Ο ΠΑΟΚ που τέντωσε όλα τα σεντόνια

Ο ΠΑΟΚ που τέντωσε όλα τα σεντόνια και άκουσε όλους τους ύμνους του Champions, UEFA-Europa και Conference League έχει την κορυφαία καλοκαιρινή προκριματική πρόκριση στο CL, τους λιγότερο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς συνολικά και είναι η πιο επιτυχημένη Ελληνική ομάδα συνολικά σε Ευρωπαϊκούς ομίλους και σε ομίλους Europa και Conference με ποσοστό επιτυχίας 60%!
Ο ιστορικός του μέλλοντος Ο ιστορικός του μέλλοντος
Ο ΠΑΟΚ που τέντωσε όλα τα σεντόνια

Τελείωσε η διαδικασία των καλοκαιρινών προκριματικών και Play-Off και ήρθε η ώρα της αποτίμησης των επιτευγμάτων του ΠΑΟΚ και επιτέλους να διαλυθεί μια προπαγάνδα όσον αφορά το CL και πολλών άλλων μύθων που ισχύουν, πάντα με στοιχεία.

Φετινά επιτεύγματα του ΠΑΟΚ

1) Ο ΠΑΟΚ την μεγαλύτερη πορεία στην Ευρώπη Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ομάδας, ίσως και διεθνώς όπως είδαμε αναλυτικά σε άρθρο μας με 11 διαφορετικούς αντιπάλους!

https://www.paokmania.gr/podosfairo/eyropi/243637-o-paok-tin-megalyteri-eyropaiki-poreia-olon-ton-epohon

Παλιότερα μοναδικά επιτεύγματα του ΠΑΟΚ 

2) Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη Ελληνική ομάδα που έφτασε στο ετήσιο UEFA ranking θέση 15 το 1978.

3) Ο ΠΑΟΚ είδαμε ότι πιθανόν να έκανε το σύγχρονο παγκόσμιο ρεκόρ χωρητικότητας και σίγουρα το Πανελλήνιο ρεκόρ χωρητικότητας εντός γηπέδου ποδοσφαίρου.

https://www.paokmania.gr/podosfairo/242555-paoktsidiko-pagkosmio-rekor-horitikotitas-se-podosfairiko-gipedo-syllogoy

4) Ο ΠΑΟΚ είναι μοναδική Ελληνική ομάδα με αήττητο πρωτάθλημα και Double μαζί, με έναρξη μάλιστα της περιόδου με -2 βαθμούς. Είναι στην κορυφή των ομάδων της Ευρώπης σε ρεκόρ που ίσως να μην έχει καταρριφθεί από το 2019.

5) Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που πήγε τα τελευταία 20 χρόνια στους 8 Ευρωπαϊκής διοργάνωσης δύο φορές σε 3 χρόνια, με 32 αγώνες και 16 ομάδες σε 3 χρόνια.

6) Πήρε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου με 4 στα 4 απέναντι στους 3 της Αθήνας και τον συμπολίτη Άρη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές.

7) Έχει τις περισσότερες καλοκαιρινές προκρίσεις σε όλα τα Ευρωπαϊκά κύπελλα συμπεριλαμβανομένου και του CL σύνολο 24 με τις πιο πολλές συμμετοχές 38.

8) Έχει την μεγαλύτερη καλοκαιρινή πρόκριση σε Ευρωπαϊκά κύπελλα και στο CL με την Μπενφίκα θέση 3 στο all time ranking της Swiss football data συνεργαζόμενη με UEFA.

9) Έχει τους λιγότερους ντροπιαστικούς καλοκαιρινούς αποκλεισμούς στην Ευρώπη σε σχέση με τους 3 του ΠΟΚ.

10) Και ναι, είναι η πιο επιτυχημένη συνολικά Ελληνική ομάδα σε Ευρωπαϊκούς ομίλους και ειδικά σε UEFA-Europa και Conference League με συνολικό ποσοστό 60%. Ακόμα και εάν αφαιρέσουμε από τους 3 του ΠΟΚ τις συμμετοχές σε ομίλους CL πάλι ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο ποσοστό προκρίσεων από Ευρωπαϊκούς ομίλους.

