Σορετίρε όπως... Άκπομ: Η Αγγλία, η προοπτική και το «47»!

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι με κάθε επισημότητα ο Σόλα Σορετίρε που θα φιγουράρει με το «47» στην πλάτη, σε μια ενδιαφέρουσα κίνηση που θυμίζει σε αρκετά εκείνη του... Τσούμπα Άκπομ προ μερικών ετών!
Πηγή: sdna.gr
Σορετίρε όπως... Άκπομ: Η Αγγλία, η προοπτική και το «47»!
Photo Credits: @PAOKFC Instagram

Ο 20χρονος Άγγλο-Νιγηριανός άφησε για πρώτη φορά την «αγκαλιά» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ηλικία των 9 ετών, για να ανοίξει τα «φτερά» του στην Τούμπα, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Με το άκουσμα της χθεσινής (30/7) επίσημης  ανακοίνωσης, σε πολλούς φίλους του ΠΑΟΚ -και όχι μόνο- ήρθε συνειρμικά στο μυαλό τους η περίπτωση ενός παλιού γνώριμου του Δικεφάλου με πολλές ομοιότητες με την μεταγραφή Σορετίρε: Του Τσούμπα Άκπομ!

Ο νυν επιθετικός του Άγιαξ ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων» τον Αύγουστο του 2018, μετά την αγορά του από την Άρσεναλ έναντι 2.2 εκατομμυρίων ευρώ, όντας μέλος των ακαδημιών της από πολύ νεαρή ηλικία. Αν και πριν τον ΠΑΟΚ είχαν ακολουθήσει μια σειρά από δανεισμούς για τον Άκπομ, η μετακόμιση του στη Θεσσαλονίκη με μεταγραφή θα ήταν η πρώτη φορά όπου ο ίδιος θα άφηνε τους «κανονιέρηδες».

Γεγονός το οποίο συναντάμε και στον Σορετίρε, αντιστοίχως με ένα κλαμπ παγκόσμιου βεληνεκούς, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιπρόσθετα, τους δύο ποδοσφαιριστές συνδέει και o αριθμός της φανέλας. Ο Σορετίρε επέλεξε το «47», το οποίο είχε μείνει δίχως κάτοχο εδώ και δύο αγωνιστικές περιόδους, μετά την αποχώρηση του Άκπομ. Ένα νούμερο το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα του τελευταίου, συχνά αποκαλούμενος και ως «AK-47»!


Ωστόσο, δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές αλλά και... γεωγραφικές οι ομοιότητες τους. Αμφότεροι λογίζονται ως Άγγλοι, έχοντας μεγαλώσει στο Νησί και έχοντας καταγράψει μάλιστα διεθνείς συμμετοχές με τις αναπτυξιακές εθνικές ομάδες, αλλά η καταγωγή τους είναι από την Νιγηρία. Κάτι που ίσως συμβάλλει και στην προσαρμογή του Σορετίρε, παρόντος του επίσης Νιγηριανού, Τρόοστ Έκονγκ.

Βέβαια, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών -εξάλλου αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις- όμως δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε αυτά τα κοινά τους στοιχεία.

Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε κατά την διάρκεια των επόμενων ετών, είναι αν ο Σορετίρε καταφέρει να γράψει και αυτός το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και να απογειώσει την καριέρα του στην Τούμπα, όπως ο ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φίλων του Δικεφάλου, Άκπομ...

Διαβάστε ακόμη...