«Σπουδαίες ικανότητες ο Παβλένκα, μέσα σε ένα χρόνο μπήκε στο top – 3 στην Bundesliga»

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, Γιώργος Βαβρίτσας και συντάκτης του μεγάλου γερμανικού περιοδικού ”Kicker”, σκιαγραφεί για λογαριασμό του SDNA το αγωνιστικό προφίλ του μέχρι πρότινος κίπερ της Βέρντερ Βρέμης, Γίρι Παβλένκα που έρχεται στην Ελλάδα για να φορέσει τα γάντια του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Σπουδαίες ικανότητες ο Παβλένκα, μέσα σε ένα χρόνο μπήκε στο top – 3 στην Bundesliga»

Και το όνομα αυτού, Γίρι Παβλένκα.

Ο θηριώδης (1,96 μέτρα το ύψος του) Τσέχος τερματοφύλακας αποτελεί τον «εκλεκτό» του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στον «άσο» και το Σάββατο (28/9) θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, ώστε να μπει το…βουλοκέρι στη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο 32χρονος κίπερ αγωνίστηκε τα επτά τελευταία χρόνια (2017-24) με τα γάντια της Βέρντερ Βρέμης και το  SDNA, ζήτησε το report του έμπειρου Έλληνα δημοσιογράφου, Γιώργου Βαβρίτσα που εργάζεται επί σειρά ετών στο μεγάλο γερμανικό περιοδικό “Kicker”.

«Ο Παβλένκα ήρθε το 2017 στην Βέρντερ με μεταγραφή από τη Σλάβια Πράγας που κόστισε τρία εκατομμύρια ευρώ. Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους τρεις κορυφαίους τερματοφύλακες στην Bundesliga.

Εμείς στη Γερμανία κάθε χρόνο βαθμολογούμε δύο φορές τους τερματοφύλακες για τις συνολικές εμφανίσεις τους. Μία τον χειμώνα και μία μετά το τέλος της σεζόν.

Kοιτώντας χθες τις σημειώσεις μου είδα πως είχε μπει 9-10 φορές μέσα στην κορυφαία πεντάδα των τερματοφυλάκων από το 2017 μέχρι το 2023 που έπαιζε βασικός στην Βέρντερ.

Είναι εκπληκτικός τερματοφύλακας, με πολύ καλά αντανακλαστικά. Πανύψηλος, διαθέτει σπουδαίες ικανότητες στο ψηλό παιχνίδι. Το μειονέκτημά του είναι πως δεν είναι εξίσου καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Στο build up  έχει ένα θέμα για αυτό και αρέσκεται περισσότερο να διώχνει την μπάλα κι όχι να πασάρει σε συμπαίκτες του.

Κι επειδή διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, αυτό είναι κάτι που μάλλον δύσκολα αλλάζει.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο είναι ένας τερματοφύλακας που προσφέρει ηρεμία στην άμυνα του και πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ για το ρόλο του δεύτερου κίπερ πίσω από τον Κοτάρσκι. Οι 221 συμμετοχές σε επτά χρόνια θητείας στην Βέρντερ, ασφαλώς και λένε πολλά.

Πέρυσι έβγαλε για πρώτη φορά κάποια προβλήματα τραυματισμών και προϊόντος του χρόνου, η Βέρντερ αποφάσισε να βάλει πιο μπροστά τον Ζέτερερ στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων».

Διαβάστε ακόμη...