Χισάμ Κανίς: Ο Μαροκινός, που άργησε να πάρει … μπρος

Το καλό … φίνις του Χισάμ Κανίς με τον ΠΑΟΚ Β' δεν… συγκίνησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν έκρινε σκόπιμο να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, όπως, αντίθετα, έκανε με τον Νίκολας Κουαλιάτα, που επίσης έπαιξε πέρσι (στο δεύτερο μισό της σεζόν) με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου.
Πηγή: forzaonline.gr
Χισάμ Κανίς: Ο Μαροκινός, που άργησε να πάρει … μπρος

Ο 27χρονος Μαροκινός (γεννημένος στην Ιταλία) μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν έχοντας 22 συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, με πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Κι όμως, στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου είχε μόλις έξι παρουσίες κι ένα γκολ…

Ο Κανίς είχε διακριθεί με τη φανέλα του Πανσερραϊκού στη διετία 2021-23, καταγράφοντας 54 συμμετοχές και 24 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2023 είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2027, παραμένοντας ως δανεικός στα «λιοντάρια» μέχρι το τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Στον Πανσερραϊκό θα είχε, έτσι κι αλλιώς, την ευκαιρία να έπαιζε συνεχώς και να εξελίσσονταν περαιτέρω, ενώ στον ΠΑΟΚ θα δυσκολεύονταν πολύ να βρει ακόμη και μια θέση στις αποστολές για τα παιχνίδια.

ΠΗΓΕ ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΛΛΑ…

Το καλοκαίρι, που ακολούθησε, ο Κανίς, μαζί με άλλους δύο παίκτες του ΠΑΟΚ Β', τους Παναγιώτη Παναγιώτου και Βασίλη Γκορντεζιάνι, ακολούθησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας στο Τέχελεν της Ολλανδίας, χωρίς, όμως να καταφέρει να πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου και να περάσει τις… εξετάσεις προαγωγής στην πρώτη ομάδα. Ετσι, με την επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία, ο Κανίς (όπως κι οι Παναγιώτου, Γκορντεζιάνι και Π. Τζίμας) έπαψε να προπονείται με την πρώτη ομάδα και υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου προπονητή.

Το αποτέλεσμα ήταν να ενταχθεί στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ, παραμένοντας έτσι στη Σούπερ Λιγκ 2. Η εκκίνησή του στον ΠΑΟΚ Β' ήταν αναιμική. Και τα πράγματα χειροτέρεψαν γι’ αυτόν μετά το εκτός έδρας παιχνίδι της 11ης Νοεμβρίου με τη Λάρισα (2-0). Η… πρωτοβουλία του-δίχως να πάρει την έγκριση από την τεχνική ηγεσία-να εκτελέσει (και να χάσει) το πέναλτι σ’ εκείνον τον αγώνα, του στοίχισε τη σιωπηλή τιμωρία. Στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν, έμεινε εκτός αποστολής στα πέντε από εκείνα και μόνο στον αγώνα εναντίον του Απόλλωνα Πόντου έκανε την εμφάνισή του, αλλά μόνο στον πάγκο, αφού δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

Στη μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουάριου, η Νίκη Βόλου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Μαροκινού. Μάλιστα, δεν είχε προκύψει τυχαία η πρόταση της ομάδας της Μαγνησίας. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, προπονητής της Νίκης, είχε καθίσει μόλις για δύο μήνες (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022) στον πάγκο του Πανσερραϊκού, χρόνος, όμως, αρκετός, για να έχει ιδία (και καλή) άποψη για τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό (στα σενάρια εκείνων των ημερών για το μέλλον του Κανίς είχε εμπλακεί κι ο ΠΑΣ Γιάννινα).

Τελικά, ο Κανίς παρέμεινε στον ΠΑΟΚ Β'. Κι όχι μόνο παρέμεινε, αλλά πήρε και… μπρος, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του Ιανουαρίου με Ηρακλή (1-1) και Αιολικό (2-2), στα οποία έκανε την επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα έχοντας -συνολικά-μία ασίστ και ένα γκολ (με πέναλτι). Ρόλο για την αγωνιστική αναγέννησή του πιθανώς να έπαιξε και το γεγονός ότι o Aλέξανδρος Αλεξιάδης, δεδομένης και της λειψανδρίας στη θέση του φορ, που είχε προκύψει εκείνο το χρονικό διάστημα, τον είχε χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης. Και εκεί τον διατήρησε μέχρι το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Οσο για την επόμενη σεζόν; Ο Κανίς έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για άλλα τρία χρόνια, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει οπωσδήποτε παίκτης της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου και την ερχόμενη περίοδο. Ενδεχομένως ένας δανεισμός σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ ν’ αποτελούσε και την καλύτερη εξέλιξη, και για τον ΠΑΟΚ, και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, μια και θα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ανώτερο επίπεδο.

Aν, πάντως, συνεχίσει στη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, τότε αναμένεται να είναι ένα από τα «πρώτα βιολιά» των «ασπρόμαυρων» στο νέο πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...