Κάποια ιστορικά διπλά με τον συμπολίτη...

Ο πρώτος επίσημος αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη Θεσσαλονίκης διεξήχθη στις 12 Ιουνίου 1927.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Κάποια ιστορικά διπλά με τον συμπολίτη...

Ήταν αγώνας κατάταξης ανάμεσα στον Πρωταθλητή Β' Κατηγορίας και τις ομάδες της Α' Κατηγορίας και ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 (Βεντουρέλης, Τσολακίδης). 

Ο πρώτος επίσημος αγώνας για το Πρωτάθλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη Θεσσαλονίκης για την Α' Εθνική Κατηγορία του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης έληξε πάλι με το ίδιο σκορ, πάλι με τον ΠΑΟΚ νικητή, για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης στις 5 Φεβρουαρίου 1928 (δύο γκολ ο Μαλαξόπουλος).

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας για το Πρωτάθλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη πριν την έναρξη της Α' Εθνικής διεξήχθη στις 21 Ιουνίου 1959, στο γήπεδο Χαριλάου. Ήταν ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής, του τελευταίου «Πανελλήνιου Πρωταθλήματος» που διοργανώθηκε στην ιστορία. Νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ, με το ίδιο σκορ (Κιουρτζής, Κουιρουκίδης).

Ο πρώτος επίσημος αγώνας για το Πρωτάθλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη μετά την έναρξη της Α' Εθνικής διεξήχθη την 1η Νοεμβρίου 1959, στο Γήπεδο Χαριλάου. Νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ με 0-1 (Χαβανίδης).

Ο τελευταίος, ως σήμερα, επίσημος αγώνας για το Πρωτάθλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη διεξήχθη στις 19 Μαΐου 2024, στο Γήπεδο Χαριλάου. Νικητής ήταν ο ΠΑΟΚ με 1-2 (Brandon Thomas, Taison).

Διαβάστε ακόμη...