Ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ βάζει ξανά «φωτιά» στο πρωτάθλημα – Όλα τα σενάρια για τον τίτλο

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα (19:30 – Novasports Prime) την ΑΕΚ σ’ ένα ντέρμπι κομβικό για τη μάχη του τίτλου, με πολλά σενάρια να είναι «πάνω στο τραπέζι» πριν από την έναρξη της 8ης αγωνιστικής των play off.
Πηγή: skgsports.gr
Ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ βάζει ξανά «φωτιά» στο πρωτάθλημα – Όλα τα σενάρια για τον τίτλο
Photo Credits: @skgsports.gr website

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Τούμπας μπορεί να κρίνει, ουσιαστικά, τον τίτλο στη φετινή εντυπωσιακή Stoiximan Superleague σε περίπτωση που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πάρει τη νίκη, ωστόσο για τον ΠΑΟΚ είναι ένα ματς χωρίς αύριο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βιώνει τη συνήθη… εαρινή αγωνιστική καθίζηση, έκανε «χαρακίρι» στη Λαμία και το γεγονός ότι απέφυγε μία ντροπιαστική ήττα από τη σαφώς υποδεέστερη και παντελώς αδιάφορη Λαμία, δεν βελτιώνει, επί της ουσίας, τη βαθμολογική θέση του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ισχυρό κίνητρο (μαθηματικά οι ελπίδες του φτάνουν μέχρι και στην κατάκτηση του τίτλου…) αρχικά όμως θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή, αφού τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει τη χρονιά θα επηρεάσει την τύχη του και στην επόμενη.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να νικήσει στο αποψινό ντέρμπι, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πρωτάθλημα θα πάρει ξανά «φωτιά», καθώς ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του Άρη θα πλησιάσει στον πόντο από την κορυφή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους στην Τούμπα (12/5). Εκεί όπου όποιος νικήσει θα μπει για τα καλά στο κόλπο εν όψει των δύο τελευταίων στροφών για το φινάλε των play off.

Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι θα γίνει στην προτελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό, θα πρόκειται για πιο συγκλονιστικό φινάλε ακόμη και από το περυσινό, αφού τουλάχιστον τρεις ομάδες θα είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες.

Πέρα από τα διάφορα σενάρια που μπορεί να προκύψουν, πάντα, βάσει των αποτελεσμάτων, το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ένα: Αυτή που έχει σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση στα χέρια της είναι ΑΕΚ, η οποία ουσιαστικά έχει μπροστά της δύο… match ball, θέλει μία νίκη στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι που έρχονται για να πάρει το πρωτάθλημα ή έστω δύο ισόπαλα. Πέρα από το βαθμολογικό της πλεονέκτημα, έχει και την ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ενώ θα την έχει και με τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που δεν ηττηθεί με πάνω από δύο γκολ διαφορά στην Τούμπα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από κομβικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Το ισχυρό κίνητρο και «εφιάλτης» της τέταρτης θέσης

Επιπλέον, υπάρχει πάντα στον ορίζοντα και μεγάλος κίνδυνος που λέγεται… τελικός κυπέλλου. Μολονότι ο ΠΑΟΚ δεν μετέχει σ’ αυτόν, μπορεί και να μην παρακολουθήσει ως ουδέτερος θεατής την εξέλιξή του. Βάσει του φετινού συστήματος, αν Άρης κατακτήσει το κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, η τέταρτη ομάδα της Super League (σήμερα είναι ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο -1 από τον ΠΑΟΚ), μένει εκτός Ευρώπης. Mίνιμουμ στόχος είναι αποφυγή της τέταρτης θέσης, ώστε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μην εξαρτάται από το ποια ομάδα θα πάρει το κύπελλο.

Το πρόγραμμα των τελευταίων τριών αγωνιστικών

8η αγωνιστική (Κυριακή 28 Απριλίου)

17:00 Ολυμπιακός – Λαμία

19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

20:30 Παναθηναϊκός – Αρης

5η αγωνιστική – εξ αναβολής (Κυριακή 12 Μαΐου)

20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

9η αγωνιστική (Τετάρτη 15 Μαΐου)

19:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

19:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

19:00 Λαμία – Άρης

10η αγωνιστική (Κυριακή 19 Μαΐου)

20:00 ΑΕΚ – Λαμία

20:00 Άρης – ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
 

Διαβάστε ακόμη...