Ομάρ Κόλεϊ, ο "κυματοθραύστης" που φλέρταρε με την Αγγλία και πλησιάζει στον ΠΑΟΚ

Φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ θέλει να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω της η μεταγραφή Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ κοινά χαρακτηριστικά, αλλά μεγαλύτερη εμπειρία. Οι Τούρκοι επιμένουν πως οι πρωταθλητές βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ομάρ Κόλεϊ.
Πηγή: sport24.gr
Ομάρ Κόλεϊ, ο "κυματοθραύστης" που φλέρταρε με την Αγγλία και πλησιάζει στον ΠΑΟΚ

Πριν από τρία - τέσσερα χρόνια το όνομα του Ομάρ Κόλεϊ (που φέρεται να ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ) έκανε θραύση μεταξύ των σκάουτ αφού ο αρχηγός της Γκάμπια "έπαιζε" για πολλές αγγλικές ομάδες κάτω από το έξι, ενώ πέρασαν και ορισμένα δημοσιεύματα που τον είχαν συνδέσει με την Λίβερπουλ.

Εν τέλει ο Κόλεϊ δεν έπαιξε ποτέ στην Αγγλία ούτε στην Σέλτικ που επίσης τον φερόταν να τον θέλει. Ο ατζέντης του εκείνη την περίοδο είχε πει πως ο πελάτης του είναι ευτυχισμένος στην Γένοβα θα άφηνε την πόλη μόνο για μία μεγάλη προσφορά και προοπτική, δεν θα αποφάσιζε να φύγει για λίγα παραπάνω χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο 31χρονος σήμερα κεντρικός αμυντικός έμεινε πιστός στην "Σαμπ" από το 2018 έως το 2023 και όταν ζόρισαν πολύ τα πράγματα στην ιστορική ομάδα πήρε την απόφαση φέρνοντας στα ταμεία 2,3 εκατ. ευρώ από την Μπεσίκτας. Μπορεί να μην ήταν τα 10 και τα 15 εκατ. ευρώ που γραφόντουσαν στον Τύπο στο παρελθόν ήταν όμως κάτι για τα χρόνια παρουσίας στην όμορφη ιταλική πόλη.

Θυμίζουμε πως η Σαμπντόρια είχε επενδύσει κοντά 10.000.000 ευρώ για τον Κόλεϊ όταν τον αγόρασε από την Γκενκ το 2018. Οι Βέλγοι πάλι το '16 έριξαν 1,7 εκατ. ευρώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τζουργκάρντεν για τον πάρουν και να τον εκτοξεύσουν.

Για την ιστορία ο Κόλεϊ φεύγοντας από την Αφρική δεν έπαιξε ποδόσφαιρο σε κάποια... Μέκκα του αθλήματος. Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός της καριέρας του ήταν η Κουπς στην Φινλανδία και μετέπειτα το σουηδικό κλαμπ.

Έμπειρος με εξαιρετικά χαρακτηριστικά

Ο Ομάρ Κόλεϊ βάσει δημοσιευμάτων στην Τουρκία συνδέεται τις τελευταίες 48 ώρες με τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης από την Γκάμπια θεωρητικά είναι ο αντικαταστάτης του Κουλιεράκη, αλλά με τη διαφορά πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά έμπειρο ποδοσφαιριστή με 401 παιχνίδια στην πλάτη του.

Είναι αριστεροπόδαρος και ξεχωρίζει για τις σωστές τοποθετήσεις του ενώ παρά το 1,91μ. θεωρείται γρήγορος, κυρίως λόγω της αντίληψης που έχει στο παιχνίδι του. Είναι επίσης πολύ δυνατός. Εάν αποκτηθεί από τους πρωταθλητές δεν αποκλείεται να εξελιχθεί και σε μέντορα του Μιχαηλίδη, αφού ο Έλληνας στόπερ θα μπει σε διαδικασία κορυφαίου ανταγωνισμού με τον αρχηγό της Γκάμπια.

Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Κόλεϊ δεν είναι άγνωστο στον ΠΑΟΚ καθώς πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που δουλεύουν την περίπτωση του Κοτάρσκι, ενώ στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί με τους ασπρόμαυρους και σε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Διαβάστε ακόμη...