Μα θα σου πει ο «Τάκης» από τα Πατήσια, οπαδός ομάδας του τέως ΠΟΚ, ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήγε φέτος στο CL δεν κούνησε σεντόνι, ούτε άκουσε τον ύμνο του CL...

Η ιστορία του CL και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων 

Ξεκίνησε το 1992, το κύριο κίνητρο για τις Ελληνικές ομάδες ήταν τα λεφτά και μετά η διάκριση, στην αρχή έμπαιναν οι 3 πολύ εύκολα ή με ένα αντίπαλο στα προκριματικά συνήθως υποδεέστερο ή χωρίς αντίπαλο 13 φορές στις 18 ο Ολυμπιακός και 3 φορές στις 10 ο ΠΑΟ.

Αυτό λοιπόν το «κατόρθωμα», το παρουσιάζουν σαν κάτι μοναδικό...

Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ όπως και όλη η Ελλάδα ασχολούνταν με το μπάσκετ μια και από το 1991-1996 ο ΠΑΟΚ έφερε το πρώτο, Ευρωπαϊκό, Ερασιτεχνικό, Δημοκρατικό, εκτός έδρας στην Γενεύη το 1991, έπαιξε με Ρεάλ το 1992 άλλον ένα Ευρωπαϊκό τελικό με την πλέον εμπορική ομάδα του κόσμου πρώτος, πήρε το πρωτάθλημα επί του Άρη, έκανε το μπάσκετ επαγγελματικό στην Ελλάδα το 1992 με την ίδρυση των ΚΑΕ, ίδρυσε μαζί με την Μακάμπι, Ρεάλ, Μιλάνο την σημερινή Ευρωλίγκα, να παίζουν δηλαδή δύο ομάδες από μια χώρα, έπαιξε το πρώτο φάιναλ φορ εντός έδρας το 1993, έπαιξε άλλους δύο Ευρωπαϊκούς τελικούς 1992-1996 και πήρε και δεύτερο κύπελλο το 1994 (η μόνη ομάδα με δύο κύπελλα το 1994), κοινώς δίδαξε πρώτη Συλλογικό πρωταθλητισμό σε Δημοκρατική Ευρώπη και στη Δημοκρατική Ελλάδα.

Στο ποδόσφαιρο τα επεισόδια με Παρί που έγιναν "τυχαίως", αφού ο ΠΑΟΚ έβαλε στην φανέλα του Δικέφαλου το αστέρι των Αιγών της Μακεδονίας, 2 φορές στο Παρίσι και Θεσσαλονίκη, του στέρησαν την πορεία του στην Ευρώπη τουλάχιστον 5-7 χρόνια, τον πήγαν πίσω και του στέρησαν τα αστέρα του CL, όταν έβρεχε τζάμπα θέσεις στο CL... Δεν πειράζει άξιζε τον κόπο για την Μακεδονία, άλλωστε ο ΠΑΟΚ μέσα του έχει το Ο που σημαίνει Όμιλος, και το Π που σημαίνει Πανθεσσαλονίκειος με τον Ήλιο ή αλλιώς το Αστέρι των Αιγών.

Εκείνο το χρονικό διάστημα άρχισε και η παράγκα, να βγαίνει ο πρωταθλητής απευθείας σε όμιλο CL, να βολεύεται και ο 2ος, 3ος ή με απευθείας πρόκριση ή με υποδεέστερο αντίπαλο ή έναν αντίπαλο.

