Αυτή είναι η Σάμροκ Ρόβερς – Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League (vids)

Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, για τα Play – Off του Europa League και στιγμιότυπά της.
Πηγή: skgsports.gr
Αυτή είναι η Σάμροκ Ρόβερς – Το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League (vids)

Η Σάμροκ Ρόβερς ιδρύθηκε το 1899 και αποτελεί με διαφορά τον πιο πετυχημένο ιρλανδικό σύλλογο.

Στα 125 έτη της ιστορίας της έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 21 πρωταθλημάτων, 25 Κυπέλλων και 18 Σούπερ Καπ, με το τελευταίο μάλιστα πρωτάθλημα να το κατακτά το 2023.

Η ομάδα από το Δουβλίνο διαθέτει αρκετό αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα Ιρλανδίας βρίσκεται στη 27η αγωνιστική, με την ομάδα να εντοπίζεται στη 5η θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά τη συνολική χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ, η Σάμροκ Ρόβερς αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Τζόνι Κένι με δέκα γκολ.

Αναλυτικά παρακάτω το προφίλ του «τριφυλλιού»:

H έδρα της: Η Σάμροκ Ρόβερς ιδρύθηκε το 1899 και έχει ως έδρα τo «Tallaght Stadium», χωρητικότητας 10.500 θέσεων.

Ο προπονητής: Ο 39χρονος Στέφεν Μπράντλεϊ διανύει την 8η σεζόν του στους «πράσινους» (σ.σ από το 2016) έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ Ιρλανδίας.

Το αστέρι της Σάμροκ: Ο Τζακ Μπερν είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στο ρόστερ των Ιρλανδών έχοντας αξία στα 450.000 ευρώ. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μάντσεστερ Σίτι ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει περάσει και από τον ΑΠΟΕΛ (2020-22). Μάλιστα, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει χρηστεί και τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική Ιρλανδίας. Σημειώνεται πως πρώτος της σκόρερ είναι ο Τζόνι Κένι με 10 τέρματα.

Τα περσινά της πεπραγμένα: Στέφθηκε πρωταθλήτρια την περσινή σεζόν (σ.σ με 72 πόντους έναντι 65 της Ντέρι Σίτι) ενώ κατά τη φετινή βρίσκεται στην 5η θέση με 38 βαθμούς έπειτα από 25 αγωνιστικές, στο -10 από την 1η Σέλμπουρν.

Πώς έφτασε μέχρις εδώ: Το «τριφύλλι» ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπλάνηση από τον πρώτο προκριματικό γύρο ξεπερνώντας το εμπόδιο της Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ (0-0 εκτός, 2-1 εντός). Στον επόμενο γύρο ωστόσο η Σπάρτα Πράγας κέρασε… δύο ήττες (0-2 και 4-2 εντός και εκτός αντίστοιχα).

Η συνέχεια βρήκε τη Σάμροκ στον 3ο προκριματικό του Europa League εκεί όπου περίμενε η σλοβένικη Τσέλιε. Στο πρώτο ματς -εκτός έδρας- ηττήθηκε με 1-0 ωστόσο στη ρεβάνς του «Tallaght Stadium» έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε με 3-1 στην παράταση παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ και κλειδώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa Conference League.

Διαβάστε ακόμη...