα. Σε εκείνη τη χρονιά που ο covid-19 έφερε τα παιχνίδια των Play-Off στα μέσα του καλοκαιριού, μετά από 2,5 μήνες διακοπή. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 0-2, στην 5η αγωνιστική, χωρίς αυτό το αποτέλεσμα να του στερήσει την δεύτερη θέση πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκο Ντι Μπέλο έχει κατά καιρούς οριστεί σε μεγάλα παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος. Έχει σφυρίξει ντέρμπι Della Mandonina, ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ. Όμοια έχει βρεθεί και σε Μίλαν – Γιουβέντους.

Στην Ευρώπη, η εμπειρία του δεν είναι ανάλογη της ηλικίας του. Σε επίπεδο Champions League έχει οριστεί μόνο σε προκριματική φάση, διευθύνοντας τέσσερα παιχνίδια. Στο Europa και το Conference League έχει παίξει και σε τελικές φάσεις, μετρώντας συνολικά 17 παιχνίδια, αθροιστικά.

Τα παιχνίδια του ολοκληρώνονται με έναν μέσο όρο 4,3 καρτών. Παράλληλα, σφυρίζει 1 πέναλτι ανά 2,77 παιχνίδια! Συνολικά έχει βγάλει 50 κόκκινες κάρτες, δηλαδή 1 ανά 6,72 παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...