Φανταστική ιστορία 

Η φάση θυμίζει ένα πατέρα που λεγόταν "ο Αττικός Κράτος" είχε παντρευτεί την Θεσσαλονίκη από τον πρώτο γάμο του και έκανε ένα παιδί που λεγόταν ΠΑΟΚ, δεν αγαπούσε πολύ την πρώτη του γυναίκα γιατί παρ' όλο που δούλευε και προσέφερε και η μάνα της η Μακεδονία αγαθά, αγροτικά τρόφιμα, γάλα, ρεύμα, αυτός έφυγε και παντρεύτηκε άλλη γυναίκα που λεγόταν Αττική γιατί έπαιρνε λεφτά από τον θείο Σαμ στην Αμερική. Με την Αττική έκαναν 2 γιούς τον Θρήνο, τον Βάζελο και μια μοναχοκόρη την Κούλα. Τον Θρήνο τον βόλεψε στην Ευρωβουλή, θα βγαίνεις σχεδόν κάθε χρόνο CL χωρίς προκριματικά πολλά, τον Βάζελο σε υπουργείο εντός Ελλάδος, θα βγαίνεις πάλι CL χωρίς προκριματικά αλλά και λιγότερα ματς και λίγες φορές απευθείας, τέλος την Κούλα την μοναχοκόρη την έβαλε στο Δήμο και έπαιζε και αυτή λιγότερα προκριματικά και έτσι βολεύτηκαν τα κακομαθημένα του ΠΟΚ παιδιά να μην γκρινιάζουν τα 5εκ του Λεκανοπεδίου που τα μάντρωσαν τον τελευταίο αιώνα. Φυσικά τα κακομαθημένα κορόιδευαν τον ΠΑΟΚ στο CL για κάτι που το είχαν χωρίς αντίπαλο ή με έναν αντίπαλο. Θυμίζει την περίπτωση όταν κάποιος διορίζεται στο δημόσιο χωρίς αξιοκρατία και πολλά προσόντα, να το παίζει έξυπνος σε έναν με προσόντα που παιδεύεται στον παρασιτικό ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας.

Ο πατέρας "Αττικός Κράτος" τον ΠΑΟΚ επειδή ήξερε ότι αντέχει στην φτώχεια και στην δουλειά, τον άφησε παρατημένο και όταν πήγε λίγο να χαρεί το 2004 εξαφανιζόταν κάτι φαξ με τους αγαπημένους Ισραηλινούς της Μακάμπι και του Δυτικού κατεστημένου και αποκλειόταν στα χαρτιά επειδή δεν είχε ενημέρωση από UEFA και έβαζε να παίξουν τιμωρημένοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές... γείτονες των Ισραηλινών.

Φυσικά τα χρόνια πέρασαν έγινε η παγκόσμια οικονομική κρίση, μπήκαν και άλλες χώρες σε αυτό που λέμε Ενωμένη Ευρώπη και σιγά δυσκόλεψε για όλους η είσοδος σε όμιλο CL. Οι Δυτικές πλούσιες χώρες όπως Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία ήθελαν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά που έβγαιναν 3-6 θέση στην βαθμολογία του εγχώριου πρωταθλήματος και ήταν μεγάλες ομάδες, τότε η Κούλα και ο Βαζελος κλάταραν, ο Θρήνος δυσκολευόταν και ας είχε καλή βαθμολογία λόγω και απευθείας προκρίσεων, ο ΠΑΟΚ πήγαινε καλά σε Europa-Conference, αλλά δυσκολευόταν στο CL κυρίως γιατί η θεά τύχη του επιφύλασσε τις πιο δύσκολες κληρώσεις μαζί με κάτι απίθανους διαιτητές.

Ευρωπαϊκοί όμιλοι 

Από το 2004 η διοργάνωση του UEFA-Europa και πρόσφατα Conference μιμήθηκαν αυτή την διοργάνωση του CL και πάλι δυσκολεύονται οι Ελληνικές ομάδες γιατί οι ομάδες κτίζονται κατά κύριο λόγο με τα λεφτά που προβλέπεται να πάρεις σε κάθε διοργάνωση, άρα ο βαθμός δυσκολίας ήταν ο ίδιος είτε έπαιζες CL, Europa ή Conference. Όπως θα δούμε και παρακάτω πολλοί όμιλοι του Europa και Conference ήταν πιο δύσκολοι σε σχέση με τους ομίλους του CL!

Τα λεφτά του CL επενδύθηκαν, έκαναν τις ομάδες μας πιο υγιείς και πλούσιες;

Φυσικά και όχι, η ΑΕΚ με 5 προκρίσεις CL χρεοκόπησε, ο Παναθηναϊκός δέκα χρόνια μετά τις συμμετοχές σε CL προσπάθησε να εξυγιανθεί άλλα δέκα χρόνια, ο Ολυμπιακός με τα λεφτά του CL ούτε το γήπεδό του πλήρωσε και το προπονητικό του δεν του ανήκει και δεν κατάφερε ακόμα να κάνει ποδόσφαιρο γυναικών όπως επιβάλλει η UEFA.

Στο CL όμως ο ΠΑΟΚ δεν πήγε, ούτε σεντόνι τέντωσε, ούτε ύμνο άκουσε;

Ο ΠΑΟΚ και σεντόνι CL τέντωσε και όλων των υπολοίπων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων (UEFA-Europa - Conference) και όλους τους ύμνους άκουσε.

Το CL του 1992 είναι η φάση των 32, η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι συνέχεια των πρωταθλητριών όπου ο ΠΑΟΚ πήγε στην φάση των 16 από το 1976, άρα πάνω από την φάση των ομίλων του CL.

Επιπρόσθετα η UEFA, επειδή μπήκαν πολλά καλοκαιρινά προκριματικά και play off 4-5 φάσεις όπως εξηγήσαμε πάνω τους λόγους, καθιέρωσε να ακούγεται ο ύμνος του CL και να τεντώνει σεντόνι στα play off, ενώ παλιά δεν ίσχυε αυτό. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν τέντωσε σεντόνι και άκουσε τον ύμνο CL 6 φορές με Κράσνονταρ, Σάλκε και Μπενφίκα και φυσικά πήγε πάνω από την φάση των 32 των ομίλων του CL το 1976 και 3 φορές στους 8 Ευρωπαϊκής διοργάνωσης 1978, 2022, 2024. O ΠΑΟΚ δεν πήγε σε όμιλο CL καθαρά συγκυριακά και λόγω κυρίως πολλών καλοκαιρινών αντιπάλων στα προκριματικά που ήταν και επιπέδου ομίλων CL, μέσο όρο ranking 57 στα καλοκαιρινά προκριματικά! Άλλωστε πολλοί όμιλοι Europa, ακόμα και του Conference ήταν πάνω από επίπεδο αντιπάλων σε σχέση με ομίλους CL!

Συγκριτικοί πίνακες

Παρακάτω είναι οι πίνακες των BIG 4 του Ελληνικού ποδοσφαίρου αναλυτικά και συγκεντρωτικά όσον αφορά τις καλοκαιρινές προκρίσεις πριν τους ομίλους όλων των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Επίσης είναι και οι πίνακες των 4 Ελληνικών ομάδων στην πορεία τους σε όλους τους ομίλους κάθε διοργάνωσης!

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν διαλύουν την προπαγάνδα. Εμπιστευτήκαμε την Swiss football data, που έβγαλε πρόσφατα το All time ranking όλων των ομάδων και των Ελληνικών, Ολυμπιακός θέση 25, Παναθηναϊκός θέση 42, ΠΑΟΚ χωρίς όμιλο CL θέση 66, ΑΕΚ Αθηνών με 5 φορές σε ομίλους CL θέση 70. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει τόσο υψηλή βαθμολογία, όπως και ο Παναθηναϊκός οφείλεται ότι έμπαιναν σε όμιλο CL απευθείας μέσω Ελλάδας με Έλληνες διαιτητές, σε απόλυτους αριθμούς ο ΠΑΟΚ πλησιάζει οριακά τον Παναθηναϊκό. Μεγάλη απόδειξη αυτό που λέμε είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πενταετές ranking 44 και ο ΠΑΟΚ 49, μειώθηκαν οι εύκολες προκρίσεις του CL η βαθμολογία από 25 πήγε 44 για τον Ολυμπιακό... του δε ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πενταετία.

