Υπόκλιση στον Κοτάρσκι: «Όταν ακούς το όνομα του Λουτσέσκου...», τι γράφει ο Τύπος της Τουρκίας

Στον Ντόμινικ Κοτάρσκι υποκλίνονται οι Τούρκοι, βάζοντας σαφώς στο κάδρο και την εξαιρετική δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου - Τι αναφέρει ο Τύπος της Τουρκίας.
Πηγή: sdna.gr
Υπόκλιση στον Κοτάρσκι: «Όταν ακούς το όνομα του Λουτσέσκου...», τι γράφει ο Τύπος της Τουρκίας
Photo Credits: @PAOKFC

Ανακούφιση έφερε το τελικό 3-1 της Γαλατασάραι επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με τα ΜΜΕ της χώρας να κάνουν λόγο για «ένα όμορφο τέλος σε μία δύσκολη νύχτα». Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Όταν ακούς το όνομα Λουτσέσκου, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι μια σταθερή άμυνα και μια ισχυρή μεσαία γραμμή. Χθες το βράδυ, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκλεισε καλά τους χώρους και επεδίωξε τη νίκη με λίγες αλλά αποτελεσματικές γρήγορες επιθέσεις».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο «διάβασε» το ματς και έστησε εξαιρετικά την ομάδα του, απασχολούν έντονα τους Τουρκους: «Η Γαλατασαράι ξεκίνησε τη βραδιά με πολύ γρήγορο ρυθμό και όρεξη, αλλά αντιμετώπιζε μια σωστά τοποθετημένη ομάδα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ γνώριζε τα όρια του, ήταν προσεκτικός, έπαιξε έξυπνα και δεν άφησε χώρους. Ο Κόλεϊ, από την άλλη πλευρά, έβαλε -όσο μπορούσε- φρένο στον Όσιμεν».

Ιδιαίτερη μνεία και στον εξαιρετικό - σε ένα ακόμη - παιχνίδι, Ντόμινικ Κοτάρσκι. Οι Τούρκοι έχουν γράψει διθυράμβους για τον κίπερ του Δικεφάλου, κάτι που αποτυπώνεται στην ατάκα: «Η Γαλατασαράι θα μπορούσε να ξεμπερδέψει πολύ νωρίτερα αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις».

Στο ίδιο μήκος και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας: «Με τις επιτυχημένες αποκρούσεις του τερματοφύλακα Κοτάρσκι, κατάφεραν να μην δεχτούν γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ προτίμησε να βγει από την περιοχή του με μακρινές μπαλιές. Προσπάθησαν να ψάξουν το γκολ από τις πτέρυγες και ήταν επικίνδυνοι κατά διαστήματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά επικίνδυνος».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται πως: «Ο ΠΑΟΚ κυνήγησε τη δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκιουνάι. Αυτή η διοργάνωση είναι μια διαφορετική πλατφόρμα. Πρέπει να δεχτούμε ότι κάθε αντίπαλος είναι ελίτ, είναι μία διακεκριμένη ομάδα και ότι τα 90 λεπτά θα είναι δύσκολα».

Στο στόχαστρο πάντως των μίντια της Τουρκίας μπήκε και ο προπονητής της Γαλατά, Οκάν Μπουρούκ, καθώς όπως σημειώνουν, άργησε να κάνει αλλαγές: «Η Γαλατασαράι κυριάρχησε στον αγώνα απέναντι στον πρωταθλητή και νυν ηγέτη του ελληνικού πρωταθλήματος από το πρώτο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οκάν Μπουρούκ θα μπορούσε να είχε κάνει τις κινήσεις του πολύ νωρίτερα. Από το 60ο λεπτό και μετά, όταν Μέρτενς και Σάρα άρχισαν να χάνουν τις δυνάμεις τους, η ενέργεια του γκρουπ μειώθηκε και ο ΠΑΟΚ έφερνε εύκολα την μπάλα με αντεπιθέσεις και μάλιστα ισοφάρισε».

Νέο άρθρο από τους Τούρκους, λέγοντας πως: «Άργησαν οι αλλαγές. Η Γαλατασαράι έπαιξε τρεις αγώνες στη σειρά σε πολύ υψηλό τέμπο πριν από αυτόν τον αγώνα. Οι ιδανικοί 11 μπήκαν στο γήπεδο, αλλά οι αλλαγές καθυστέρησαν. Η ομάδα σε αυτό το ματς δεν έπρεπε να περιμένει μέχρι το 75ο λεπτό για να κάνει αλλαγές».

Διαβάστε ακόμη...