Σεντφιέ: «Ηγέτης ο Κόλεϊ – Ευφυής, δυνατός στον αέρα με καλές τοποθετήσεις»

Ο επί έξι χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός της Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ εκθείασε στο SDNA τον αρχηγό της αφρικανικής εθνικής ομάδας, Ομάρ Κόλεϊ, ο οποίος απασχολεί τον ΠΑΟΚ. «Από τους καλύτερους αρχηγούς που είχα στην καριέρα μου, όπου και αν έπαιξε ήταν καλός».
Πηγή: sdna.gr
Σεντφιέ: «Ηγέτης ο Κόλεϊ – Ευφυής, δυνατός στον αέρα με καλές τοποθετήσεις»

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει ξεχωρίσει για το κέντρο της άμυνας μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, την περίπτωση του Ομάρ Κόλεϊ της Μπεσίκτας με τους Τούρκους να θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει η μεταγραφή του 31χρονου αρχηγού της εθνικής Γκάμπια στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο πρώην στόπερ της Σαμπντόρια και της Γκενκ καλύπτεται από την πρόταση του ΠΑΟΚ, την ώρα που η Μπεσίκτας δείχνει διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Βέλγος τεχνικός, Τομ Σεντφιέ, ο οποίος από το 2018 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο καθόταν στον πάγκο της εθνικής Γκάμπια, «ακτινογράφησε» για λογαριασμό του SDNA, τον Ομάρ Κόλεϊ.

Σύμφωνα με τον 51χρονο προπονητή, πρόκειται για έναν ευφυή σέντερ μπακ, με σωστές τοποθετήσεις, καλή πάσα, ο οποίος είναι δυνατός στον αέρα.

Ο Σεντφιέ παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως ο ΠΑΟΚ θα έχει πολλές επιτυχίες μαζί του σε περίπτωση που αποκτήσει τον Αφρικανό, ενώ χαρακτήρισε «θαυμάσια νέα» για τον ποδοσφαιριστή το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας.

«Θαυμάσια νέα για τον Ομάρ. Δούλεψα έξι χρόνια μαζί του και ήταν ο αρχηγός στην εθνική ομάδα της Γκάμπια. Πρόκειται για έναν πραγματικό ηγέτη, ο οποίος όπου και αν πήγε έπαιξε καλά.

Από την Γκάμπια στη Φινλανδία και από εκεί στη Σουηδία και έπειτα στο Βέλγιο, την Σαμπντόρια, αλλά και στην Μπεσίκτας με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας πέρυσι.

Είναι ένας φανταστικός παίκτης με ευφυΐα στο παιχνίδι του. Αποτελεί για κάθε προπονητή ευχαρίστηση να δουλεύει μαζί του. Έχει καλές τοποθετήσεις στο παιχνίδι του, ενώ ξέρει να υποδέχεται την μπάλα, είναι δυνατός στον αέρα με καλή πάσα, όμως το κυριότερο είναι πως πρόκειται για έναν ηγέτη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο γήπεδο καθοδηγεί την άμυνα του, ενώ εκτός αγωνιστικών χώρων παίζει έναν σημαντικό ρόλο για την ομάδα, βοηθώντας ακόμα και τον προπονητή, αφού αποτελεί το δεξί του χέρι.

Θα είναι υπέροχο για εκείνον, αλλά και τον ΠΑΟΚ εάν τελικά υπογράψει. Για μένα ήταν ένας από τους καλύτερους αρχηγούς που είχα στην καριέρα μου, αφού και σαν σέντερ μπακ ήταν εκπληκτικός. Με την Μπεσίκτας πέρυσι σκόραρε αρκετά γκολ, ενώ σημείωσε και με την εθνική ομάδα της Γκάμπια κάποια σημαντικά τέρματα. Είναι ένας φανταστικός παίκτης για να δουλέψει κάποιος μαζί του και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα έχει πολλές επιτυχίες μαζί του».

Διαβάστε ακόμη...