Τα συμπεράσματα που ακολουθούν από τους πίνακες, ίσως διαπιστώθηκαν πρώτη φορά και βάζουν το ΠΑΟΚ σε πλεονεκτική θέση και δυναμική τάση.

1) Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτη ομάδα με 24 καλοκαιρινές προκρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη Ελληνική ομάδα σε καλοκαιρινές συμμετοχές 38 ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

ΠΑΟΚ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

Αναλυτικός πίνακας ΠΑΟΚ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ


AEK ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

Αναλυτικός πίνακας AEK ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

αναλυτικός πίνακας ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

αναλυτικός πίνακας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ


2) Ο ΠΑΟΚ στο CL έχει τις περισσότερες περήφανες καλοκαιρινές προκρίσεις με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπεσίκτας και την πιο μεγάλη Ελληνικής ομάδας με Μπενφίκα στο CL.

OI TOP ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤA ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ RANGING ΜΕΧΡΙ 60:

Ο ΠΑΟΚ την κορυφαία καλοκαιρινή πρόκριση με Μπενφίκα, 6 συνολικά προκρίσεις, η ΑΕΚ 4 συνολικά προκρίσεις, ο ΠΑΟ 4 συνολικά προκρίσεις, ο Ολυμπιακός 3 συνολικά προκρίσεις.

αναλυτικός πίνακας OI TOP ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤA ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ RANGING ΜΕΧΡΙ 60


3) Ο ΠΑΟΚ έχει τους λιγότερους ντροπιαστικούς καλοκαιρινούς αποκλεισμούς στις υπόλοιπες διοργανώσεις σε σχέση με ΑΕΚ Αθηνών, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

- H ΑΕΚ το μεγαλύτερο ντροπιαστικό αποκλεισμό ΝΩΑ θέση 955, ΑΕΚ 7 ντροπιαστικούς, καλοκαιρινούς αποκλεισμούς, 4 ο Παναθηναϊκός, 4 ο Ολυμπιακός, 4 ο ΠΑΟΚ. Ακόμα και ο αποκλεισμός από την Σουηδική Έστερσουντ, τις πρώτες μέρες Λουτσέσκου προήλθε στο 90 και η συγκεκριμένη ομάδα πριν τον ΠΑΟΚ απέκλεισε Φενέρμπαχτσε, πέρασε από όμιλο Europa με Χέρτα Βερολίνου και Αθλέτικ Μπιλμπάο και στους 32 κέρδισε την Άρσεναλ πριν αποκλειστεί! 

- Ο ΠΑΟΚ στο CL δεν έχει κανένα ντροπιαστικό αποκλεισμό σε σχέση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Συγγνώμη ο αποκλεισμός της Μάλμε θέση 72 στο All time ranking με 21 επίσημα παιχνίδια δεν είναι ντροπιαστικός αποκλεισμός.

ΟΙ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΜΕ RANGING ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΘΕΣΗ RANGING:

αναλυτικός πίνακας ΟΙ ΠΙΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΜΕ RANGING ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΘΕΣΗ RANGING


4) Ο ΠΑΟΚ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προκρίσεων σε αναλογία με την συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς ομίλους με 60%, ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 47%, ο Ολυμπιακός με 30% και υπολείπεται η ΑΕΚ Αθηνών με 15%. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ΑΕΚ Αθηνών που σε 13 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκούς ομίλους μετρά 2 προκρίσεις, μία παραπάνω από τον Άρη που πήγε μία φορά σε Ευρωπαϊκό όμιλο και προκρίθηκε! Άρης συν 1 η ΑΕΚ σε προκρίσεις από Ευρωπαϊκούς ομίλους!

