Το δικό του νούμερο ένα

Αυτό που ο Παβλένκα βάζει πάνω από όλα και οι πόρτες που έκλεισε πριν έρθει στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Το δικό του νούμερο ένα

Ο Γιρί Παβλένκα βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας με τον έμπειρο κίπερ να βρίσκεται τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος τερματοφύλακας «ζύγισε» τις επιλογές που είχε το τελευταίο διάστημα γύρω από τη συνέχεια της καριέρας του και επέλεξε ότι ο Δικέφαλος είναι σε θέση να του δώσει αυτό που ψάχνει.

Η επιλογή του για την επόμενη μέρα μόνο εύκολη δεν ήταν. Μετά από επτά χρόνια παρουσίας του στη Βρέμη για λογαριασμό της Βέρντερ, ο Τσέχος τερματοφύλακας ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη γερμανική ομάδα.

«Το σπίτι μου είναι η Τσεχία, αλλά κατά κάποιο τρόπο θεωρώ και τη Βρέμη σαν σπίτι μου» είπε ο ίδιος.

Άλλωστε, τα δυο του παιδιά ήρθαν στον κόσμο όσο εκείνος υπερασπιζόταν την εστία της Βέρντερ τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο γιος μου αποχαιρέτησε τους φίλους του στο νηπιαγωγείο. Κόντεψα και εγώ να κλάψω».

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν όμως και το δικό του αντίο στην ομάδα της Βρέμης.

«Σχεδόν έκλαψα όταν ο κόσμος φώναζε το όνομα μου. Πρέπει να τους ευχαριστήσω για την απίστευτη υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια».

Η περσινή σεζόν δεν ήταν εύκολη για τον Παβλένκα. Ο τραυματισμός που υπέστη του έκοψε το δρόμο για την παρουσία του στο Euro.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν τον πτόησε, καθώς για τον Τσέχο, κάτι άλλο είναι πιο σημαντικό από το ποδόσφαιρο.

Η οικογένεια.

Έτσι, το καλοκαίρι αποφάσισε να το περάσει κάνοντας διακοπές με την οικογένεια του.

Όπως είχε αποκαλύψει είχε στις αρχές του καλοκαιριού κάποιες επαφές με συλλόγους, αλλά δεν βιαζόταν να πάρει την απόφασή του.

Τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Παβλένκα συνδέθηκε με την Μπαρτσελόνα, αν και η πλευρά του παίκτη διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε επαφή με τους Καταλανούς.

Ο ίδιος ταυτόχρονα με τις διακοπές του το καλοκαίρι που μας πέρασε, γυμναζόταν σε καθημερινή βάση για να διατηρήσει την φόρμα του.

Ο Παβλένκα έφτασε μια ανάσα από το να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο ο ίδιος έβαλε «φρένο» στην προοπτική αυτή.

Επίσης, δεν ήταν διατεθειμένος να αγωνιστεί για κάποιον σύλλογο της πατρίδας του. Συνέχισε να έχει τις «κεραίες» του ανοιχτές στην Ευρώπη και τελικά η μοίρα τον έφερε και πάλι στο δρόμο του ΠΑΟΚ, μιας και το όνομά του είχε ακουστεί και πριν αρκετά χρόνια για τους «ασπρόμαυρους» που τότε κατέληξαν στην περίπτωση του Ρέι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι για τον Παβλένκα η νέα πρόκληση που έψαχνε και έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την εμπειρία του, να συνθέσουν μαζί με τον Κοτάρσκι, ίσως, το πιο δυνατό δίδυμο γκολκίπερ που έχει περάσει από ελληνική ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...