Καπίνο: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Παβλένκα - Θα είναι εξαιρετικό το δίδυμο με τον Κοτάρσκι»

Ο Στέφανος Καπίνο μίλησε στο SDNA και έδωσε τις συστάσεις του για τον Γίρι Παβλένκα που θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό του ΠΑΟΚ: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα».
Πηγή: sdna.gr
Καπίνο: «Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Παβλένκα - Θα είναι εξαιρετικό το δίδυμο με τον Κοτάρσκι»

Μετά από 7 χρόνια στην Βέρντερ Βρέμης, ο 32χρονος κίπερ θα μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, εκτοξεύοντας τη δύναμη των ασπρόμαυρων κάτω από τα γκολποστ. Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Αντώνη Τσιφτσή, «ανάγκασε» τους Θεσσαλονικείς να στραφούν άμεσα στην αγορά των ελεύθερων κίπερ προκειμένου να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Απόφαση ελήφθη και ο ΠΑΟΚ έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Τσέχο τερματοφύλακα, προσθέτοντας μία ακόμη πινελιά στο ρόστερ του.

Μπορεί η ατάκα, «σπουδαίοι τερματοφύλακες, όπως ο Τσεχ, γεννιούνται μια φορά στα πολλά χρόνια», να συνοδεύει τον άλλοτε θρύλο της Τσέλσι, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η σχολή τερματοφυλάκων της Τσεχίας αντιμετωπιζόταν πάντα με σεβασμό από τον κόσμο, έχοντας προσφέρει ικανούς πορτιέρε στο ποδόσφαιρο.

Ανάμεσά τους και ο 21 φορές διεθνής με την Τσεχία, Γίρι Παβλένκα, ο οποίος τα τελευταία 7 χρόνια συνδέθηκε με την Βέρντερ Βρέμης, καταγράφοντας 221 συμμετοχές. Ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά ο Στέφανος Καπίνο, έχοντας συνεργαστεί μαζί του στο club της Γερμανίας για τρία χρόνια. Μιλώντας στο SDNA, οι συστάσεις του Έλληνα κίπερ για τον συνάδελφο και πρώην συμπαίκτη του, εξαιρετικές.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα ένας τέτοιος κίπερ. Προσωπική άποψη είναι πως δεν είναι για Νο2, είναι ένας ικανότατος πρώτος τερματοφύλακας. Γνωρίζω καλά όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει τον Κοτάρσκι και θα συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο».

Σε ερώτηση για το ποιον από τους δύο επιλέγει, ο Καπίνο απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει, λέγοντας πως: «Δεν τίθεται θέμα επιλογής ούτε ανταγωνισμού, θα δώσει πάρα πολλά με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ».

Όσο για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, χτίζοντας επιθέσεις από πίσω και από τον τερματοφύλακα, κι αν σε αυτό θα «κουμπώσει» ο Παβλένκα, ανέφερε: «Είναι ένας τερματοφύλακας που παίζει και με τα πόδια. Βασικά έπαιξε 7 χρόνια στην Γερμανία, έχει πολλές παραστάσεις και εμπειρίες και αυτό μιλάει από μόνο του. Είναι ένα πάρα πολύ παιδί, θα ταιριάξει και σαν χαρακτήρας στα αποδυτήρια».

Αναμένεται στην Ελλάδα αύριο το απόγευμα (28/9) και συγκεκριμένα στις 17.50 με πτήση από την Φρανκφούρτη.

Διαβάστε ακόμη...