Φυσικά σαν εύκολο αντεπιχείρημα θα πουν μα αυτό γίνεται γιατί δεν έπαιξε σε όμιλο CL ο ΠΑΟΚ. Αυτό το επιχείρημα δεν ισχύει γιατί τα ποσοστά επιτυχίας προκρίσεων από ομίλους πχ στο Europa που έπαιξαν όλοι αρκετούς αγώνες, είναι ΠΑΟΚ 57%, Ολυμπιακός 50%, Παναθηναϊκός 20%, ΑΕΚ Αθηνών 16%.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

αναλυτικός πίνακας ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ


5) Επίσης από τον παρακάτω πίνακα που δείχνει τις προκρίσεις όλων των Ελληνικών ομάδων από όλους τους ομίλους ανεξάρτητα διοργάνωσης, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν UEFA-EUROPA και CONFERENCE πιο δύσκολοι από ομίλους του CL! Φέτος το 2024/25 ο ΠΑΟΚ θα παίξει Europa με μέσο όρο ομάδων 68, ο Ολυμπιακός 56 και ο Παναθηναϊκός με μέσο όρο ομάδων 197 στο Conference που παιρνούν αντίστοιχους του CL!

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

αναλυτικός πίνακας ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ


Τελικό συμπέρασμα της έρευνας 

Ο ΠΑΟΚ καθαρά συγκυριακά δεν πέρασε σε όμιλο CL γιατί στην αρχή που ήταν πιο εύκολα, δεκαετία του '90, ήταν αποκλεισμένος από Ευρώπη κυρίως από εξωγενείς πολιτικούς παράγοντες και του στοίχισε μια δεκαετία οικονομικά, μετά που δυσκόλεψε για όλους έπαιζε πολλά προκριματικά με μέσο όρο ranking αντιπάλων 57 επίπεδο ομίλων δηλαδή και δεν ήταν λόγω χαμηλής βαθμολογίας του ΠΑΟΚ αλλά κυρίως λόγω κλήρωσης με πιθανότητες 15%, 3 φορές Άγιαξ 6ος στην Ευρώπη, 2 φορές με Μπενφίκα 3η στην Ευρώπη και με την Γερμανική ομάδα Σάλκε. Η έρευνα μας απέδειξε ότι έκανε σημαντικές προκρίσεις και στα καλοκαιρινά προκριματικά και σε επίπεδο ομίλων, που δείχνει με λίγα λόγια την διάρκεια και όχι κάτι συγκυριακό, που δείχνει το δάσος και όχι το δέντρο, που δείχνει τον τοίχο και όχι τον λεκέ, που δείχνει το παγόβουνο και όχι την κορυφή του παγόβουνου.

ΥΓ. Όλα αυτά τα συμπεράσματα και οι πίνακες που αλλάζουν τον κατεστημένο τρόπο σκέψης αντλήθηκαν από την συνολική πορεία των 4 σε προκριματικά και φάση ομίλων και ο μέσος όρος all time ranking των ομάδων από την Swiss Football Data.

Οι παρακάτω αναλυτικοί πίνακες παρατίθενται απλώς για του λόγου το αληθές, ενδεχόμενο λάθος μας δεν έχει δόλο.

ΠΑΟΚ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ CONFERENCE - UEFA-EUROPA - CL

ALL TIME UEFA RANKING 66 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη 1
Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη 2


ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ UEFA-EUROPA - CL

ALL TIME UEFA RANKING 70 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα της ΑΕΚ στην Ευρώπη 1
Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα της ΑΕΚ στην Ευρώπη 2
Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα της ΑΕΚ στην Ευρώπη 3


ΠΑΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ CONFERENCE - UEFA-EUROPA - CL

ALL TIME UEFA RANKING 42 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΠΑΟ στην Ευρώπη 1
Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΠΑΟ στην Ευρώπη 2


ΟΣΦΠ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ UEFA-EUROPA - CL

ALL TIME UEFA RANKING 25 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΟΣΦΠ στην Ευρώπη 1
Αναλυτικός πίνακας με αποτελέσματα του ΟΣΦΠ στην Ευρώπη 2


ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 4

Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα του top 4 Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε φάση ομίλων 1
Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα του top 4 Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε φάση ομίλων 2
Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα του top 4 Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε φάση ομίλων 3
Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα του top 4 Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε φάση ομίλων 4
Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα του top 4 Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σε φάση ομίλων 5

Διαβάστε ακόμη...