ΠΑΟΚ Β': Η ώρα… παράδοσης του ατομικού ελέγχου

Η Σούπερ Λιγκ 2 ολοκληρώθηκε, η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον ΠΑΟΚ Β έπεσε κα πλέον είναι η ώρα να… παραδοθούν οι έλεγχοι για την ατομική απόδοση του συνόλου των ποδοσφαιριστών του Αλέξη Αλεξιάδη, ο οποίος κάθισε για πρώτη χρονιά στον πάγκο της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου.
Πηγή: forzaonline.gr
ΠΑΟΚ Β': Η ώρα… παράδοσης του ατομικού ελέγχου

Αρχή από τους … τριτοετείς, εκείνους δηλαδή τους παίκτες, που έπαιξαν για τρίτη σεζόν, όσα είναι και τα χρόνια ύπαρξης του ΠΑΟΚ Β.

Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Δημήτρης Τσοπούρογλου, που σχεδόν διπλασίασε (30 έναντι δεκαέξι) τις παρουσίες του σε σχέση με την περσινή σεζόν (την περίοδο 2021-22 ο 22χρονος χαφ είχε 22 συμμετοχές).

Βασικό στέλεχος ήταν κι ο Κυριάκος Γιαξής με 29 παρουσίες στην ενδεκάδα. O 23ρονος Σερραίος μεσοαμυντικός είχε αυξημένο χρόνο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν (δεκαπέντε και 21 συμμετοχές).

Ο Δημήτρης Πανίδης σκόραρε τρεις φορές, όσες και πέρσι (τέσσερα γκολ είχε την περίοδο 2021-22). Οσο για τις συμμετοχές, φέτος κατέγραψε 23 έναντι 20 και 29 τις προηγούμενες περιόδους.

Τις 22 παρουσίες στην ενδεκάδα έφθασε ο Παναγιώτης Παναγιώτου (δεκατρείς και 29 συμμετοχές πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα), ενώ ο Βασίλης Γρόσδης έπαιξε σε 21 αγώνες (22 και δεκαοχτώ τις δύο προηγούμενες σεζόν).

Ο Γιάννης Μανωλιούδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ Β΄ μετά τον περσινό δανεισμό του στην ομάδα της Βέροιας. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός μέτρησε 20 συμμετοχές, ενώ την προπέρσινη σεζόν είχε δεκατρείς παρουσίες στην ενδεκάδα.

Και για τον Λάμπρο Σμυρλή η φετινή ήταν η τρίτη σεζόν με τον ΠΑΟΚ Β' (επτά συμμετοχές), αν και τις δύο προηγούμενες περιόδους αγωνίζονταν περισσότερο με την ομάδα νέων Κ-19.

Εξάλλου, η ολοκλήρωση της φετινής περιόδου βρήκε τον Γιώργο Κουλούρη δανεικό στο Μακεδονικό. O 20χρονος Κερκυραίος μεσοεπιθετικός είχε μόλις μία παρουσία στον ΠΑΟΚ Β' στο πρώτο μισό της σεζόν έναντι τεσσάρων και δώδεκα συμμετοχών τις δύο προηγούμενες.

Οσο για τους τερματοφύλακες Κώστα Μπαλωμένο και Χρήστο Ταλιχμανίδη, μέτρησαν φέτος από εννέα και οχτώ συμμετοχές αντίστοιχα (ο μεν Μπαλωμένος είχε συνολικά δεκαεννέα παρουσίες τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο δε Ταλιχμανίδης είχε μία περισσότερη).

*Από δανεισμό επέστρεψε ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, μια και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν είχε βρεθεί στην Κύπρο για να φορέσει τη φανέλα του Εθνικού Αχνας. Με την επάνοδό του ο 24χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός πρόλαβε να παίξει σε επτά αγώνες έναντι 20 και δύο συμμετοχών πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα.

Ο ΔΑΡΕΛΑΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ

Από τους παίκτες, που αγωνίστηκαν φέτος για δεύτερη σεζόν με τον ΠΑΟΚ Β΄, ασφαλώς ξεχώρισε ο Αργύρης Δαρέλας. Ο 20χρονος Εβρίτης χαφ μέτρησε 29 συμμετοχές με εννέα γκολ και πέντε ασίστ (22 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ τα αντίστοιχα περσινά του νούμερα).

Αυξημένες παρουσίες είχαν και οι Λευτέρης Τασιούρας και Νίκος Σπυράκος (από 23 συμμετοχές ο καθένας τους), ενώ στα ίδια με τα περσινά νούμερα κυμάνθηκαν οι Βασίλης Κιτσάκης και Δημήτρης Κωττάς (από δεκαεφτά παρουσίες ο καθένας τους). Οσο για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Μοναστηρλή, έφθασε στις δώδεκα παρουσίες κάτω από τα δοκάρια έναντι οχτώ συμμετοχών την περσινή περίοδο.

Ακόμη, ο Ερμής Σελιμάι κατέγραψε έντεκα συμμετοχές, μία περισσότερη σε σχέση με πέρσι. Αντίθετα, μειωμένος ήταν ο χρόνος παρουσίας στην ενδεκάδα του Νίκα Νινούα, μια κι ο 25χρονος Γεωργιανός κεντρικός χαφ είχε φέτος δεκατρείς συμμετοχές έναντι δεκαοχτώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Βίκτορ Ρουμιάντσεβ ανήκει τυπικά στην κατηγορία των… δευτεροετών, μια και πέρσι αγωνίζονταν κυρίως με την ομάδα νέων Κ-19. Ο 20χρονος κεντρικός χαφ, που είχε κάνει πέρσι το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ Β', μέτρησε δεκαοχτώ συμμετοχές στο τέλος της φετινής σεζόν. Στην ίδια «κατηγορία» με τον Ρουμιάντσεβ ανήκουν κι οι Μάριος Σινανάι (δύο συμμετοχές) και Αγγελος Ζίλο (χωρίς παρουσία στο πρωτάθλημα).

ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ

Από τους… πρωτοετείς, τις περισσότερες συμμετοχές (28) είχε ο Φώτης Παντεκίδης, που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ Β', προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς συμπαίκτες του με την εμπειρία του.

Εκείνος, που διακρίθηκε από τους πρωτάρηδες ήταν ο Κωνσταντίνος Γκούμας. Ο 19χρονος Κατερινιώτης κεντρικός χαφ άρχισε τη σεζόν με την ομάδα νέων, αλλά γρήγορα ανέβηκε στον ΠΑΟΚ Β', με τον οποίο «έγραψε» 23 συμμετοχές και επτά γκολ. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ και Ταξιάρχη Φίλων, που κατέγραψαν τις πρώτες τους παρουσίες (δεκαέξι και δώδεκα αντίστοιχα) σε επαγγελματική κατηγορία.

Ακόμη, ο Ζήσης Τσίκος έπαιξε σε δώδεκα ματς, ενώ οι Γιάννης Γκιτέρσος και Νίκος Δεληγιάννης, με οχτώ και πέντε συμμετοχές αντίστοιχα, είχαν παράλληλη παρουσία και στην ομάδα νέων. Βασικά στελέχη της Κ-19 κι οι Βασίλης Νικολακούλης (τερματοφύλακας), Βασίλης Πασαχίδης και Αλέξανδρος Αδάμ, που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη δεύτερη ομάδα. Μία συμμετοχή είχε κι ο Κώστας Καστίδης, όπως κι ο Αιγύπτιος γκολκίπερ Αχμάντ Ναντέρ.

Οσο για τον Εσθονό επιθετικό Αλεξάντρ Σαποβάλοφ, δανεικός από τη Φλόρα Ταλίν, πέτυχε πέντε γκολ σε δεκατρείς συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμη...