Το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε συνάρτηση με το ντέρμπι τίτλου

Ο ΠΑΟΚ παίζει για την κατάκτηση του τίτλου στην Stoiximan Super League, το βράδυ της Κυριακής (19/5, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.
Πηγή: paok24.com
Το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε συνάρτηση με το ντέρμπι τίτλου
Photo Credits: @paok24.com

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν εξασφαλίσει, μετά την νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, πως σε κάθε ενδεχόμενο θα τερματίσουν στην πρώτη ή την δεύτερη θέση. Τα σενάρια για το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο είναι δυο. Προκριματικά Champions League ως πρωταθλητής και προκριματικά Conference League ως δεύτερος. Το τελευταίο σενάριο οφείλεται στο γεγονός πως ο νικητής του Κυπέλλου Ελλάδος (Παναθηναϊκός ή Άρης) θα πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League, μιας και αμφότερες οι ομάδες που συμμετέχουν δεν θα πάρουν το πρωτάθλημα.

Στο ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπει στα προκριματικά του Champions League ως ισχυρό και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Δηλαδή το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 23-24 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα.

Ως ισχυρός, ο Δικέφαλος του Βορρά θα αποφύγει τις Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Φερεντσβάρος, Μπόντο Γκλιμτ, Σπάρτα Πράγας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μάλμε, ΑΠΟΕΛ και τα ζευγάρια των Λουντογκόρετς, Ελσίνκι, Καραμπάγκ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Φλόρα Ταλίν.

Υποψήφιοι αντίπαλοι θα είναι οι Στεάουα (πρωταθλήτρια Ρουμανίας), Γιαγκελόνια (πρωταθλήτρια Πολωνίας) και τα ζευγάρια των Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Κλάσκβικ (Φαρόε), Πετροκούμπ (Μολδαβία), Μπαλκάνι (Κόσοβο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ), Δε Νιού Σεντς (Ουαλία), Ριγα (Λετονία), Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία), Σάντα Κολόμα (Ανδόρα). Όλα αυτά, με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ θα πορευτεί ως ισχυρός μέχρι και τα Play-Off των προκριματικών και εκεί -ανάμεσα- στους υποψήφιους αντιπάλους θα είναι οι Γαλατασαράι, Γιουνγκ Μπόις και οι Φερεντσβάρος, Καραμπάγκ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, εφόσον έχουν προκριθεί.

Στο ενδεχόμενο της μη κατάκτησης του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Πρώτος αγώνας θα γίνει στις 25 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα.

Σε όλα τα σενάρια και τα ενδεχόμενα, οι «ασπρόμαυροι» θα μάθουν τον αντίπαλο τους στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18-19 Ιουνίου στη Νιόν.

Διαβάστε ακόμη...