Μπακαγιόκο: Το 2017 αποτέλεσε τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της Τσέλσι!

Το εξωπραγματικό ποσό που πλήρωσαν οι Μπλε.
Πηγή: paok24.com
Μπακαγιόκο: Το 2017 αποτέλεσε τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της Τσέλσι!

Η υπόθεση της απόκτησης του Τιεμουέ Μπακαγιόκο, έχει μπει στο τελικό της στάδιο, με τον Γάλλο κεντρικό μέσο να αναμένεται σήμερα στις 13:00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο 30χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρεν και πέρασε από μεγαθήρια όπως η Μίλαν, η Νάπολι, η Τσέλσι και η Μονακό, ενώ τη περσινή σεζόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λοριάν στη Ligue 1, γνωρίζοντας βέβαια τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Μπακαγιόκο στη καριέρα του έχει μία συμμετοχή στην εθνική Γαλλίας και πολλές περισσότερες στις μικρές εθνικές, έχει 115 με τη Μονακό όπου έκανε και τις πιο εντυπωσιακές σεζόν του, 63 με τη Μίλαν, 44 με τη Νάπολι, 43 με τη Τσέλσι, 28 με τη Ρεν και πέρυσι 21 με τη Λοριάν με 2 γκολ και μία ασίστ. Είναι κεντρικός μέσος με έμφαση στα ανασταλτικά καθήκοντα, το ύψος του είναι 1,89 και είναι γεννημένος στο Παρίσι, με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ψάχνοντας κανείς για το παρελθόν του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να μην σταθεί στο γεγονός πως το καλοκαίρι του 2017 η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 40 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Μονακό, στην οποία είχε κατακτήσει παρέα με τον Κιλιάν Εμπαπέ το Γαλλικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, το ποσό που ξόδεψαν οι «Μπλε» του Ρομάν Αμπράμοβιτς κατέταξε την μεταγραφή του Γάλλου στην δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου, πίσω μονάχα από τον Φερνάντο Τόρες. Πλέον βέβαια, με τα χρόνια να έχουν περάσει και την Τσέλσι να ανεβάζει κατά πολύ τα χρήματα για τις μεταγραφικές της κινήσεις ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο βρίσκεται στην θέση Νο26 της σχετικής λίστας.

Διαβάστε ακόμη...