«Όρθιος» στην Τούμπα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου! (vid)

Το πρώτο ραντεβού με τους πανίσχυρους Βαυαρούς και οι δύο “πυρήνες”!
Πηγή: paok24.com
«Όρθιος» στην Τούμπα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου! (vid)

19 Oκτωβρίου 1983. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 41 χρόνια. Η Τούμπα φοράει για πολλοστή φορά τα… ευρωπαϊκά της και ο κόσμος του Δικεφάλου τη γεμίζει ασφυκτικά απ΄ άκρη σ΄ άκρη, για το πρώτο παιχνίδι με την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Κόντρα στους Βαυαρούς του Ούντο Λάτεκ, που μεταξύ των άλλων διέθεταν τους Πφαφ, Ρουμενίγκε, Αουγκεντάλερ, Ματέους, Λέρμπι και παρατάχθηκαν με “διπλή” ζώνη άμυνας, ο ΠΑΟΚ του Παλ Τσερνάι όχι μόνο στέκεται αξιοπρεπώς  αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για το… θαύμα, με το τελικό 0-0 να κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο.

Εκτός του αγώνα, στην ιστορία έμεινε και η έμπνευση – όσο και η… εκτέλεση – των φίλων του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν δύο “πυρήνες”, έναν στη Θύρα 4 και έναν στη Θύρα 8.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Γεωργόπουλος, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος

Μπάγερν Μονάχου: Πφαφ, Ντρέμλερ, Ντισμπέργκερ, Βαϊζελότσε, Άουγκεντάλερ, Λέρμπι, Κλίγκε, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι, Κ.Χ. Ρουμενίγκε.

Διαβάστε ακόμη...